Burçların hayatımızda önemli bir yeri var. Astronomi bilimi ile ilgilenenlerin her geçen gün yeni veriler sunarak bizlere gösterdiği üzere; aslında hepimiz burcumuzun özelliklerini az ya da çok taşıyoruz. Hatta bazılarımız hayatımıza alacağımız kişiler hakkında karar verirken onların burçlarının ne olduğunu da merak edip araştırıyoruz. Zira bazı burçların özellikleri birbirine öylesine zıt ki, o kişilerin anlaşabilmesi bir mucize gibi görünüyor. Madem öyle burçların özelliklerine ay ay bakmaya devam edelim ve Mayıs ayında hangi burçlar var öğrenelim.

Mayıs ayı burçları: Boğa ve İkizler

Mayıs ayının ilk 20 günü içinde doğanlar Boğa, son 10 günü içinde doğanlar ise İkizler burcunun özelliklerini taşımaktadır. Bu bakımdan aslında Mayıs ayının daha çok Boğa burcunun ayı olduğunu söylemek mümkündür. Yani Mayıs ayında çoğunlukla Boğa burcunun özellikleri görülse de, tam da ayın son 10 günü bir İkizler esintisi geliyor. Şimdi tek tek Boğa ve İkizler burçlarının özelliklerine bir göz atalım.

Boğa burcunun özellikleri

Eğer bir burcun sembolü para olacak olsaydı, bu burç kesinlikle Boğa olurdur. Boğalar, maddiyata çok önem verirler ve aslında her şeye sahip olmak isterler. Onların olmayan, elde edemedikleri her ne varsa, hepsinin tek sahibi olmak Boğaların temel yaşam felsefesidir.

Maddiyatçı Boğaların bir diğer belirgin özellikleri ise işkolik olmalarıdır. Bu özellikleri de başarıya aç olmaları, başladıkları işleri disiplinli, metanetli ve sabırlı bir şekilde bitirebilmelerine olanak tanır. Boğaların kazanma ve başarılı olma hırsları çok fazla iken başarı için risk almaktan pek hoşlanmıyor olmaları da başka bir yönleridir. Çünkü Boğalar, kendilerini güvende hissetmek ister, güvenmek ister, kendileri de güvenilir ve merhametlidirler. Özellikle de insanlara yardım etmekten hoşlanmaları ve sıcakkanlı tavırları sayesinde çevreleri tarafından aranan, sevilen Boğalar, sosyal ortamlarda gayet başarılı liderlik yaparlar.

Boğalar, somut konulara karşı ilgili oluşları sayesinde dünyevi konularda başarılı ve akılcıdırlar. Kolaylıkla pek çok şeyi kendi rahatlarına uygun hale getirebilirler. Çünkü Boğalar için lüksten ve konfor önemlidir, zaten paraya olan tutkuları da daha rahat bir hayata ulaşma arzusundan gelir.

Boğalar; hayattaki küçük, büyük her konuda dikkatli ve titiz bir yaklaşım sergilerler. Bundan dolayı da kolay kolay hata yapmazlar ve karşılarına çıkan fırsatları kesinlikle çok iyi değerlendirirler.

İkizler burcunun özellikleri

Mayıs ayının son 10 günü içinde doğanlar İkizler burcunun özelliklerini taşırlar. Kesinlikle çok tez canlı olan İkizler, hayattaki her konuda çok hızlı düşünüp hızlı hareket ederler, kararsızlığa hiç tahammülleri yoktur. Hal böyle olunca da İkizler, hayatlarındaki pek çok konuda deneme yanılma usulüyle karar verirler.

Çok yönlü ilgi ve yeteneklere sahip olan İkizler, aynı an da birden fazla işle uğraşabilir ve aslında her işe kolaylıkla uyum sağlar, isterse hepsinde de başarılı olabilirler. Ancak İkizlerin sürekli fikir değiştirme huyları onları çevresindekiler tarafından değişik bir karakterde oldukları şeklinde algılanmalara yol açar. Bu sebeple de aslında herkes İkizler insanlarını kolay kolay anlayamaz.

Çünkü İkizler yanlış anlamaya ve yanlış anlaşılmaya çok müsaittirler. Öyle ki; çok mutlu görünürken bir anda mutsuzluğa kapılabilir, hatta ağlayabilirler. Bu durumda da dengesizlikler ortaya çıkar.

Neredeyse her konuda insanları konuşmalarıyla rahatlıkla ikna edebilen İkizler, genellikle gerçek düşüncelerinden çok, diğer insanların duymak istediklerini söylerler. Bu sebeple de her zaman tercih edilirler. Çünkü hızlı kavrayan bir zekaya sahip, çok çekici ve mantıklıdırlar.