Herkese merhaba! Bugün, sizlere yağ yakıcı ve tok tutan bir çay tarifi paylaşacağım. Son günlerde, iştah ile ilgili çok fazla soru alıyorum. Ben de sizler için; diyet yapmanızı kolaylaştıracak bir çay tarifi hazırlamaya karar verdim. Gelin isterseniz, yağ yakıcı, ödem attırıcı ve tok tutan çay için ihtiyacınız olan malzemelere bakarak başlayalım…

Malzemeler

• 1 adet yeşil elma,
• 5-6 top karanfil,
• Bir tutam kiraz sapı,
• 1 yemek kaşığı biberiye,
• Bir tutam maydanoz,
• 1 litre su

Bu tarz bir çay hazırlarken, işlevinin yanında, aroması da oldukça önemlidir. Bitki çayları, genellikle lezzetli gelmediği için içilemeyebiliyor. Bu nedenle, bu tarifte yeşil elma ve karanfil de kullanmaya karar verdim. Yeşil elma; bu çayın aromasını güzelleştirirken, metabolizmanızın hızlanmasına da yardımcı olacak. Elmayı, kabuklu ya da kabuksuz olarak kullanabilirsiniz.

Çayın içerisinde; tok tutucu özelliği ile bilinen karanfil, ödem attırıcı özelliğe sahip olan ve metabolizma hızlandıran kiraz sapı, yine metabolizma hızlandıran ve ödem attıran biberiye ve maydanoz da bulunuyor.

Bu çay, günlük su ihtiyacınızın bir litrelik kısmını karşılamaktadır. Gün içerisinde bir litre daha su içerseniz, günlük su ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

Yağ Yakıcı Çay Nasıl Hazırlanır?

• Biberiye ve kiraz sapını bir sürahiye alın ve üzerine suyu ilave edip, 5 dakika demlenmeye bırakın.
• Kiraz sapı ve biberiye demlendikten sonra; maydanoz, 3-4 dilim elma ve karanfili de ekleyip biraz daha demleyin.

Yağ Yakıcı Çay Nasıl Tüketilmeli?

Hazırladığınız bu çayı, gün içerisinde aralıklı olarak tüketin. Hazırladıktan hemen sonra, bir saat içerisinde tüketmeyin. Bu karışımdan, 3-4 bardak çıkmaktadır. Sabah, öğle, akşamüzeri ve akşam olmak üzere gün içerisine yayarak tüketebilirsiniz. Bu çayı, dilerseniz bir süre buzdolabında bekletip, soğuk olarak da içebilirsiniz.

Yağ yakıcı çayı sabah saatlerinde hazırlayın ve gün boyu tüketmeye özen gösterin. Malzemeleri, içerisinde 1-2 saat tuttuktan sonra içinden almalısınız. Böbrek hastalığı ya da şeker hastalığınız yoksa; her gün düzenli olarak içebilirsiniz. İki hafta boyunca uyguladıysanız, bir hafta ara verdikten sonra yeniden iki hafta uygulayabilirsiniz.