Genç, yaşlı, kadın, erkek herkes az ya da çok burçlarla ilgileniyor, burçlar hakkında bir fikir sahibi oluyor. Zaten genellikle daha çocukluktan itibaren burcumuzu merak ediyoruz, burçlar hakkında araştırmalar yapıyoruz. İnansak da inanmasak da kendi burcumuzu ve onun özelliklerini biliyoruz. Bazıları içinse burçlar konusu basit bir husus olmaktan çok öte, yaşamı yönlendiren unsurlardan birisi oluyor. Zira burçlar ve astroloji konuları pek çok bilim insanının dikkatini çekmiş, araştırmalara konu olmuştur. Astroloji alanıyla ilgilenenlerin burçların yaşamımızdaki yerlerine dair çok ciddi verileri, bulguları bulunuyor. Yani aslında burçlar basit bir ilgi alanından öte, hayatımızın, karakterimizin, hatta seçeceğimiz ruh eşimizin bile belirleyicisi olabiliyor.

İşte bu sebeple ay ay burçları tanımaya devam edelim.

Temmuz ayının burçları: Yengeç ve Aslan

Temmuz ayı aslında tam bir Yengeç burcudur diyebiliriz. Zira Temmuz ayının ilk 22 günü içinde doğanlar Yengeç burcunun özelliklerini taşırken, son 9 günü içinde doğanlar ise Aslan burcunun özelliklerini taşımaktalar. Şimdi Yengeç ve Aslan burçlarının özelliklerine bir göz atalım.

Yengeç burcunun özellikleri

Duygusal yönleri çok ağır basan Yengeçlerin, aşırı şekilde alıngan, hassas ve evhamlı olduklarını herkes bilir. Balıktan sonra en duygusal burç olan Yengeç, tam bir hisler, duygular, sezgiler burcudur. Öyle ki; Yengeçlerin yaşamını daha çok bu sezgiler yönlendirir. Duygularıyla hareket eden, insancıl Yengeçler, çevresindeki insanlarda da duyarlılık ve iyi niyet ararlar. Çünkü kendileri yardımsever, sıcakkanlı, anlayışlı, neşeli düşünceli ve pozitiftirler. İşte bu kadar duygusal olan Yengeçler; kimi zaman hiç sebep olmaksızın alıngan ve somurtkan olabilirler. Aslında çok sabırlı ve nazik olsalar da yeri geldiğinde tartışmalardan ve eleştirmekten de geri kalmazlar. Yine duygusallıklarından kaynaklı olarak eve, eşe, dosta, aileye çok bağlı, sadıktırlar.

İnsanlarla ilişkilerine çok dikkat eden, özen gösteren Yengeçler, iş ve sosyal yaşam içinde sorumluluklarının bilincindedirler ve bu sorumluluk bilincini çevresindekilerden de beklerler. Zaten görev ve sorumluluk bilinci içinde hareket ettiklerinden ve ayrıntılara önem verdiklerinden Yengeçler, her işte başarılı olurlar.

Aslan burcunun özellikleri

Liderlik, diktatörlük, inat ve bencillikten bahsedildiğinde ilk olarak akla gelen burçların başında Aslan vardır. Aslanlar, çevresindeki insanlar adına plan yapabilecek, her şeyi kendi yaşam konforlarına göre düzenleyebilecek kadar bencil olabilirler.

Kendini ilgilendiren ya da ilgilendirmeyen her şeye karışan Aslanlar, her zaman gururlu, mağrur ve kendini beğenmiştirler.

Aslanlar; emir almaktan hiç hoşlanmazken, pozisyonu ne olursa olsun herkese emir vermek, herkesi yönetmek isterler. Bu sebeple de gruplar, topluluklar içinde kimi zaman sevilmeyen kişiler olabilirler.

Aslanın bulunduğu bir yerde bir plan yapılacaksa kesinlikle kendisi yapmak ister, aslında herkesin fikrini alsa da yine sadece kendi isteğine, fikrine göre bir düzenleme yapar.

Aslanların bencil oluşları bir yana, aslında çevreleriyle ilgili ve yardımsever olmaları, merhametli, neşeli, sevecen ve iyimser özellikleri onları topluluk içinde lider hale getirebilir. Zaten bu tür konularda diğer kişilere göre daha şanslı da sayılırlar.

Çoğunlukla iyi niyetli ve dostane tavırlı olan Aslanların, yanlışa tahammülü yoktur, bir kez hata yapanı sonsuza dek silebilirler.

Zeki ve pratik fikirli Aslanlar, iş ve sosyal yaşamlarında genellikle çok başarılıdırlar. Zaten çalışmaktan keyif alırlar. Aslanlar; her daim insanların onlar hakkındaki düşüncelerine çok önem verdikleri için de, güzel ve şık giyinmeye, bakımlı olmaya çalışırlar.

Çünkü topluluk içinde her zaman dikkat çeken, hayranlık uyandıran kişi olmak isterler. Bunun için de her şeyi yapabilirler.