Gigi Hadid, güzellik ve makyajla ilgili sorulara her fırsatta cevap veren ve kendi bildiklerini diğer kızlarla paylaşmayı seven güzellerden. Ayrıca çok rahat büyümüş çünkü yaşadığı yer Malibu olduğundan hiç makyaja ihtiyacı olmamış diyebiliriz. Okuldan çıkıp sahile gidebildiğiniz bir hayatınız olsa, siz makyaj yapar mıydınız?

Topuklu ayakkabılara veya ağır makyajlara ihtiyacı olmadığından, büyüdüğünde de ağır makyaj yapmaktan kaçınan Gigi Hadid, nude tonda rujlardan ve hafif kontur yapmaktan hoşlanıyor. Güzellik endüstrisi içerisinde yaratıcı olması gerektiğini bildiğinden modayı yakından takip ediyor ve aslında davetlerde ne giyeceğine çok önem veriyor diyebiliriz. Çünkü onu günlük hayatında daha çok spor ayakkabı, tişört ve kot pantolonla görüyoruz. Kendisi de bunu doğruluyor ve aslında erkek arkadaşının yanında gayet gündelik ve sıradan giydiğini her defasında dile getiriyor.

Annesi bir model olan Gigi Hadid’in küçüklüğü çekimlerde geçmiş ve en sevdiği süper modelin de Candice Swanepoel olduğunu söylüyor. Baktığınızda aralarındaki benzerliği fark edebilirsiniz. Sürekli onu örnek aldığını söylemese bile, yaptığı işleri ve tarzını takip ettiğini, kendi çektiği videolarda da belirten Hadid, nasıl seksi olunacağını içinde bulunduğu camiadan öğrenmiş.

Sportif ve sağlığına düşkün!

Günlük hayatında kadınsı görünmediğini söyleyen Gigi Hadid, lise boyunca voleybol oynamış ve halen spor yapıyor. Rekabetçi olduğunu belirten güzel model, egzersizlerini dışarıda yapmayı seviyor. Ayrıca fast food tükettikten sonraki gün, sebze suyu ile besleniyor. Kendi yemeğini kendi yapmayı tercih etse de, hamburger ve patates kızartması da tükettiğini ama ardından tekrar sağlıklı beslenmeye başladığını belirtiyor. Sizin de anladığınız gibi kilit nokta; aralarda kötü beslenseniz bile, genel olarak çok sağlıklı beslenmeniz gerekiyor.

Saç tüyoları!

Saçını her gün yıkamıyor çünkü her gün yıkarsa kuruyacağının bilincinde. Ayrıca saçlarının rengini tamamen değiştirmek yerine aralara ışıltı katmayı tercih ediyor, böylece daha hacimli ve sağlıklı görünmeye devam eden saçlara sahip Gigi Hadid, sürekli kuaföre gitmeyi sevmiyormuş. İnanmak zor gibi görünse de, kuaföre 6 ayda sadece bir kere gittiğini dile getirmiş.

Sarı saçlar için hazırlanmış şampuanlar kullanmayı tercih ediyor, ayrıca saç serumlarından da faydalanıyor. Bunların yanı sıra Gigi Hadid’in bir başka önerisi de var: Saçlarının önlerinden yeni çıkan bebek tüylerini, hafifçe saç spreyi sıktığı saç fırçasıyla tarıyor. Özellikle at kuyruğu yaptığında bunun daha şık durduğunu söyleyebiliriz. Eğer siz de aynı sorunu yaşıyorsanız, kullanmadığınız bir diş fırçasına bir miktar saç spreyi sıkarak, bebek tüylerinizi sabitleyebilirsiniz.

Cilt ve vücut temizliğine önem gösteriyor!

Yüzünü yıkamak için çok pahalı ürünler kullanmayan Gigi Hadid, elindeki bir ürün bittiğinde tekrar bir kozmetik mağazasına gidip hangisi hoşuna giderse alıyormuş. Vücudu için yoğun nemlendirici kremler kullanan güzel model, deodorant olarak da pudrasız ürünler tercih ediyormuş. Eğer siz de koltuk altınızdaki beyaz lekelerden şikayetçiyseniz, pudrasız deodorant seçmelisiniz.

Özel etkinliklerde ağır parfümler kullanan Gigi Hadid, gündelik hayatında daha hafif parfümler kullanıyormuş. Şu an bir parfüm için reklam yüzü olduğundan, davetlerde onu kullandığını dile getiriyor.

Makyaj tüyoları!

Su bazlı bir fondöten kullanan Gigi Hadid, annesinin kullandığı ürünü beğendiğini ve onu kullanmaya başladığını dile getiriyor. Bambudan yapılmış fondöten fırçası kullanan Hadid, cildine ürünü iyice yedirmeyi seviyor. Ayrıca mat bitişten ziyade ışıltılı bitişli ürünler kullanmaktan yana. Çillerinin görünmesinden hoşlandığından, çok kapatıcı ürün kullanmıyormuş.

Eğer kapatması gereken yeni çıkmış bir sivilcesi veya lekeleri varsa, sadece o bölgelerde kapatıcı kullanıyor ve daha sonra allık uygulayarak makyajına devam etmeyi tercih ediyor. Güzel ve siyah bir maskara kullanmadan önce mutlaka kirpiklerini kıvıran Hadid, eğer ağır makyaj yapması gerekiyorsa ve bir etkinliğe davetliyse kontur uyguluyor. Son olarak kaşlarını da renklendirip, düzelten Gigi Hadid, kaşlarını şekillendirmenin yüzün anlamını değiştirdiğini düşünenlerden!

Yine, eğer özel bir etkinliğe davetliyse siyah ve klasik bir eyeliner tercih ediyormuş. Esas püf nokta ise, eğer makyajını uyguladıktan saatler sonra cildi kurumaya ve makyajı çatlamaya başlıyorsa, kendi tercih ettiği bir nemlendirici tonikle cildini nemlendirmeyi ve makyajını tazelemeyi daha uygun görüyor.

Gigi Hadid gibi görünmek istiyorsanız, makyaj çantanızda ne gibi değişiklikler yapabilirsiniz?

• Su bazlı veya ıslak bitişli fondötenler tercih etmelisiniz. Hiçbir zaman cildi mat görünmeyen Hadid, taze görünümünü bu fondötenlere borçlu diyebiliriz.
• Gigi Hadid gibi renkli gözleriniz varsa, rengini vurgulamak için kahve, zümrüt yeşili, kızıl ve gri tonlarda göz farı tercih edebilirsiniz.
• Cildinizi, makyaj yokken de ışıldaması için, cilt tipinize uygun ürünlerle temizlemeli ve nemlendirmelisiniz.
• Kirpik diplerinize Gigi Hadid gibi çok çok ince ve hafifçe siyah eyeliner geçebilir veya maskaranızı kirpik diplerinde daha çok hareket ettirip, gözlerinizi bu şekilde vurgulayabilirsiniz.
• Yanınızda mutlaka bir lip balm, kirpik kıvırıcı ve doğal tonlarda bir allık bulundurmalısınız.
• Gece bir etkinliğe davetliyseniz ve kırmızı rujlara yönelecekseniz, göz makyajını abartmamaya dikkat etmelisiniz.
• Günlük hayatınızda kontur uygulamaktan vazgeçemiyorsanız, doğal tonlarda ve krem ürünler tercih etmeli ve aşırıya kaçmamalısınız.
• Nude tonlarda ruj seçerken kendi cilt alt tonunuzu dikkate almalı ve ayna karşısında en doğal görünen ruju satın almalısınız.
• Gigi Hadid denilince akıllara ilk gelen şey doğal kaşları olduğu için, kaşlarınızı mümkün olduğunca doğal bırakmalı ve taramalısınız.