İstanbul’dan hızlı bir yaz kaçamağı yapmak için en gözde yerlerden biri, şehre yalnızca kısa bir vapur yolculuğu mesafesinde bulunan Büyükada’ya gittiğinizde ne yemeli? Nerede yemeli?

Büyükada’da Dondurma Nerede Yenir?

Büyükada’ya adım attığınızda, ilk yapmanız gereken şeylerden biri, adanın meşhur dondurmalarının tadına bakmaktır. Gerek sunumu gerek lezzeti ile pişman olmayacağınız bir seçim yapmak istiyorsanız, Prinkipo Dondurmacısı’nı deneyebilirsiniz.

Eğlenceli külahlarda servis edilen lezzetli ve renkli dondurmalarını elinize aldıktan sonra, kısa bir yürüyüş ile sahil havasını içinize çekmeye başlayın.

Büyükada’da Manzara Eşliğinde Yemek Nerede Yenir?

Büyükada’ya gelince yapılması gereken şeylerden biri, Aya Yorgi Manastırı’nı görmek. Buraya kadar gelmişken, hemen yanı başındaki Yücetepe Kır Gazinosu’na da uğrayın. Hava sıcak olsun olmasın; burada manzaraya karşı, keyifle çayınızı ya da kahvenizi yudumlayabilir ya da akşam üzeri geldiyseniz, lezzetli ev yapımı şarapların tadına bakabilirsiniz. Burası, restoran olarak da hizmet veriyor. Özellikle ızgara etlerini denemelisiniz.

Büyükada’da Midye Tava, Kokoreç ve Köfte Nerede Yenir?

Biraz sahil havası aldıktan sonra, adanın merkezine geri dönün ve bu tarihi havayı hissetmeye başlayın. Artık yemek zamanının geldiğini düşündüğünüzde de, adanın birbirinden güzel restoranlarını tercih edebilirsiniz. Onlardan biri de, tam da meydandaki Altın Fıçı. Buradaki favorimiz; kokoreç, patates kızartması ve midye tava. Kokoreç sever biri değilseniz, lezzetli köftelerin tadına bakmak için, biraz daha içeri doğru yürüyerek Köfte&Piyaz’a ulaşabilirsiniz. Buranın, özellikle piyazı çok meşhur.

Büyükada’da Patates Kroket Nerede Yenir?

Büyükada’da yiyebileceğiniz lezzetlerden biri de, ayaküstü yemenin en keyifli olduğu şeylerden biri, patates krokettir. Açlık hissediyor ama zamanınızı restoranlarda oturup önünüze gelecek tabağı beklemekle geçirmek istemiyorsanız, Yalovalı Kardeşler Şarküteri’nin meşhur patates kroketini deneyebilirsiniz. Buranın kadınbudu köftesi de meşhur.

Büyükada’da Soğuk Kahve Nerede İçilir?

İstanbul’un bir tarafında, Marmara Denizi’ne bakan gümüş kubbe ve kırmızı kepenkli muhteşem bir yapıda hizmet veren Splendid Palace Otel’de, tadına bakabileceğiniz lezzetli yiyecek ve içecek alternatifleri var. Bizim favorilerimiz, yazın olmazsa olmazı naneli ve çikolatalı dondurma. Kafenin soğuk kahveleri de oldukça lezzetli.