Burçlar, küçük, büyük herkesin az ya da çok ilgisini çekiyor, merakını cezbediyor. Hemen herkes, burçların yaşamda ve karakter özelliklerinde etkili olduğunu düşündüğünden yeni tanıştığı kişilere mutlaka burcunun ne olduğunu soruyor. Burçlarla ilgili internet içerikleri, gazete köşeleri kesinlikle ilgi çekiyor, okumadan geçilmiyor. Hangi tarihte doğduğumuza göre değişen burçların özelliklerini bilmek, hem karşımızdaki kişinin burcuna göre karakteri hakkında fikir sahibi olabilmemizi sağlıyor hem de burçlarla ilgili geleceğe yönelik olarak yazılanlar planları az ya da çok etkiliyor. Kimler burçlara ne kadar inanır bilinmez, ancak herkesin doğduğu tarihe göre bir burcu var ve bu burçların özelliklerini taşıyoruz.

Şubat ayı burçları: Kova ve Balık

Burçlar, bir ayın başından sonuna kadar değil de, ayın ilk yarısında bir burç, diğer yarısında bir sonraki burç şeklinde sıralanmıştır. Bu bakımdan Şubat ayı içinde doğanlar da ayın kaçında doğduklarına göre farklı burçlarda olabilirler. Şubat ayının 18’ine kadar olan günler içinde doğanlar Kova burcu iken, 19 Şubattan ayın sonuna kadarki bir tarihte doğanlar ise Balık burcundandır. Genel karakteristik özellikler bakımından birbirinden çok farklı olan Kova ve Balık insanlarının belirgin özelliklerine bir bakalım.

Kova burcunun özellikleri

Kova burcu insanlarından bahsedildiğinde sınırsız hayal güçleri ilk olarak akla gelendir. Kovaların hayalperest düşünce dünyaları kimseyi aldatmasın. Zira Kovalar bir o kadar da gerçekçi, ileri görüşlü ve akılcı kişilerdir. Aslında yaratıcı ve ileri görüşlü olmalarında hayal güçlerinin de etkisi fazlasıyla vardır.

Sevgi dolu olan Kovalar, kesinlikle bencil değiller, aksine insanları mutlu etmeyi çok severler. İnsancıl yapıları Kovaların ırk ve cinsiyet gözetmeksizin bütün insanlara eşit yaklaşabilmelerine olanak verir.
Kovaların; idealist ve entelektüel özellikleri onları toplum içinde her daim bir adım öne çıkarır, modern bir lider olmalarını sağlar. Özellikle de dik kafalı, inatçı ve hırslı oluşları sayesinde pek çok işte başarılı olurken, kimi zaman sabit fikirli olmaları nedeniyle fırsatları kaçırabilirler.

Doğaları gereği özgür ruhlu olan Kovalar, kendine aşık, bir kişiye ya da bir şeye bağlanmaktan, bağımlılıktan hoşlanmazlar. İşte bu sebeple de aile yaşamı, düzenli ve birine bağlı bir hayat onlar için zordur. Alışkanlıklarını severken, yeniye ve değişik olana açık özellikleriyle düzenli ve rutin bir ilişki onlar için çok da mümkün olmayabilir.

Dürüst, güvenilir Kovalar; çok yönlü, çok keyifli ve ilgi çekici kişilerdir. Böyle olunca da hiç yalnız kalmazlar.

Balık burcunun özellikleri

Şubat ayının ikinci yarısından sonra doğanların burcu olan Balık, kesinlikle tam bir duygusallık burcudur. Şöyle ki; Balıklar tüm yaşamlarını duyguları, hayal güçleri ve ince ruhlarının sesine göre yönlendirirler. Balıkların sınırsız hayal güçleri, onları sanata, estetiğe karşı duyarlı ve yetenekli kılmakta, ancak yaşamın zorluklarına karşı ise daha güçsüz hale getirmektedir.

Duygusal Balıklar, arkadaşlığa, dostluğa, sadakate çok önem verirler, aslında herkese gereğinden fazla değer verirler ve bu sebeple de çok çabuk kırılırlar, hataları affedemezler. Çok iyi niyetli, anlayışlı ve herkesle iyi geçinmeye çalışan Balıklar, en küçük bir olumsuz olayda yıkılırlar, başarılı olabilmek içinse çok ciddi motivasyona ihtiyaç duyarlar.

Merhametli, evcimen, aile sevgisi ve bağlılığı yüksek olan balıklar, çok sadıktırlar. Aile üyeleri ve eş, dost tarafından her zaman takdir edilmeyi bekleyen Balıklar, mistik güçleri ve güçlü sezgileri ile olumlu ve olumsuz durumları kolaylıkla ayırt edebilirler. Ancak maalesef ki duygusal yapıları onların hatalarından ders çıkarmasını engeller, çoğu zaman aynı hataları yeniden yaparlar.

Ruhen nasıl hassas ve duygusalsa Balıklar, bedenen ve metabolik olarak da hassastırlar. Şöyle ki; Balıkların güçsüz bir vücut yapıları vardır, çok kolay hastalanabilirler. Duygusal hassasiyetleri yüzünden de sinir sistemleri kolayca yıpranır ve bozulur.