Burçlar, hayatımızda, planlarımızda, kişilere yaklaşımımızda, karakterimizde belli bir etkiye sahiptir. Bunun ne derece olduğuna dair her ne kadar değişik fikirler olsa da, hemen hepimiz kendi burcumuzu ve çevremizdekilerin burçlarını merak ediyoruz.

Burçların kişilerin yaşamındaki etkilerine dair bilimsel araştırmalar, çalışmalar yapan astroloji alanı da bizlere burçlara dair pek çok veri sunuyor. Bizler doğduğumuz tarihe göre hangi burçta olduğumuzu öğrenip onun özelliklerini araştırıyoruz, hatta zaman zaman haftalık, aylık burç yorumlarına göre planlar yapıyoruz. Madem burçlar bizim için bu kadar önemli burçların hangi aylarda olduğuna ve özelliklerine bakmaya devam ediyoruz.

Haziran ayının burçları: İkizler ve Yengeç

Haziran ayının ilk 21 günü İkizler burcuna dahilken, son 9 günü Yengeç burcu içindedir. Yani 1 – 21 Haziran tarihleri arasında doğanlar İkizler burcunun özelliklerini taşırken, 22 – 30 Haziran tarihleri arasında doğmuş olanlar Yengeç burcunun özelliklerini taşıyorlar.

İkizler burcunun özellikleri

İkizler burcundan bir kişi ile karşılaşırsanız sürprizlere açık olmalısınız. Çünkü hiç beklemediğiniz anda, hiç beklemediğiniz kararlar verilebilir, çok hızlı düşünüp hızlı hareket edilebilir. Çok tez canlı olan İkizler, ani kararlar vererek herkesi şaşırtabilirler, çok hızlı karar değiştirebilirler.

Sürekli olarak fikir değiştiren İkizler, aynı an da birden fazla işle uğraşabilir, istedikleri her alanda inanılmaz başarılara imza atabilirler. İkizlerin hızlı değişen duygu ve düşünce dünyası onların herkese ve her işe kolaylıkla uyum sağlayabilmelerine olanak tanır. Değişken karakterli olmaları ile tanınan İkizler insanlarını anlamak aslında hiç de kolay değildir. Çünkü değişken ruh halleri yüzünden çok mutlu oldukları bir anda mutsuzluğa kapılabilir ve dolayısıyla yanlış anlaşılmaya müsait olurlar.

Bir İkizler burcu kişisi ile beraberseniz, her konuda ikna olmaya hazır olmalısınız. Zira İkizler, bilgisi ya da ilgisi olmayan konularda bile öyle ustaca yorumlar yapar ki, inanmak durumunda kalabilirsiniz. Çünkü İkizlerin, dinleyenleri akıcı ve etkili konuşmasıyla rahatlıkla ikna edebilme yeteneği vardır. İkizler; insanlara genellikle gerçek düşüncelerinden çok, diğer insanların duymak istediklerini söyler, herkesin gönlünü çalar.

Kararsız ya da hızlı değişken yapıdaki İkizler, düzenli, rutin, uzun süreli çalışmalar yapamaz, maddi, manevi her konuda değişken bir tutum sergilerler. Dolayısıyla İkizler, bir gün çok cimri iken, diğer gün çok bonkör olabilirler.

Yengeç burcunun özellikleri

Duygusallık, sezgisel yaklaşım denilince ilk olarak akla Balıklar gelse de, Yengeç de ikinci sırayı alabilir. Yengeçler; aşırı şekilde alıngan, hassas, duygusal ve evhamlı karakterleriyle tanınırlar. Genellikle sezgileri ile hareket eden Yengeçler, bu konuda kolay kolay da yanılmazlar. Sezgileri onları doğruya yönlendirir. Bu sayede Yengeçlerin, çok fazla hata yapmadıklarını, özellikle de insanlar konusunda hep doğru kararlar verdiklerini söylemek mümkündür.

Yengeçler tam bir toplum insanıdır. Çünkü bireysel ve toplumsal tüm görev ve sorunluluklarını eksiksiz yerine getiren bilinçli insanlardır. İşte bu özellikleri ve tutumları çevresindeki insanlardan da beklediklerinde kimi zaman hayal kırıklığına uğrarlar.
Başarılı bir iş ve okul yaşantısı olan Yengeçler; göreve, işe odaklı olduklarından, ayrıntılara önem verdiklerinden istedikleri her işte başarılı olurlar. Bu bakımdan Yengeçlerin iş arkadaşı ya da okul arkadaşı olmak her zaman avantajdır.

Duygusal yönleri ağır basan Yengeçler, aslında genel olarak neşeli, sevecen ve insancılken; hiç sebep olmaksızın alıngan ve somurtkan da olabilirler. Arkadaşlarına değer veren, sabırlı ve nazik olan Yengeçler tartışmalardan ve eleştirilmekten hoşlanmadıkları için genellikle böyle ortamlardan kaçmayı tercih ederler. Zaten alıngan yapıları yüzünden kolay kırılırlar, kendilerini kıranları da zor affederler, hataları kolay kolay unutmazlar.