Etkileyici faydalara sahip doğal sabunlardan bahsedildiği zaman, keçi sütü sabunu genelde listenin en başında olur. Saf keçi sütü ve hindistan cevizi yağı, zeytinyağı gibi diğer doğal bileşenlerden yapılan bu sabun, klasik sentetik sabunlara karşı mükemmel bir alternatif haline geliyor. Bu el yapımı sabunun güzelliğinize nasıl güç vereceğini bilmek istiyorsanız okumaya devam edin.

Keçi Sütü Sabununun En Büyük 10 Faydasına Göz Atalım

Banyo sabunu vücudu temizlemekten çok daha fazlasını yapar. Keçi sütü sabunu söz konusu olduğunda daha fazlasını da bekleyebilirsiniz.

Derin Ama Kibarca Temizler

Keçi sütü sabunları ev yapımıdırlar ve sert deterjanlar veya zararlı kimyasal bileşenler barındırmazlar. Saf keçi sütünde bulunan laktik asit, cildimizdeki kusurları temizlemekte büyük bir rol oynar. Ayrnıca alfa hidroksil asitler barındırdığı için ölü hücreler arasındaki bağları parçalar ve cildin üzerindeki mat katmanı yok eder, bu da cilde temiz ve parlak bir görünüm verir. Bunlara ek olarak, bu sabunların doğal içerikleri de zengin, dolayısıyla aşırı kuruluk vermeden nazikçe işe yarıyorlar.

Sağlıklı ve Beslenmiş Bir Cilt

Keçi sütü A, B1, B6, B12, C, D ve E vitaminleri gibi vitaminler ve çinko, bakır, demir, selenyum gibi mineraller bakımından çok zengindir. Bunlara ek olarak yağ asitlerine, amino asitlere, sitrik asite, antioksidanlara ve enzimlere de sahiptir. Bunlar sadece bedenimiz için değil, cildimiz için de gerekliler. Ancak keçi sütünün en iyi yanı, cildin yüzey katmanını aşabilmesi ve her bir dokuya ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayabilmesi. Kısacası, keçi sütü sabununun düzenli kullanımı cildi besleyebilir ve onu içten canlandırır.

Cildi Yumuşak ve Nemli Tutar

Keçi sütünün kendisi doğal bir nemlendirici ve anında cilt tarafından emilerek onu yumuşak tutacak bir nem katmanı yaratıyor ve bu katman uzun süre devam ediyor. Proteinler, yağ asitleri ve gliserin dolu olduğu için süper nemlendirici özelliklere sahip. Bu nedenle sabununun da kremsi dokusu cildin üst katmanını aşıyor ve hücreler arasındaki boşluk ve çatlakları doldurarak yumuşaklık sağlıyor.

Erken Yaşlanmayı Önler

A, C ve E vitaminleri gibi güçlü antioksidanlar bakımından zengin olan keçi sütü, vücudumuzu serbest radikallerden kaynaklanan oksidatif hasara karşı korur. Ayrıca cildin yüzeyindeki ölü hücre katmanını da ortadan kaldırarak alttaki yeni hücreleri yüzeye taşır. Bunun sonucunda yaşlanmada gecikme ortaya çıkar ve kırışıklar, çizgiler, güneş lekeleri gibi erken yaşlanma belirtilerinden kurtulabilirsiniz.

Cildi Sivilcelerden Korur

Uzmanlara göre keçi sütü sabunu özellikle sivilce ve isilik gibi konularda piyasadaki diğer antibakteriyel sabunlara karşı büyük avantajlara sahip. Ürünün içerisindeki süt proteinlerinin mikrop karşıtı özellikleri var ve bunlar sivilce sebebi bakterilerin gelişimini önlüyor ve cilt üzerinde bulunanları ortadan kaldırıyor.

Tahriş ve İnflamasyonları Hafifletir

Keçi sütü sabununun düzenli kullanımı cilt inflamasyonlarını ortadan kaldırabiliyor. Keçi sütünün içindeki yağ moleküllerinden kaynaklanan güçlü anti-inflamatuvar özellikleri biliniyor. Ayrıca kimyasal katkılara da sahip değil. Bu nedenle hassas cildi olanlar bile tahriş ve inflamasyon endişesi olmadan onu kullanabilirler.

Cilt Enfeksiyonlarını Hızlıca İyileştirir

Önceki paragrafta bahsettiğimiz gibi, keçi sütü cildi kaşındırmadan yatıştırabilir. Diğer yandan, etkili mikrop karşıtı etkiler de gösterir. Bu nedenle ondan yapılan bir sabun kolayca cilt enfeksiyonlarını iyileştirmekte kullanılabilir. Sedef, egzema, rosacea ve kontakt dermatiti daha hızlı iyileştirir.

Cildin pH Dengesini Korur

Keçi sütü sabunu vücuttaki pH dengesini mükemmel şekilde dengeler. Keçi sütünün içerisinde kaprilik asit denilen yağ asitlerinin bulunduğu keşfedildi ve bu asit sabunun pH dengesini düşürüyor ve onu insan bedeninkine yakın bir hale getiriyor. Bunun sonucunda cilt sabundaki besinlerin büyük kısmını emebiliyor ve mikropların saldırılarını başarıyla engelliyor.

Hasar Görmüş Cildi Daha Hızlı İyileştirir

Keçi sütü alfa hidroksil asitler bakımından zengindir ve bu da ölü hücreleri uzaklaştırmasını kolaylaştırır ve vücuttaki yeni, taze hücrelerin üretimini destekler. Hasar görmüş cildin tamirine yardımcı olur, bize genç ve parlak bir görünüm verir.

Cildi Kanserden Korur

Keçi sütü sabununda bol miktarda selenyum bulunuyor ve bu da bilimadamlarının ortaya koydukları kanıtlara göre cildimizin güneşten gelen ultraviyole ışınlara karşı korunmasını sağlayarak cilt kanserini uzakta tutuyor.