Herkese merhaba! Birbirinden güzel, faydalanacağınız iyi yaşam tariflerimden bir tanesi ile daha karşınızdayım. Genital bölge ve koltuk altı kararması ile ilgili çok fazla soru alıyorum. Bu bölgeleri nasıl beyazlatacağınız ile ilgili harika bir tarif ile karşınızdayım!

Genital Bölge ve Koltuk Altı Neden Kararır?

Vücut yapısı ve hormonal yapımız değişir. Çocukluktan ergenlik dönemine geçişte; buluğ çağına gelinmesiyle birlikte, koltuk altı ve genital bölgede kıllanmalar başlar. Bu kıllanmaların dışında, ter bezleri ve terin içerisinde hormonlar aktif bir şekilde harekete geçer. Aynı şekilde, genital bölgedeki hormonal salgıların değişmesinden dolayı da, bu bölgeler artık daha farklı bir floraya sahip oluyor. Bu floranın da bir PH değeri var. Bu noktada, eğer yeterince hijyenik bakım yapılmazsa (özellikle genital bölgede), özellikle kadınlarda, bu bölgede bakteriler oluşmaya başlar. Bu bakteriler de, bölgede yer ederek zamanla kararmalara neden olabilir. Ben, sizlerle daha önce genital bölgenin hijyeni ile ilgili doğal bir tarif paylaşmıştım. Eğer gelişme çağında bir kızınız varsa, bu tarif oldukça etkilidir.

Bölgeye yerleşen bakteriler, eğer hijyenik şartlar sağlanamıyorsa; buradaki dokuyu yemeye başlıyor ve kararmalar oluyor. Bunun için uygulanan pek çok farklı metot var; jinekologların yaptığı lazerle beyazlatma yöntemi, medikal uygulamalar, kimyasal peeling tarzı şeyler var. Ancak, bunların ne kadar güvenli ve etkili olduğu tartışılır. Bu yazıda sizlere; maliyeti düşük, evinizde kendi başınıza yapabileceğiniz, çok fazla yan etkisi olmayan bir tarif vereceğim.

Limon İle Genital Bölge ve Koltuk Altı Kararmaları İle Vedalaşın!

Kimyasal peeling dediğimiz şey; adı kimyasal ancak aslında içeriği kimyasal değil. Meyve asidi dediğimiz farklı asit türleri, ince ince soyarak leke tedavisinde kullanılmaktadır. Bu tarifte de aynı prensipten ilerleyeceğiz. Yanımda, benim çok sevdiğim, absorbik asit kaynağı limonlarım var. Limon suyu, beyazlatıcı özelliğe sahiptir. Aynı zamanda, limonun kendi asidik yapısından dolayı; yüzünüze sürdüğünüzde cildinizi parlatıcı bir peeling yapmış da oluyorsunuz. Biz bu tarifte; limonun içerisindeki enzimlerden ve salisilik asitten faydalanarak, genital bölge ve koltuk altındaki kararmaları gideriyor olacağız.

Limonun faydaları saymakla bitmez… Limon, içtiğiniz zaman alkali özelliği ile vücudun ph dengesini de alkalize eder. Yani, vücudun asit ve alkali dengesini sağlar. Yarım limonun suyunu, bir litre su ile karıştırıp gün içerisinde içerseniz; vücudunuzu ve kanınızı alkalize etmiş olursunuz.

Aspirin’in ana maddesi de salisilik asittir. Yani, o da tıpkı limon gibi salisilik asit içerir. Dolayısıyla, çok kuvvetli bir soyucu ve peeling etkili bir üründür. Limon ve Aspirin ikilisi; genital bölge ve koltuk altı kararmalarında oldukça etkilidir. Ancak, yan etkilerine çok fazla hakim değilseniz, onun yerine karbonat kullanmanızı öneririm.

Nasıl Yapılır?

Ölçüler, kullanacağınız bölgedeki kararmaya bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
• ½ limonun suyu,
• 1 çay kaşığı karbonat

Her ne kadar doğal desek de, her şeyin yan etkisi olabilir. Cildiniz çok hassas, kızarmaya çok meyilli ve alerjik bir ciltse, bu formül size uygun olmayabilir. Ayrıca, yaparken çok sert hareketlerle uygulamamanızı öneririm.

Karışımı, bir pamuk yardımıyla problemli bölgeye sürüp emmesi için 1-2 dakika bekleyin. Ardından, bölgeye masaj yaparak karışımı yedirin.

Bu karışımı; problemli bölgelere haftada 2-3 kez, 3-4 dakika masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Limon suyu ve karbonat; cildi soyucu etkiye sahiptir. Leke tedavisinde de sıkça kullanılan bir ikilidir. 3-4 dakika masaj yaptıktan sonra bol su ile durulayabilirsiniz. Siz yıkadıktan sonra da, etkisi devam edecektir.

Bu tarifi uyguladıysanız; bölgeye 3-4 gün geçmeden ağda ya da farklı bir epilasyon yöntemi uygulamamanızı öneririm. Etkisini, 20 gün içerisinde görmeye başlayacaksınız. Bugünlük benden bu kadar. Şimdilik hoşça kalın!