Pazarlama dünyasında tüketicilerin dikkatini çekebilmek ve ürünlerin daha çekici bir hale gelmelerini sağlamak için slogan ve afişlerde genellikle bol renkli, gökkuşağı gibi ilgi çekici düzenler kullanılır. Peki iş sağlığa geldiği zaman neden aynısı yapılmıyor ve daha iyiye ulaşmak için bu renklerin verimliliği dikkate alınmıyor?

Sağlık profesyonelleri de gökkuşağının tüketilmesini öneriyorlar ancak bunun anlamı vücudu ve zihni fit ve sağlıklı tutarken belli kanserlerden, kalp hastalıklarından, artritten, katarakttan ve hatta erken yaşlanmadan koruyacak parlak renkli meyve ve sebzeleri tüketmek.

Kırmızı meyveler ve sebzeler kalp ve kan sağlığını iyileştirirken aynı zamanda eklemleri desteklemeye yardımcı oluyorlar. Bunlar arasında çilek, karpuz, elma, kırmızı biber ve domates gibi ürünler var.

Turuncu meyve ve sebzeler ise kanserin önlenmesine yardımcı oluyor, kolajen üretimini destekliyorlar. Portakal, kavun, tatlı patates, yer elması, havuç, zencefil ve bal kabağı bulunuyor.

Sarı meyve ve sebzeler ise kalbe, görüşe, sindirime ve bağışıklık sistemine destek oluyorlar. Muz, armut, papaya, ananas, limon ve sarı biberler bunlar arasında.

Yeşil meyve ve sebzeler çok güçlü detoks ürünleridirler ve serbest radikaller ile savaşmanın yanında bağışıklık sistemine de güç vermeye yardımcı olurlar. Kivi, elma, lahana, ıspanak, salatalık, avokado ve brokoli bunlardan sadece birazı.

Mavi-mor meyve ve sebzeler ise mineral emilimini iyileştirmenin yanında güçlü antioksidanlardır. Üzüm, yaban mersini, böğürtlen, kırmızı lahana, patlıcan ve pancar tüketilebilir.

Beyaz meyve ve sebzeler ise natural killer hücre adı verilen bağışıklık sistemi hücrelerini aktif hale getirirler ve kanser riskinin azaltılmasına yardımcı olurlar. Hindistan cevizi, sarımsak, soğan, mantar, karnabahar ve yaban havucu seçenekleriniz arasında.

Sizlerle güçlü, hazırlaması kolay ve lezzetli olmasının yanında sağlıklı bir gökkuşağı salatası tarifi paylaşacağız. Bu salata diğer yemeklerle birlikte sunulabileceği gibi, içine biraz kaliteli et eklendiği zaman kendi başına da bir yemek olabilecek kapsamda.

Üzerinde çalıştıkça daha iyi hale gelebilecek salatalardan birisi ve ne kadar sağlıklı bileşen eklerseniz o kadar iyi.

Malzemeler

Jülyen doğranmış 1 orta boy dolmalık kabak
Jülyen doğranmış iki büyük havuç
İnce doğranmış 1 kırmızı biber
1 kase ince doğranmış kırmızı lahana
¾ kase donmuş soya fasulyesi
3 ince doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı susam

Süsleme İçin

1 diş sarımsak
¼ kase yer fıstığı ezmesi
2 yemek kaşığı misket limonu suyu
2 yemek kaşığı az tuzlu buğdaysız soya sosu
2 yemek kaşığı su
2.5 çay kaşığı nar ekşisi
Yarım yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı ince rendelenmiş zencefil

Sebzeleri hazırlayın. Büyük bir salata kasesi içerisine dolmalık biberi, biberi, havucu, lahanayı ekleyin ve ellerinizle güzelce harmanlayın. Sosu için de tüm malzemeleri robottan geçirebilir veya ellerinizle karıştırabilirsiniz. En üstüne ise soya fasulyelerini, yeşil soğanı, keten tohumlarını ve susamları ekledikten sonra sosunu da güzelce dökün ve bu gökkuşağını tüketin!

Meyveleri ve sebzeleri önceden yıkayıp dolaba öyle yerleştirecek olursanız diğer atıştırmalıklarda olduğu gibi onların daha hızlı tüketildiklerini göreceksiniz. Bu salata özellikle sosu eklenmeden dolapta saklanırsa uzun süre dayandığı için iyi bir atıştırmalık oluyor. Sağlıklı, aktif yaşam tarzı tercihleri ve iyi dengelenmiş bir beslenme düzeninin alternatifi yok ve doğru kilo ile fitness hedeflerine ulaşmanın yanında uzun, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürmenize de yardımcı olacaklar. Gelecek sefer canınız bir şey atıştırmak istediği zaman meyve ve sebzeleri tercih edin ve gökkuşağını yemeye devam edin!