Sevgililer günü en değerli günlerden birisi çünkü yaşamın amacını kutluyoruz.

Bu amaç çikolata değil, sevgi!

Aileler bana genelde çocukları ile bağlarını derinleştirmek için nasıl zaman bulduklarını soruyorlar çünkü herkes çok meşgul. Sevgililer günü tamamen sevgi üzerine kurulu olduğundan, ailenizde daha fazla sevgi yaratmak için mükemmel bir fırsat verebilir, sadece anne babalar ve çocuk arasında değil, aynı zamanda kardeşler arasında.

Hepimiz bunu bağrımıza basmalıyız. Ancak iyi niyetlerimize rağmen, genelde sevdiğimiz insanlara onların bizim için ne kadar değerli olduklarını söylemeyi unutuyoruz. Sevgililer günü bize sevdiğimiz insanların (sadece sevgililerin değil) yaşamlarımızda oldukları için ne kadar memnun olduğumuzu bize hatırlatıyor.

Çok meşgul, çok moralsiz ve rahatsız hissetseniz bile birlikte yaşadığınız insanları çok sevdiğinizi göstermek için basit fikirler arıyorsanız, bu fikirler ile devam edelim.

Hediyeleri Tekrar Düşünün

Sevgililer günü hediyeleri hiç bir zaman bir ürün veya eşya olmak zorunda değiller. Bu sevgiye dair yanlış derslerin öğretilmesine sebep olur. Bu hediyeyi yakınlık ve bağ kurulmasını sağlayan kalbi ifadeler haline getirin. Yani kendiniz yaptığınız kartlar, birlikte sevgi dolu vakit geçirme, masaj gibi şeyler yapın, satın alınmış hediyeler değil.

İlla ki hediye almanız gerekiyorsa, hediyenin aranızdaki şükran, yakınlık, düşkünlük ve güven duygularını tetikleyip tetiklemediğini kontrol edin. Hediye sadece etkileme amaçlı olmamalı. Yani, çocuklar uyuduktan sonra bir şişe ucuz şampanya, biraz sandviç, bir masaj davetiyesi ve piknik yemekleri, bu testi mücevher ve hediyelerden daha kolay geçiyor. Yetişkinler ve çocuklar için aşağıdaki hediye fikirlerini de deneyebilirsiniz.

Alternatif Hediye Fikirleri

• Takdir Mektubu

Sevdiklerinize verebileceğiniz en iyi hediyelerden bir tanesi daima onların yaşamınızda olmasından duyduğunuz memnuniyeti basit bir mektupla anlatmaktır. Mektubunuza onlara dair size çekici, güzel gelen şeyleri yazın. Mektup çok güzel olmazsa endişe de etmeyin. Kalbinizden gelen şeylerin yazıldığı güzel bir mektup, satın alınan her hediyeden iyi olacaktır. Bu mektup sadece eşiniz veya sevgiliniz için değil, çocuklar da kim olduklarını benimsediğimiz ve bize, ailemize, dünyaya neler kattıklarını onlara söylediğimiz zaman sevilmiş hissedeceklerdir. Zor zamanlarda mektuplarınızı tekrar okuyacaklardır. Bu yaşamları boyunca onlara destek olacak.

• El İşini Kullanın

Çocuklar onlara bir şey satın almak yerine, onlara bir şey hazırlamaya vakit ayırdığımız zaman daha çok sevildiklerini hissederler. Peki neden güzel bir kart yapmamalı? Kırmızı fon kağıdı, makas, asetatlı kalemler ile basitçe yapılabilir veya üç saatlik yaratıcı bir aile projesi olarak birlikte keyif alınabilir. İlhama mı ihtiyacınız var? İnternette bir sürü var. Ama ben genelde en basit formu tercih ediyorum: Kartı alacak kişi hakkında duygularımı kırmızı bir kalp ve mesajla birlikte aktarmak.

• Bir Aylık Masaj Hediyesi

Çocuklar onları dinlediğimiz zaman ve günlük karşılaştıkları zorluklar hakkında konuşmak için onlara fırsat verdiğimiz zaman sevildiklerini hissederler. Her gün, yatmadan önce çocuğunuzla 15 dakika samimi vakit geçirin. Kitap okuma değil, onun yeri ayrı. Bu samimi vakitte onunla sadece sohbet edin veya arkadaşı olun. Pek çok çocuk sırtlarının veya ayaklarının ovulmasından da hoşlanır. Karanlık ve sönük ışıklar ruhsal olarak bağlanmanıza yardımcı olurlar. Bir ay sonra ona her gün yaptığınız bu masajların onun için değil, aslında sizin için bir hediye olduğunu fark edeceksiniz ve bu alışkanlığı bırakmak istemeyeceksiniz.

Bir Kaç Dakika Erken Kalkın ve Birbirinizin Kartlarını Kahvaltıda Okuyun

Kalp şekilli bir şeyler hazırlamayı ve tatlıları unutmayın.

Çocuklarınızın Sevginizin Bütün Gün Onlarla Olduğunu Bilmesine İzin Verin

Bunun için onların çantalarına, yemeklerine, ceketlerinin ceplerine sevgi notları bırakın ve gün içinde bulmalarını sağlayın.

Akşam Yemeğini Bir Şölen Haline Getirin

Akşam yemeğinden önce kısa bir aile dans partisi vererek yemeği şölen haline getirin. Yetişkinler için romantik bir slow dansı da unutmayın. En sonunda birlikte sarılın. Danstan sonra masada mumlar ile yemek yiyin.

Yemek Masasında Herkese Memnuniyetini Anlatma Fırsatı Verin

“Ali’ye bana ödevimde yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum. Anneme yatak vakti benimle vakit geçirdiği için minnettarım. Babam her zaman neşeli olduğu için memnunum. Bu sabah evden zamanında çıktığım için kendimi tebrik ediyorum.”

Sevdiklerinize Teşekkür İçin Beş Dakika Ayırın

Her biri için ayrı olarak, onlara sarıldığınızı hayal edin ve onların da size sarıldıklarını düşünün. Sevginizin sonsuz şefkatinin üstünüzden akmasına müsaade edin. Sizin için çok değerli olan bu kişiye yakın olmanıza engel olan her şeyi unutun.

Sevgiyi Yayın

Sevgilileri gününden önce kartlar hazırlamak için çocuklarınızın arkadaşlarını çağırın. Sevdikleri bir müzik açın, lezzetli atıştırmalıklar hazırlayın ve kameranızı hazırlayın, bu projeden keyif almaları için çocuk ve ergenlere yeterince içerik verin. Yaşları ne olursa olsun arkadaşları davet etmek eğlenceyi genelde iki katına çıkartır.

Eski Kartları Saklayın ve Evi Dekore Edin

Bir hafta öncesinden başlayın ve bir hafta sonrasına kadar sürdürün. Her sene geçmişten gelen güzel kartlar sizi şaşırtacak, küçüklerin hazırladığı yanlış yazılmış kartlar geçmişteki güzelliklerinin bir kanıtı olacak. Eskidikçe daha da değerli olacaklar.

Şubat ayı boyunca eviniz sevgi ile dolu olacak.

Çocuklarınız Sınıfları İçin Kartlar Hazırlayabilirler

Marketten hazır alınmış kartlar yerine kalpler hazırlayın veya bilgisayarda bir şeyler hazırlayın. Çocuğunuz bu temel kartı istediği şekilde dekore edebilir. Dilerseniz onun çizdiği bir şeyi alın ve bilgisayarda renklendirip isimler yazın.

Fazladan Kartlar Yapın

Gün boyunca karşılaştığınız ve iletişimde olduğunuz insanlar için kartlar hazırlayın. Hatta bunlar arasında manav, iş arkadaşları, komşular ve sokaktaki evsizler bile olabilir. Bunun sonucunda kalbiniz parlayacaktır ve büyümüşsünüz gibi hissettirecektir. Her komşunun kapısına isimsiz kartlar bile bırakabilirsiniz.

Günü Tamamlamak İçin Şekerleme Gerekli mi?

Evimizde tatlılar asla sevgililer gününün büyük bir parçası değiller ama çocuklar okuldan eve geldikleri zaman vakit bulursak yemeleri için bir şeyler hazırlıyoruz. Öğretmenlerin kırmızı boyanın çocukları şekerden bile daha fazla uyardığı konusunda uyarılar yaptıklarını ve bilimadamlarının sağlığa iyi gelmediğini söylediklerini unutmayın. Çikolata ise şekerlemeler yerine çok daha mükemmel bir gıda ve en azından bilimsel olmayan araştırmalarımda böyle görünüyor.

Telefon Zinciri

Ailenizde sizin için değerli olan birisini arayın ve ona onları ne kadar sevdiğinizi anlatın. Daha sonra bu kişinin onun sevdiği birisini arayarak aynılarını anlatmasını sağlayın.

Kendinizi Sevgiyle Sarın

Aşk şarkıları listenizi açmanın günüdür veya çocukların yeni bir tane yaratmalarına izin verin. Kalp kırılganlığını anlatan şarkılardan uzak durun ve aşkı kutsayan şarkıları tercih edin.

Sevgiyi Uygulayın

Çocuklarınızın dünyayı daha iyi bir yer yapmalarından dolayı gurur duymalarını istiyorsanız, sevgililer günü sevgiyi dünyada görünür kılmak için çok iyi bir fırsat. Kartlar hazırlayabilir, bunları evde ve hastanedeki yakınlara dağıtabilir, çorbalar hazırlayabilirsiniz.

Unutmayın, en sonunda, aldığınız sevgi, verdiğiniz sevgi kadar olur.

Nasıl kutlamaya karar verirseniz verin, 14 Şubat yaşamınıza daha fazla sevgi getirsin. Sevgililer gününüz kutlu olsun!