Herkese merhaba! Bugün, sizlerle benim meşhur yoğurt tariflerimden bir yenisini paylaşacağım. İnternette gezerken, bazı sitelerde çeşitli tarifler görüyorum. Ancak, şunu söyleyebilirim ki bu tariflerin içinde bir tek ben yokum! Ayrıca, tüketiminin zor olduğunu ve lezzetinin önemsenmediğini de söylemeliyim. Bu nedenle ben de; evinizde bulunan ve sayısı 4-5’i geçmeyecek malzemeler ile tadı güzel bir tarif oluşturmaya çalıştım. Vereceğim bu yoğurt kürü tarifi de onlardan bir tanesi. Kürün nasıl yapılacağına geçmeden önce, gelin isterseniz ihtiyacınız olan malzemelere bir bakalım…

Yoğurt Kürü İçin Gerekli Malzemeler

• 4-5 yemek kaşığı yoğurt (ev yoğurdu önerilir),
• ½ kırmızı tatlı biber (antioksidandır ve metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir),
• 1 tatlı kaşığı keten tohumu (bağırsakları hızlandırır ve metabolizmayı hızlandırır),
• 1 yemek kaşığı yulaf (tokluk verir ve lif içeriği ile bağırsakları hızlandırır),
• Dereotu ( C vitamini değeri yüksektir ve folik asit içerir) ya da maydanoz ya da taze nane

Yoğurt Kürü Nasıl Hazırlanır?

İlk olarak yoğurdu büyük bir kaseye alın. Daha sonra yulafı, doğranmış tatlı kırmızı biberi ve keten tohumunu da ilave edip bir kaşık yardımıyla malzemeleri güzelce karışana kadar karıştırın. Son olarak üzerine kıyılmış dereotu ya da maydanozu da ekleyin.

Bu aşamada, bir miktar ceviz de kullanabilirsiniz.

Yoğurt kürü tarifi, sofralarınızda meze olarak yer verebileceğiniz hem kilo vermenizi sağlayan hem de lezzetli bir tada sahip bir tariftir.

Yoğurt Kürü Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır?

Bu kür ile; göbeğinizin erimesin sağlayabilir, karın bölgesindeki yağları yakabilir ve 3-4 gün içerisinde, karın bölgesinde 3-4 cm incelme gözlemleyebilirsiniz.

Sürekli olarak aynı diyeti uygulamaktan metabolizmanız yavaşlayabilir, kilo vermeniz durabilir ya da metabolizmayı hızlandırmak için kullanabilirsiniz. Bu tarif için önerim, kürü 4-5 gün süreyle uygulamanız.

Öncelikle normal diyetinizi uygulayın. Bir haftalık diyetin sonunda 4-5 gün boyunca bu kürü uygulayın ve sonrasında tekrar normal diyetinize dönün ki vücudunuz, tekrar normal beslenmeye geçmiş olsun. Sürekli uygularsanız, 5. günden sonra boşa gidecektir. Bu nedenle, çok uzun süre uygulamanızı önermiyorum.

Yoğurt küründen etki görmek ve kilo vermenize yardımcı olmasını istiyorsanız, ana öğün olarak kullanmalısınız. Gebelerin ana öğün yerine kullanmaları önerilmemektedir. Böbrek hastaları, şeker hastaları ve kolesterolü olanlar da bu kürü uygulayabilirler.

Ancak, çok spesifik durumlar varsa, o zaman diyetisyeninizden yardım almanızı öneririm.