Sevgililer gününde son yapmak isteyeceğiniz şey televizyon başında kalmak ve dışarıdan yemek söylemek, daha kötüsü ise kalitesiz, aşırı pahalı ve pek de orijinal olmayan bir akşam yemeğine para bayılmak. Yalnız da olsanız, çift de olsanız, arada bir yerde de olsanız, sevgililer gününü aşağıdaki sıkıcı olmayan fikirler ile zenginleştirerek klişelerden uzak tutabilirsiniz.

Kamp Ateşi Yakın

Eğer müsait bir yerde yaşıyorsanız veya bir plaja gitme imkanınız varsa, biraz marshmallow, çikolata veya istediğiniz bir şeyi yanınıza alıp bütün geceyi ateş başında birbirinize sokularak geçirebilirsiniz.

Çikolata Tadımı veya Trüf Yapın

Marketlerden kalitesiz çikolatalar almak yerine çikolata yapımı ile ilgili bir kursa yazılın. Öğrendiklerinizi sevgililer gününde birlikte güzel bir çikolata yapmak için kullanın ve daha sonra bunları birlikte yiyin.

Dans edebileceğiniz yerlere gidin

Gece kulüpleri değil de, gerçek danslar yapabileceğiniz yerleri tercih edin. Dilerseniz bir dans dersi alın, salsa kulübüne gidin veya dans etmenize izin veren canlı müzik çalan yerleri tercih edin.

Sıradışı Mekanları Ziyaret Edin

Şehirlerin genelde bir yerlerinde klasik mekanların haricinde daha alternatif şekilde hizmet veren mekanlar olur. Bunları ziyaret ederek konsept eğlencelere katılabilir, farklı deneyimler yaşayabilirsiniz.

Buz Pateni yapın

Çiftlerin daima bir şekilde buz pateni yapmaya başlamalarının bir sebebi var çünkü birbirinize yakınlaşmanız neredeyse garanti. Buzun keyfini yeterince çıkarttığınız zaman oturup bir şeyler içip gecenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Mekandan Mekana Dolaşın

Sadece bir noktada takılıp kalmak yerine, mekan mekan dolaşın ve bu esnada her mekanda farklı içkiler deneyin. Tek bir akşam yemeğinde oturup sıkılmaktan çok daha ilginç olacak.

Oyun Oynayın

Kendi kendinize yaratıcı zorluklar, fotoğraf görevleri ve seksi ödüller sağlayacak bir oyun oluşturun ve bunu oynayın.

Özel Etkinliklere Katılın

Her şehirde özel kokteyller, ilginç aktiviteler ve sanat geceleri gibi etkinlikler olur. Sevgililer gününde bunun olma ihtimali daha da fazla. Şehirdeki kültür aktivitelerini araştırın ve bu keyifli aktivitelere katılmayı unutmayın.

 

Evde Konsept Akşam Yemeği ve Film Gecesi

Büyük bir tabak makarna ve köftenin yanında Audrey Hepburn ile Gregory Peck’in birbirlerine tutuldukları Roman Holiday’i izlemekten daha tatmin edici ne olabilir ki?

Maça Gidin

Eğer varsa gece maça gidin ve eğer mücadeleyi seven bir çiftseniz kimin kazanacağına dair iddiaya gidin.

Paten Yapın

Buz pateni kadar romantik ancak ondan biraz daha kolay. Tekerlekli paten ile şansınızı deneyebilirsiniz.

Burlesque Şov

Evde işler kızışmadan önce, sanki Gossip Girl’ün bir bölümündeymişsiniz gibi davranın ve geceyi biraz burlesque şov dansları yaparak geçirin. Unutmayın, her şey biraz muziplikle alakalı.

Şiir Okuma gecesi yapın

Çevrenizdeki kütüphanelerden birisine gidin ve en iyi yazarların mektuplarını, şiirlerini okuyun. Bir şişe şarap açın ve birbirinize favorilerinizi okuyun.

Karaoke yapın

Arkadaş grubunuzu geride bırakın ve sevgilinizle birlikte karaoke barına gidin. Aranızdaki kimyayı kutlamanın en iyi yolu popüler düetleri birlikte söylemek olabilir.

Komedi Şovlarına gidin

Çevredeki mekanlarda küçük stand-up ve komedi gösterileri varsa, bunlar ile gerçeklikten biraz kaçabilirsiniz.

Spada Rahatlayın

Spalar genellikle sevgililer günü için özel kampanyalar yaparlar ve bu nedenle hem indirimler hem de güzel fırsatları bu günde avantajınıza çevirebilirsiniz.

Çift Kişilik Bisiklet kullanın

Çoğu şehirde bisiklet kiralayacak yerler var ve bunlar arasında çift kişilik bisikletler de var. İlk başlarda böyle sürmek biraz zor ve garip gelebilir ama ikiniz de ilk defa yapacaksanız geçmişe bakınca komik gelecek anılara sahip olmanız çok muhtemel.

Otelde Kalın

Sadece başbaşa olacağınız, temiz ve kalın duvarlı bir otelde romantik bir gece rezerve edin. Pek çok otelin sevgililer gününe özel uygulamaları oluyor ve bunlar arasında odaya şampanya servisinden tutun da otel restoranında özel yemeklere kadar çeşitli şeyler var.

Şehri Keşfe Çıkın

Haftasonu gitmeye üşendiğiniz ve biraz uzak restoranlar veya yeni bir park, müze gibi yerleri ziyaret edebilmek için sevgililer gününü kullanabilirsiniz. Böylece geçmişte görmediğiniz bir yeri göreceksiniz.

Gün Batımını veya Gün Doğumunu İzleyin

Eğer ikiniz de gün boyu çalışıyorsanız, gün batımını görmek için işten birazcık erken çıkabilirsiniz, özellikle de romantik bir çiftseniz. Dilerseniz su kenarında veya dağlarda güzel bir manzara görebilirsiniz.

Kampa Gidin

Eğlenceniz gün batımıyla bitmek zorunda değil. Rutininizin dışına çıkın ve geceyi biraz doğada geçirin. Temel malzemelerinizi alıp bir çadır kurun veya hali hazırda çadır hizmeti veren bir yere gidin.

Birlikte Spor Yapın

Bir spor salonunda, koç gözetiminde sporunuzu yapın. Bu aslında bir nevi çift terapisi işlevi de görüyor.

Konsere Gidin

Yanınızda en sevdiğiniz insanlardan birisi varken canlı müzik dinlemekten daha güzeli yoktur. Gece yapılacak etkinlikleri takip için interneti kullanabilirsiniz.

Yemek Kurslarına Yazılın

En güçlü yanınız yemek pişirmek değilse (ve restoran rezervasyonları doluysa), birlikte yemek kurslarına giderek en favori yemeklerinizi öğrenebilirsiniz. Mutfakta işler genelde hep kızışır.

Falcıya Gidin

Her zaman birlikte olacak mısınız? Yıldızlar bunu söylüyor mu gidin ve öğrenin. Veya tarot falınıza baktırın. Eğer henüz evlenmeyi düşünmüyorsanız, auranız hakkında bilgi edinip birbirinize uyumlu olup olmadığınızı görün.