Anneler canımız, onları her gün nasıl mutlu etsek bilemiyoruz. Herkesin hayatındaki en değerli kadın olan anneler, her ne kadar bir öpücükle mutlu oluyor olsalar da, her özel günde, hatta özel günü beklemeden her aklımıza geldiğinde şımartılmayı hak ediyorlar. Anneye hediyesiz bir anneler günü olmayacağı gibi, hediyesiz bir yılbaşı da olmasın diyenlerdenim. Her kadının zevkleri, beğendikleri her ne kadar farklı olsa da, genel olarak kadınların ve annelerin sevdiği hediye türleri vardır. Annenize kendini iyi hissettirecek, ona geçen yıllarımı iyi ki seninle geçirmişim ve bir yılı daha seninle geçirmek istiyorum mesajı verecek hediye fikirlerini eminim çoktan gözden geçirmişsinizdir. Size faydası olsun, yeni öneriler olsun diye annelere alınabilecek en anlamlı yılbaşı hediye alternatiflerini sizler için sıraladık. Umarım bunlardan birisi sizin de annenizi çok mutlu eder.

• Her daim çiçek!

Bir kadına, hele bir de bir anneye hediye almaktan bahsediyorsak çiçek kesinlikle ilk sıralarda yer almalıdır. Canlı ya da suni çiçekler, çok özel tasarım ürünü çiçekler, dev buketlerden, mini aranjmanlara kadar annelerin yüzünü güldürecek hediye seçeneği olarak çiçekleri unutmamak gerekir. Anneniz nasıl çiçekleri sever, onu hangileri mutlu eder bunu bilmek sizin işiniz olsa da, yılbaşı hediyesi olarak çiçeği aklınızda bulundurun derim.

• Mücevher olmazsa olmazdır!

Kadınlar hiçbir zaman takılarından, mücevherlerinden vazgeçemezler. Hele bir de onlar çocuklarının hediyesi ise en değerli varlıkları haline gelir. Gümüşler, altınlar, pırlantalar, yakutlar ya da sizin hayal gücünüzün ve de bütçenizin elverdiği ölçüde tüm takılar yılbaşı için ideal bir hediye seçeneği olabilir. Hangi anne boynundaki gerdanlık sorulduğunda “oğlum ya da kızım yılbaşı hediyesi olarak almış” demek istemez ki? Taşlı, taşsız, kalın, ince hiç fark etmez. Yeter ki, annenize ne kadar değerli olduğunu gösteren bir takı seçeneğiniz olsun.

• Bir ihtiyacı karşılamak!

Birine hediye almanın temelde 2 sebebi vardır. Bunlardan birisi ona sevdiğinizi göstermek, diğeri ise onun bir ihtiyacını karşılamak. Annenizi herkesten daha iyi tanıdığınızı düşündüğümüzde onun bu aralar neye ihtiyacı olduğunu da az çok bilirsiniz ya da bu konuda bir fikriniz yoksa babanızdan ya da kardeşlerinizden yardım alabilirsiniz. Bir süredir almak istediği, bir süredir zaman ya da bütçe ayıramadığı bir ihtiyacını hediye paketi içinde annenize verirseniz onu çok mutlu edebilirsiniz. O istemeden, talep etmeden istediği şeyi ona almış olmanız gerçekten çok mutlu edici olacaktır.

• Anneye özel kitap

Anneler, hayatımızdaki en duygusal ve her daim bizi en çok düşünen kadınlardır. Annelerin yanağına kondurulacak bir öpücük bile onu mutlu etmeye, onun duygusallaşmasına yeter. Ancak onun kalbinin en derinlerine hitap edebilmek ve “iyi ki anneyim” dedirtebilmek için çok daha duygusal bir hediye önerim var; annenize özel bir kitaba ne dersiniz? Baskı tekniği ile kitap ve albüm hazırlayan pek çok internet sitesi var. Siz bunlardan birine girip annenizle olan en güzel fotoğraflarınızı yükleyin ve mümkünse her fotoğrafın altına birkaç cümlelik de yorumunuz olsun. Annenize olan duygularınızı yazıya döktüğünüz, ölümsüzleştirdiğiniz bu kitap annenizin hayatı boyunca aldığı en güzel, en değerli hediye olacaktır. Bu yılbaşını anneniz için ölümsüz kılacak en anlamlı hediye için hemen fotoğrafları hazırlayın bence.

• Fotoğraf baskılı fincan ya da kupa

Her anne gibi sizin anneniz de çayı, kahveyi çok seviyorsa, günün her saatinde elinden düşürmeyeceği bir hediyeye ne dersiniz. Türk kahvesi tutkunu olan annenize 6’lı bir kahve fincanı takımına onunla olan 6 tane güzel fotoğrafınızı bastırabilir, her annenin çok sevdiği gibi komşularına ikram edeceği kahvelerde sizin hediyenizi herkese gururla göstermesini sağlayabilirsiniz. Türk kahvesi değil de, nescafe ya da çay seviyorsa da büyük kupalara fotoğrafınızı baskı yaptırabilirsiniz. Her halükarda sizinle olan güzel bir fotoğrafına bakarak gülümseyen annenizi düşünmek bile güzel.

• Mesajlı çikolatalar, kurabiyeler

Mutfakta çok yetenekliyseniz, bence yılbaşı günü eldivenlerinizi takın ve anneniz için içinde mesajlar olan mini kurabiyelerden pişirin. Bu mesajlar onunla paylaştığınız güzel anlara dair ya da gönlünüze gelen en güzel sözler olabilir. Eğer bu konuda kendinize güvenmiyorsanız, hiç vakit kaybetmeden bu işin uzmanı olan birilerinden yardım almalısınız. Pek çok internet sitesinde hediyelik kurabiyeler ve çikolatalar var. Siz de onlardan birine başvurarak annenize en güzel mesajlarınızı ekleyebileceğiniz bir paket dolusu çikolata veya kurabiyeyi şimdiden sipariş etmelisiniz. Anneniz mesajları okurken duygulanacak, ne kadar çok sevildiğini yeniden görecek ve elbette ki afiyetle yiyecek.

• Fotoğraf baskılı yastıklar

Bir anneye hediye alıyorsanız, onun için en değerli hediyenin siz olduğunuzu da aklınızdan çıkarmayın. Bu sebeple de anneye hediye alırken her daim kendi sözlerinizi ya da fotoğrafınızı ekleyebileceğiniz alternatifleri düşünün. Aynı şekilde mesajlı ya da fotoğraf baskılı yastıklar da kesinlikle anne için çok güzel hediye olabilir. Ebatlarını kendinizin belirleyebildiği pek çok yastık ya da minder alternatifi internet sitelerinde bulunmaktadır. Siz bunlardan birini seçin ve annenizle olan en duygusal fotoğraflarınızdan birini yastığın üzerine baskı yaptırın. Bir de altına küçücük bir not eklerseniz ya da sadece “seni çok seviyorum” gibi bir söz yazarsanız bu yılbaşı annenizin en unutamadığı günlerden birisi olabilir.

• El yapımı hediyeler

Anneler el emeğine çok fazla değer verirler. Zaten kendileri de mümkün olan her şeyi ellerinde yapmak isterler, hazır olandan mümkün olduğunca kaçınırlar. Hal böyle olunca anneyi en çok mutlu edecek hediye alternatifleri arasında el yapımı ürünler de ilk sıralarda yer almalıdır. Örneğin; el yapımı kokulu sabunlar, oda parfümleri, ev dekorasyon malzemeleri, elde örülme bir yelek, şal, patik ya da bunun gibi pek çok hediye alternatifi bulunmaktadır. Anneniz sizin düşünerek aldığınız bu değerli el yapımı ürünlere gözü gibi bakacak ve almanıza çok sevinecektir.

• En iyi anne sertifikası

Son dönemlerde internette çokça karşılaştığımız hediye seçeneklerinden birisi bu sertifikalardır. En iyi baba, en iyi anne, en iyi sevgili ya da en iyi eş sertifikaları hem çok popüler hem de alan kişiyi kesinlikle çok önere eden hediyelerdir. Hele bir de annelerin övünmeyi, gururlanmayı çok sevdikleri düşünüldüğünde kesinlikle böyle bir sertifikayı çerçeveletip evin en görünen duvarına asacaktır. En iyi anne sertifikasına bakan anneniz bunu çok sevecek ve eve gelen herkese gururla gösterecektir.

• Mini bir seyahat

Anneler hep çok fedakar, hep çok çalışkan hep de çok yorgun oluyorlar. Çünkü her zaman kendilerinden çok ailelerini, çocuklarını düşünmek durumundalar. Her sabah her evde en erken anneler uyanır, her akşam da en geç onlar uykuya geçebilirler. Hal böyle olunca da onlar için tatil ya da dinlenme diye bir şey söz konusu olmaz. Madem öyle, annenizi birkaç günlüğüne dinlendirmeye ne dersiniz? Bunun için en iyi alternatif sizinle, en sevdiği arkadaşıyla ya da kız kardeşiyle gidebileceği mini bir seyahat planı çok iyi olabilir. siz rezervasyonu yaptırıp biletleri alın, bu yılbaşı onun için unutulmaz olsun.