Burçlar aslında yaşamımızı ve karakterimizi ne kadar ve ne şekilde etkiliyor, bunu tam olarak bilmezken, burçları araştırmayı sevdiğimiz de bir gerçektir. Astroloji alanıyla, burçlarla ilgilenen pek çok kişi, burçları yaşamın önemli bir yerine koyarken, hemen hepimiz burçlarımızı biliyor, onun özelliklerini, o gün, o hafta burcumuzu nelerin beklediğini merak ediyoruz. Hatta pek çok kişi bebekleri daha doğmadan onun nasıl özelliklere sahip olacağını bile burçlara göre tahmin etmeye çalışıyor.

Mart ayının burçları: Balık ve Koç

Mart ayının ilk 20 günü Balık burcuna dahilken, 21 Marttan ayın sonuna kadar doğanlar ise Koç burcu kişileridir. Mart ayının 20’sine kadar doğanlar Balık burcu özelliklerini taşıyorken, 20’sinden sonrası Koç’un özelliklerini taşıyor. Bu iki burcun da birbirinden bambaşka özelliklere, hatta çoğu kez taban tabana zıt özelliklere sahip olması da ilginç bir durumdur. Çünkü aynı ayın içinde olup da karakteristik özelliklerin bu kadar değişmesi de şaşırtıcı değil mi? O zaman Mart ayından doğanlar için Balık ve Koç burçlarının özelliklerine bir bakalım.

Balık burcunun özellikleri

Duygusallık Balıkların işi, her olaya en naif tarafından bakanlar genellikle Balıklardır. Gerçeklerin gölgesinde her daim biraz daha hayalperest olan Balıklar, sanata düşkün, narin ve ince ruhlu oluşlarıyla toplumda kendini gösterirler. Duygusal yapıları onları arkadaş canlısı ve ilişkilerinde çok hassa bir hale getirirler. Hal böyle olunca da kendilerine yapılan en küçük bir hayata bile tahammülleri olmaz, kırıp dökmek, arkasını dönüp gitmek balıklar için çok kolaydır.

Duygusallıklarının bir eseri olarak çok iyi niyetli, anlayışlı olan balıklar, herkesle geçinebilir, her ortama kolaylıkla uyum sağlayabilirler. Küçük bir olumsuz olay onları kolaylıkla pes ettirebilirken, güçlü bir motivasyon sayesinde en başarılı işler Balıklardan gelir.

Duygusallık olunca tabı ki de mistik güçler, sezgiler, hayallere bağlılık da olmazsa olmazdır. Hal böyle olunca da balıkların yaşamı denme tahtası gibidir. Çünkü hatalardan ders çıkarılmaz, aynı hatalar defalarca yapılabilir.

Balıklar, yine duygusallıkları sebebiyle geleneklerine ve alışkanlıklarına çok düşkündürler, değişikliklerden hoşlanmazlar. Eve, aileye, arkadaşlara, sahip olduğu her şeye çok bağlı ve bağımlı olan Balıklar, çok merhametli, çok yardımseverdirler. Duygusal Balıklar herkes tarafından takdir edilmek, dikkat çekmek isterler, severek yaptıkları her işte başarılı olurlar. Maddiyat değil, ama maneviyatı hayatının merkezine alan balıklar, çevrelerindeki insanların ihtiyaçlarına karşı çok hassas ve verimkardırlar.

Yine duygusal ve hassas yapıları onların bağışıklık sistemlerinin zayıf olmasına sebepken, Balıklar hastalıklara karşı dayanıksız olurlar, çok kolay hastalanırlar. Duygusal yapıları onların sinir sistemlerinin kolayca yıpranmasına sebep olur.

Koç burcunun özellikleri

Koç burcu denilince balıkların tam tersi dışa dönük, hareketli ve egosu çok yüksek kişileri düşünmek lazım. Koçların enerjik ve hareketli yapıları, onları dünyanın merkezi haline getirir. Her şeyi kendisinin bildiğine inanan Koçlar, hatalarını asla kabul etmezler ve fazlasıyla bencildir.

Koçların bu özgüvenleri, onların çoğu kez çok pratik ve başarılı olmalarını sağlarken, girişimci ruhları ile yaratıcılıkları üst düzeydedir. Koçlar bir konu ile ilgileniyorsa kesinlikle o konuda çok başarılı olurlar.

Başarılı ve özgüvenli Koçlar; yaptıkları işlerde kendilerini kanıtlar, güçlü ve üretken ruhları sayesinde başarılı, dik başlı ve bencil özellikleriyle de inatçı ve kırıcı olabilirler. Hatta kimi zaman başarılı olabilecekleri halde, inatçı ve yanlışta ısrarcı halleri yüzünden başladıkları işleri sonuçlandırmakta güçlük çekerler. Her zaman lider ve otoriter bir tutum sergileyen Koçlar, kimi zaman hırslarına yenik düşebilirler.

Koçların otoriter ve özgür ruhları onları bencil, kıskanç ve kontrol delisi haline getirir. Her ne kadar hareketli yapıları sayesinde sosyal aktiviteler ve sporda başarılı olsalar da, Koçlar kazanma hırsları yüzünden birtakım sorunlar yaşayabilirler.