Neroli Öz Yağı

Neroli öz yağı, ağacın küçük beyaz çiçeklerinden yapılır. Tatlı bir koku taşır ve iltihaplı deriyi, kızarıklıkları ve yaşlanma etkilerini iyileştirmek ve hafifletmek için kullanılır. Neroli öz yağı cildin yenilenmesini destekler ve elastikiyetini korur. Güzel kokusu ise, deodorant yapımında aktif bir madde olarak kullanılmasını sağlar.

Mür Öz Yağı

Mür öz yağı, antioksidan ve antienflamatuar etkiye sahip terpenoidler içerir. Mür öz yağı, egzama ve mantar enfeksiyonları gibi birçok cilt problemini tedavi etmek için aromaterapide kullanılır. Kuru, kaşıntılı ve çatlamış ciltler için yararlıdır. Bu yağ, egzama, saçkıran, ayak mantarı ve kaynamayı iyileştirmek için kullanılan kremlerde bulunan aktif bir maddedir. Artan cilt enfeksiyonları ile birlikte, bu tür enfeksiyonlara karşı sizi korumak için bağışıklık sistemini güçlendirir.

Civanperçemi Öz Yağı

Civanperçemi öz yağı çoğunlukla egzamada oluşan yaralar ve kızarıklıklarda kullanılır. Bu bitki, antienflamatuvar ve büzücü özelliklerden oluşur. Yağ, vücuttaki toksinleri ortadan kaldırır ve cilt enfeksiyonları gelişme olasılığını azaltır. Ancak cilt tahrişi ve baş ağrısına neden olabileceğinden, uzun süre kullanmayın.

Ardıç Öz Yağı

Ardıç öz yağı bitkinin meyvelerinden ve iğnelerinden elde edilir. Egzamada ortaya çıkan ağrı, iltihap ve şişliği azaltma konusunda harikadır. Yağ, güçlü bir detokslayıcıdır ve cildi serbest radikallerin yaptığı tahribattan koruyan flavonoidler ve polifenol antioksidanlar açısından zengindir.

Paçuli Öz Yağı

Paçuli öz yağı cildi sivilce ve selülitten arındırır. Yağlı kepeklenme, yağlı saç derisi, akne, dermatit ve egzama gibi çeşitli cilt ve saç problemlerini gidermek için kullanılır. Yaraları iyileştirmede ve yara izlerini azaltmada da etkilidir. Bu yağın birkaç damlası, derideki kesikleri, yaraları ve yanıkları iyileştirebilir.

Kimyon Tohumu Öz Yağı

Kimyon yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Tohumlarından elde edilen öz yağ, egzama tedavisinde etkilidir ve tahriş olmuş cildi yatıştırır. Kimyon tohumu öz yağı antienflamatuvardır ve bu sebeple, egzama için tercih edilir.

Aynısefa Öz Yağı

Bu yağ, yara iyileşmesi, cilt kesikleri, çürükler ve egzama tedavisi için kullanılan antiseptik bir maddedir. Kurumuş ve çatlamış cildin tedavisinde etkilidir. Dermatit, ayak mantarı ve egzama gibi cilt sorunları bu yağın uygulanmasıyla etkili bir şekilde tedavi edilir.

Kayısı Çekirdeği Öz Yağı

Kayısı çekirdeği öz yağı badem yağı gibi benzer bir kimyasal maddeye sahiptir. Yağ, cilt tarafından kolayca emilir ve egzamada sıklıkla görülen kaşıntı hissini hafifletir. Cildi besler ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Tekli doymamış asitler ve çoklu doymamış asitlerin varlığı kuru ve tahriş olmuş cildi tedavi eder.

Buhur (Günlük) Öz Yağı

Yağın antienflamatuvar nitelikleri sebebiyle, diğer yağlarla karıştırıldığında iyileşme kapasitesini artırır. Yaraları azaltır veya iyileştirir. Cilt tahrişini, egzama, akne ve akne lekelerini gidermek ve azaltmak için kullanılır.

Rezene Öz Yağı

Rezene yaygın şekilde kullanılan bir bitkidir ve büyük bir antioksidandır. Rezene öz yağı, egzama gibi cilt problemlerini iyileştirme kabiliyetine sahip olduğundan büyük değer taşır. Yağ, güçlü antienflamatuvar özelliklere sahiptir. Antienflamatuvar yanıttan sorumlu olan COX-2 molekülleri bu yağa karşı daha duyarlıdır.

Karabiber Öz Yağı

Karabiber, cilt üzerine uygulandığında kaşıntıya veya yanma hissine sebep olabilir, ancak karabiber öz yağında böyle bir durum söz konusu değildir. Karabiber, inflamasyondan sorumlu molekülleri inhibe eden bir bileşik olan piperine içerir. Bu nedenle egzama tedavisinde kullanılabilir.

Zerdeçal Öz Yağı

Zerdeçal, antiseptik özellikleri ile bilinir. Zerdaçal öz yağı, antienflamatuvar olan ve etkili bir şekilde deri enfeksiyonları veya yaraları iyileştiren bir bileşik olan curcumin içerir. Curcumin’in insan vücuduna yararı, çeşitli araştırmalar tarafından defalarca kanıtlanmıştır.

Hint Sümbülü Öz Yağı

Hint sümbülü genellikle hasta insanları tedavi etmek için kullanılır. Hint sümbülü öz yağı, doğal bir antifungal olup, cilt bakımı için kullanılabilir. Döküntüler, dermatit, kaşıntı ve mantar enfeksiyonları gibi ciltte oluşan deformasyonlar bu yağ tarafından iyileştirilebilir. Sadece iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda bakteriyel büyümeye bir son verir.

Havuç Tohumu Öz Yağı

Havuç tohumu öz yağı bitkinin tohumlarından elde edilir. Bu yağ tüm cilt tipleri için harikadır. Cilt dokularını iyileştirir ve sedef, egzama ve dermatit gibi iltihaplı cilt rahatsızlıklarını yatıştırır. Uçucu yağ, yeni hücrelerin üretimini teşvik eder ve bir cilt gençleştiricisi olarak hareket eder.

Bergamot Öz Yağı


Bergamot öz yağı, akne, sedef hastalığı, egzama ve seboreik dermatit gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde mükemmeldir.

Limon Öz Yağı

Limon öz yağı, kozmetikte aktif olarak kullanılan bir maddedir ve cilt rahatsızlıkları için çeşitli faydalara sahiptir. Bu yağ, antibakteriyel ve antiseptik doğaya sahip olduğu için egzamadan şikayetçi insanlara yardımcı olabilir. Kaşıntı gidericidir ve cilt enfeksiyonlarını iyileştirir. Ayrıca cildi yatıştırır ve sıkılaştırır. Limon öz yağını banyo suyuna ekleyebilirsiniz.

Not: Bu uçucu yağ fototoksik etki gösterebilir. Limon yağını uygulamadan önce taşıyıcı bir yağ ile seyreltmeyi unutmayın.

Okaliptüs Öz Yağı

Güçlü antibakteriyel özelliklere sahip olan okaliptüs öz yağı, cildin yüzeyindeki kan dolaşımını uyarır. Böylece bölgesel iyileşmeye yardım eder. Yaklaşık 8 ila 10 damla okaliptüs öz yağını ılık suya damlatın ve haftada en az iki kez etkilenen cilt bölgesine sürüp, 10 ila 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın.

Kekik Öz Yağı

Kekik öz yağı, antibakteriyel, antifungal ve antioksidan özelliklerinin yanında, baharatlı ve enerji verici bir kokuya sahiptir. Enfeksiyon ve inflamasyona karşı bir savunma oluşturur. %3’lük kekik öz yağı içeren bir solüsyon, mantar enfeksiyonlarını ve egzama gibi cilt problemlerini tedavi etmek için kullanılır.

Çay Ağacı Öz Yağı

Çay ağacı öz yağı, antibiyotik, antiseptik ve antifungal özelliklere sahiptir. Çay ağacı yağı, çeşitli kullanımları ile, akne, kaşıntı, yara izleri ve iltihaplanmayı azaltarak cilt sağlığını teşvik etmek için kullanılır. Çay ağacı yağı, içerisinde yüksek oranda bulunan 1.8-sineol nedeniyle cilt tahrişine neden olabileceğinden sınırlı miktarda uygulanmalıdır.

Not: Bu yağ cildinizi kurutabilir, bu yüzden nemlendirici özellikli bir yağ ile seyreltmeden kullanmamalısınız.