Herkese merhaba! Bugün, konumuz: “İdeal kilo hesaplaması nasıl yapılır?”, “İdeal kilonuzu öğrenin”.

İdeal kilo; hem fiziksel hem de psikolojik açıdan, kişinin sağlıklı olması için olması gereken vücut ağırlığıdır. İdeal kilonuz; yaşa, boya, cinsiyete ve kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. İdeal kiloda olduğunuzda olduğunuz zaman, kronik hastalıkların görülme riskini minimum düzeye indirirsiniz.

İdeal kilo konusunda, kafalar karışmış durumda. Siz de ideal kilonuzu merak ediyorsanız; yaşınızı, boyunuzu, cinsiyetinizi yorum olarak bildirirseniz, ona göre birlikte değerlendirmiş oluruz. Kendiniz hesaplamak isterseniz; benim internet sitemden de ideal kilonuzu hesaplayabilirsiniz.

İdeal Kiloda Olmanın Yararları

İdeal kiloda olan kişiler;

• Kendilerini daha dinç ve dinamik hisseder,
• Sabahları güne çok daha hızlı başlar,
• Öğrenme ve konsantrasyon açısından daha güçlüdür ve daha iyi öğrenir,
• Bağışıklık sistemi daha güçlüdür.

Dediğim gibi; ideal kiloda olmanın en önemli yararlarından biri, hem daha iyi öğrenir hem de konsatrasyonunuzu toplayabilirsiniz. Ofiste, yüz yüze görüştüğüm 15- 16 yaşlarında danışanlarımdan biri, ilk kez bu yıl ideal kilosuna yaklaştığını ve notlarının yükselttiğini belirtti.

İdeal kilonuza uzaksanız;

• Hastalıklara daha çabuk yakalanırsınız ( Şeker hastalığı, gut hastalığı, böbrek hastalığı, insülin direnci gibi kronik hastalıklar),
• Hayat kalitenizi düşürecek baş ağrısı, halsizlik, kabızlık, konsantrasyon güçlüğü gibi birçok duruma açık hale gelirsiniz,
• Güne yorgun başlayabilirsiniz

Eğer kiloluysanız, bu tür problemler sizi zorlayacaktır.

İdeal Kiloda Olmak İçin Neler Yapılmalı?

Birçok kişi gün içerisinde su içmeyi unutuyor. Günlük olarak, en az 2 litre su içmelisiniz. Diyetisyenler neden mi sürekli su için diye tutturuyorlar? Çünkü; susuzluk ile açlık merkezlerimiz aynıdır. Bu nedenle, canınız su istediğinde, siz ona yemek veriyor olabilirsiniz. Bu da, kilo almanıza neden olur. Su içtiğiniz zaman, kendinizi daha tok hissedersiniz.

Her gün, birer saat yürüyüş yapmalısınız. Ofise gelen danışanlarımda da görüyorum ki; yürüyüş yapan kişiler hem daha fazla kilo veriyorlar hem de yağ yakıyorlar. Aynı zamanda, sporun iştah kapatma özelliği de var.

Günlük beslenmenizde, mutlaka sebzeden ve proteinden yararlanın. Öğle yemeğinde et yiyorsanız akşam yemeğinde sebze ya da tem tersi olarak yer değiştirebilirsiniz.

Börek, poğaça, tatlı ya da ekmek gibi hamur işlerini çok fazla tüketmeyin. Fazla tüketirseniz, bunların hepsi vücudunuzda yağa dönüşecek ve sizi ideal kilonuzdan uzaklaştıracaktır.

Her öğünde, mutlaka salata tüketin. Salata, negatif kalorili besinlerdendir ve metabolizmayı hızlandırır. Hem de mideyi doldurduğu için, tok da tutacaktır.

Bunu okuduktan sonra, “Kilo vermek istiyorum”, “Göbek bölgem var” gibi çok sayıda yorum gelecektir. İsterseniz, Youtube kanalımda yer alan kür ve detoks tariflerini deneyebilirsiniz. Bu tariflerden de güzel sonuçlar alabilirsiniz. Kişiye özel bir diyet programı isterseniz; uygulama marketinizden Cepte Diyetisyen uygulamasını indirebilir ya da ceptediyetisyen.com’da, Diyet bölümünden kişiye özel diyet listesi talep edebilirsiniz. Bunu yaparken, telefon numaranızı da eklemeyi unutmayın; çünkü ben, kişileri arayıp konuşarak listeyi oluşturuyorum ve takibini oluşturuyorum.

Şimdilik benden bu kadar. Hoşça kalın…