Güzellik endüstrisi her ne kadar bizi öyle olduğuna inandırmaya çalışsa da, yaşlanmak şeklimizin bozulması anlamına gelmiyor. Hatta pek çok ünlü, 50’li yaşlarında 20’lerinde olduğundan daha sağlıklı ve daha güçlü bir fiziğe sahip. Elbette spor salonunda bir kaç saat daha fazla harcıyor veya yedikleri şey söz konusu olduğunda daha dikkatli oluyorlar ancak disiplin ve sıkı çalışmanın geri dönümü de güzel oluyor. Yaşlanmanın bir rakamdan fazlası olmadığını gösteren en fit ünlülere hemen geçelim.

Madonna

60’ıncı doğum gününü kutlamış olan Madonna, yıllar önce olduğu kadar fit görünüyor. Peki bunu nasıl yapıyor? Kişisel koçu Craig Smith, Self dergisine verdiği ropörtajda, pop kraliçesinin haftada altı gün en az 30 dakika çalıştığını söylüyor ve ekliyor: “Dairesel antrenmen, interval antrenman ve direnç antrenmanlarının bir kombinasyonunu yapıyor ve dans da bunun önemli bir parçası.”

Sharon Stone

59 yaşındaki Sharon Stone, 25 yıl önceki kadar sıkı görünüyor. Aktrisin bu inanılmaz fiziğinin sebebi ise hareket halinde kalmak. Stone, özel bir spor salonuna gitmiyor ve bulunduğu bölgedeki 24 saat açık bir salonda sporunu yapıyor ve şöyle ekliyor: “Her spor yaptığımda, harekete geçmesi gereken bölgelere göre farklı bir şeyler yaparım.” Spor rutinini düzenli olarak uygulamanın yanında 3 çocuk annesi Stone, asla antrenmanlarını atlamıyor ve spor salonuna gidemese bile uyguluyor ve şöyle diyor: “Bazen bir dizi bacak kaldırma ve jakuzide su direncini kullanarak daireler çizme hareketleri yapıyorum.”

Halle Berry

51 yaşındaki Halle Berry’nin arka bahçesinde gençlik pınarını bulduğundan şüpheleniyoruz çünkü onlarca yıl daha genç görünüyor. Halle’nin şekilli vücudunu böyle tutabilmesinin sebebi ise gıdalar. Çünkü şeker hastalığı var ve iki çocuk annesi bu nedenle şeker alımını ciddi anlamda sınırlandırıyor ve her gün dört küçük öğün tam gıdalar temelli yemekler yiyor (sebzeler, tavuk, taze balık). İş fitnessa geldiğinde ise Halle bir kardiyocu: “Filmdeki bir rol için olmadıkça asla çok fazla ağırlık kaldırmadım. Sadece kardiyo yapıyorum. Kendi vücut ağırlığımı içeren egzersizler yapıyorum çünkü hiç bir zaman çok kaslı olmak istemedim. Diyabetim var ve bu nedenle spor hastalığımı ve kan şekerimi kontrol etmenin de bir parçası.”

Nicole Kidman

İş spora geldiğinde Nicole Kidman tekrara inanmıyor. Beslenmeye geldiğinde ise yoksunluğa inanmıyor. Bu aktris her şeyden ölçülü şekilde keyif almayı seviyor ve şöyle diyor: “Aslında beslenmemde o kadar sıkı değilim. Neredeyse her şeyi yiyorum ama ölçülü oluyorum. Günlük olarak multivitamin alıyorum ve bu da beslenme eksikliklerimi gideriyor”. Zamanının %80’inde sağlıklı kalmaya çalıştığını söylüyor ancak geri kalan %20 için kendini de cezalandırmıyor. İş spora geldiğinde, biraz daha yaratıcı oluyor: “Spor, koşma, yoga veya sadece kocam ve çocuklarıma bir yürüyüş yapma gibi karışık bir düzenim var. Ayrıca spinning antrenmanlarını da seviyorum ve herkesi bunun için cesaretlendiriyorum.”

Julianne Moore

57 yaşındaki Julianne Moore, iyi genlerle kutsanmış ancak Oscar kazanan aktris aynı zamanda fit kalabilmek için sıkı çalışıyor. Uzun süredir Ashtanga yogaya gönül vermiş ancak fitness uygulamalarının önemini de biliyor. İki çocuk annesi şöyle diyor: “Esas sorun bir şeyi altı gün boyunca yapamamak çünkü yaralanıyorum. Yaşlanmayla ilgili sorun bu, zamanla kalçanız ağrımaya başlıyor ve başka bir şey yapmanız gerekiyor.” İş yemeye geldiğinde ise Moore diyetleri pek sevmiyor ancak yine de zaman zaman diyet yapıyor. Moore şöyle diyor: “Hala yoğurt, kahvaltılık gevrek ve granola barlarından oluşan sıkıcı diyetimle hala savaş veriyorum. Diyetten nefret ediyorum ve devamlı açım. Zayıf bir insan olduğumu düşünüyorum ancak endüstri belli ki öyle düşünmüyor. Bence tüm aktrisler devamlı aç halde geziyorlar.”

Lenny Kravitz

53 yaşındaki Lenny Kravitz, hep olduğu gibi ortalığı yıkıyor ve bunun bir sebebi var ve onu şöyle açıklıyor: “iyi genler, iyi yemek ve spor”. Fiziğini korumak için işlenmiş gıdalardan kaçınıyor, organik, besin dolu gıdalar tüketiyor. Ayrıca çiğ gıda trendine de katılmış. Hareket halinde kalmak için daima ip atlıyor ve koşuyor: “Bedeninizle yapabileceğiniz outdoor aktiviteleri seviyorum, pullup, sit up, push up ve squat gibi. Spor salonları etkileyiciler ancak onları sıkıcı buluyorum. Doğada koşmayı tercih ediyorum ve bu çok daha ilham verici.”

Sheryl Crow

Sheryl Crow, 55 yaşında ve 50 yaşının üzerindeki fit ünlüler arasında bir reklam yüzü gibi. Vücudu pek çok 20 yaşındaki insanın bile isteyeceği şekilde ve bu bir tesadüf değil. Fit kalabilmek için çok çalışıyor. Eski koçu Rich Guzman onun antrenmanlarını Shape dergisine açıkladı ve şöyle diyor: “Sıradan bir çalışmaya eğimli koşu bandı üzerinde yoğun 10 dakikalık yürüyüş ile başlıyor, ardından top ile bazı core hareketleri yapıyor, tüm yönlere plank, pull up ve playometrik çalışmalar yapıyor. Bunlar arasında zıplama, ters atlamalı koşu, slalom, 3 set dambıl kaldırma gibi şeyler var. Ayrıca yarı-makrobiyotik diyet uyguluyor ve tam tahıllara, taze meyvelere, sebzelere ve kaliteli proteinlere bağlı.”

Tom Cruise

55 yaşındaki Tom Cruise hala oldukça iyi bir şekle sahip. Hatta 2008 yılındaki Valkyrie filminde sahte bir kalça implantı kullandığı suçlamaları ile de karşı karşıya kaldı ancak aslında kullanmamıştı. Peki onun bu başarısı neyde gizli? Cevap basit: sıkı çalışma. Nasıl genç kaldığı ona sorulduğu zaman şöyle diyor: “Su kayağı, mağaracılık, tırmanma, koşu bandı, ağırlık kaldırma, kaya tırmanışı, jogging, hiking gibi çok farklı aktiviteler yapıyorum.” Ayrıca 1200 kalorilik düşük karbonhidratlı bir diyet uyguladığı David Beckham tarafından açıklandı.

Sandra Bullock


Gravity filmi için Sandra Bullock fitness gurusu Simone De la Rue’ye başvurdu ve bu guru yoga ile pilates karışımı bir dans egzersizi olan Body by Simone’nin yaratıcısı. Guru bu konuda şöyle diyor: “Sandra programa başlamasından itibaren vücudunu tamamen dönüştürdü. Çok motive ve hevesli.” 53 yaşındaki Sandra, sadece dans değil, klasik antrenmanlar da yapıyor: “Pilates, kick boks ve ağırlık egzersizleri yapıyorum, ayrıca Austin’e geldiğim zaman koşuyor veya bisiklet sürüyorum.” Beslenmesinde ise genelde sağlıklı şeyler tüketiyor ancak arada bir hileli öğün uygulamasıyla sevdiği bir şeyleri de tüketiyor.

Robert Downey Jr.

52 yaşındaki Robert Downey Jr., veya diğer adıyla Iron Man, uzun yıllardır Bruce Lee’nin dövüş sanatı olan Wing Chun tekniği ile ilgili. Ancak Wing Chun egzersizlerine ek olarak Brad Bose adlı koçla da birlikte çalışarak şeklini koruyor.
Kas yapmak ve bicepslerini arttırmak için kardiyoyu biraz bırakıyor ve ağırlık kaldırma uyguluyor. Ayrıca sık yiyor ve 30-30-40 diyetini uyguluyor. Yani yüzde 30 protein, %30 yağ ve %40 karbonhidrat. Fakat bunları yaparken sınırlarını da biliyor ve ekliyor: “Ben çocuk değilim. Profesyonel bir sporcu değilim ve öyle gibi de görünmeye çalışmıyorum.”

Cindy Crawford

Onun Instagramına bakacak olursanız, 16 yaşındaki kızının Instagramına girdiğinizi düşünebilirsiniz. Çünkü vücudu o kadar fit bir süpermodel. Bedenini sahneye hazır tutabilmek için 51 yaşındaki model sağlıklı bir yaşam sürüyor ve ekliyor: “İşin sırrı, sırrının olmaması. Spor yapıyor, yiyorum. Vaktimin %80’inde %80 iyi şeyler yiyorum.” Öğünlerinin büyük kısmının kaliteli proteinler ve sebzelerden oluştuğundan emin oluyor ve haftada üç defa koçu ile birlikte spor yapıyor, asla bir atıştırmalık almadan evden çıkmıyor. “Çantamda yemek olmasıyla ilgili takıntım var. Dışarıda acıkıp kötü seçenekleri tüketmekten korkuyorum. Genelde badem, krakerler ve glutensiz brownieler taşıyorum.”