Herkese merhaba! Bugün, sizlere dümdüz bir karın için maydanoz kürü ve 5 etkili öneriden bahsedeceğim…

En çok aldığım sorulardan biri, “Hocam, göbek yağlarımı nasıl eritebilirim?” oluyor. “Karındaki yağlarımdan çok şikayetçiyim”, “Bacak bölgemde hiçbir şey yok ama karın bölgem çok sıkıntılı” tarzında çok fazla yorum ve soru alıyorum. Ben de, sizler için böyle bir tarif geliştirmeye karar verdim. Bu kür; oldukça basit ve öğün yerine uygulamayacağınız bir kür. Bu kürü, kahvaltıdan önce, aç karna uygulamanız gerekiyor.

Kimler Maydanoz Kürünü Uygulamamalı?

  • Böbrek hastaları,
  • Gastrit ya da reflü problemi olanlar,
  • Hamileler,

Ayrıca, bu kürü 15 günden daha uzun bir süre uygulamamanızı öneriyorum.

Maydanoz Kürü Yaparken 5 Etkili Öneri

1.Abur Cubur ve Yanlış Karbonhidratları Tüketmeyin

Bu besinleri tükettiğinizde, direkt olarak karın bölgesinde yağlanma yapar. Zaten göbek bölgesindeki yağlardan şikayetçiyseniz; bu tarz besinleri de tükettiğinizde, o bölgeyi tamamen yağlandırmış olursunuz. Yanlış karbonhidratlar ve abur cuburlar; insülin salınımını arttırdığı için karın bölgesinde yağlanmaya sebep olur. Bu kürü uygularken; esmer ekmek ve bulgur gibi karbonhidratları tüketebilirsiniz.

2. Mutlaka Yoğurt Tüketin

Araştırmalar; yoğurt tüketen kişilerde, kalsiyum tüketiminden dolayı karın bölgesindeki yağlanmalarda azalma olduğunu göstermektedir. Yoğurt tükettiğinizde; kalsiyum, lipaz enzimini aktive eder ve bu şekilde de karın bölgesindeki yağları diğer besinlere göre daha fazla azaltır. Ayrıca, kan şekerini dengeleme özelliğinden dolayı da oldukça faydalıdır.

3. Mutlaka Su İçin

Su içen kişilerin metabolizması, %5-10 oranında hızlanır. Genelde, “Hocam, su içtiğim zaman bağırsaklarım daha iyi çalışıyor” yorumunu alıyorum. Bunun nedeni, suyun metabolizma hızını arttırmasıdır.

4. Protein Tüketimini Arttırın

Proteinler kasların gelişimini arttırdığı için, metabolizmayı da hızlandırır. Dolayısıyla, yağları yaktığı için de, eğer karın bölgenizdeki yağlanma fazla ise direkt bu bölgeden fayda görmenizi sağlıyor. Protein tüketirken, kızartma işlemini uygulamamaya ve et ürünlerini ızgara ve haşlama yöntemi ile pişirmeye özen gösterin.

5. Her Gün 1 Saat Tempolu Yürüyüş Yapın

Yürüyüş yaptığınız zaman, günde 300-400 kcal fazladan yakarsınız. Vücut da buna, kalori açığından dolayı yağları yakarak karşılık verir. Yağlar karın bölgesindeyse, karın bölgesinden gittiği için karnınız düzleşmeye ve direkt faydasını görmeye başlarsınız.

Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır?

Maydanoz; içerdiği A ve K vitaminleri ile hem vücuttaki ödemi atar, hem idrar söktürür hem de bağırsakları hızlandırdığı için metabolizmayı da hızlandırır ve yağ yakımını sağlar.

Malzemeler

  • 1 kase maydanoz,
  • 1 dilim elma,
  • ½ limon (Vücudu alkali yaptığı için toksinleri vücuttan atar),
  • 1 çay bardağı yeşil çay ( metabolizma hızlandırıcı etkiye sahiptir)

Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri blender’da birleştirin ve karışımı hazırlayın.

Maydanoz Kürü Nasıl Uygulanır?

Sabah uyandığınızda, aç karna 1 bardak maydanoz kürü içmelisiniz. Bir saat geçtikten sonra kahvaltınızı yapabilirsiniz. Önerim, bu kürü 15 gün sürdürmeniz ve 15 günün sonunda 1-2 hafta ara vermeniz.

Gün İçinde Başka Neler Yapmalısınız?

Genelde şöyle soruları çok fazla alıyorum; “Hocam, ben tarifi uyguladım ama çok fazla sonuç alamadım”. Bu noktada, gün içerisinde başka neler yaptığınız da önemli oluyor. Günlük beslenmeniz, bu kürden alacağınız sonucun %80-90’lık kısmını oluşturmaktadır.

Eğer; yumurta ve peynir içeren bir kahvaltı, öğle yemeğinde et- akşam yemeğinde sebze ya da akşam yemeğinde et- öğle yemeğinde sebze şeklinde beslenirseniz, bu besinler de metabolizmanızı hızlandıracaktır. Bunları yaparken, hem öğle hem de akşam yemeğinde yoğurt tüketmenizi de öneririm.

Bu kürü uygularken, abur cuburdan da uzak durmalısınız. Ayrıca; 15 gün boyunca pilav, makarna gibi hamur işi grubundan da uzak durmalısınız. Tabi ki, gün içerisinde en az 2 litre su içmeyi de ihmal etmeyin.