Doğduğumuz tarihe göre karakterimizin, davranışlarımızın, kişisel özelliklerimizin etkilendiği, değişiklik gösterdiğine dair bilimsel verilerin sunulduğu alan Astrolojidir. Astrolojiye göre; insanların doğduğu gün ve hatta saat bile onların kişilik özelliklerinin belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Bizlerin burçlar ve özellikleri şeklinde bildiğimiz bu alan, hepimizin az ya da çok ilgisini çekiyor. Öyle ki; günümüzde burcunu bilmeyen birisi yok diyebiliriz. İnternet sitelerinde, gazetelerin Astroloji köşelerinde burçlara dair yazılanları, anlatılanları merakla takip ediyoruz. İnansak da, inanmasak da burcumuzun özelliklerini ve burcumuzu ilerleyen günlerde nelerin beklediğini kesinlikle biliyoruz, okuyoruz. İşte bu sebeple de hangi ayda, hangi burcun olduğunu anlatmaya devam ediyoruz.

Ağustos ayının burçları: Aslan ve Başak

Ağustos ayı genel olarak Aslan burcu ayıdır. Çünkü Ağustos ayının ilk 22 günü Aslan burcuna dahil, son 8 günü ise Başak burcuna dahildir. Özellikler bakımından aslında birbirlerine benzeyen bu burçların aynı aya denk gelmiş olması da ilginçtir.

Aslan burcunun özellikleri

Bir topluluk içinde Aslan burcundan birisi varsa, o grubun lideri Aslan olmaktadır. Zira aslan burcunun liderlik, diktatörlük ve çoğu zaman bencillik özellikleri topluluk içinde hemen kendini gösterir. Genel olarak planlı bir yaşamları olan Aslanlar, çoğu zaman sadece kendi yaşamlarını değil, çevresindeki kişilerin yaşamlarını da planlamaya çalışırlar. Herkesin, her işine karışmayı adet edinmişlerdir.

Lider Aslanlar; asla emir almaz, bilakis emirler vermeyi ve yönetmeyi çok severler. Aslanların işi plan ve organizasyondur. Bir topluluk içinde herkese söz hakkı verseler de, en son sözü kendileri söyler, genellikle kendi istediklerini yaparlar.

Aslanların bu kadar otoriter olmaları onların çevresindekilere karşı ilgili ve yardımsever oldukları gerçeğini değiştirmez elbette.

Genellikle çevresindekilere merhametli, neşeli, sevecen ve iyimser yaklaşan Aslanlar, kendilerine küçük de olsa hata yapanları kolay kolay affetmezler. Hatta başkalarının iyi niyetlerini suiistimal ettiğini fark ederlerse Aslanların buna karşılığı çok sert olur.

Asla affedici olamazlar.

İnatçı, asi, lider, otoriter Aslanlar; çalışmayı çok severler ve neredeyse istedikleri her işte çok başarılı olurlar. Hem kıvrak zekaları hem çekici görünümleri hem de kiminle nasıl konuşmaları gerektiğini bilen halleri sayesinde başarı Aslanların hayatında sıradan bir durumdur.

Başak burcunun özellikleri

Burçlar arasında en detaycı, en dikkatli olan, çalışkanlıkları ve zekaları ile ön plana çıkan Başaklardır. Başarılı bir iş arkadaşı isteyenlerin kesinlikle tercihlerini Başaklardan yana kullanmaları gerekir. Zira Başaklar, başarıya ulaşmak için ellerinden geleni yaparlar ve zaten amaçlarına ulaşırlar.

Zeki ve pratik Başaklar, her ihtiyaç duyulduğunda en sorunlu olaylara bile anında müdahale eder ve sorunları çözebilirler.

Başaklar bu yönleriyle genellikle çözüm bulucu, sorunları ortadan kaldıran kişiler olarak tanınırlar.

İnsancıl yönleri çok güçlü olan Başaklar, yardımseverlikleri ile tanınır ve kişi ayırmaksızın hemen herkese yardım ederler.

Çalışmayı ve üretmeyi seven Başaklar, hiç dinlenmeden tüm yaşamları boyunca çalışırlar, tembellik onlar için pek de mümkün değildir. Ancak her işte, her konuda aşırı detaycı olmaları, ayrıntılara takılı kalmaları, mükemmeliyetçi olmaları onları çok yorsa da genellikle sağlam adımlar atıp her seferinde başarıyı yakalamalarına yardımcı olur.

Her konuda titiz davranan, zor beğenen Başaklar, sosyal ilişkilerinde mesafeli olmayı sever, hemen herkesle içli dışlı olamazlar.

Başakların kuralları, hayat standartları vardır ve kolay kolay onların özel alanına girebilmek söz konusu olmaz.

Tutumlu ve özenli olan Başaklar, geleceklerini garanti altına almak için para biriktirir, asla israf yapmazlar. Kimi zaman cimri denebilecek kadar tutumlu olan Başaklar, yatırımcı ruhları sayesinde de çok karlı işlere imza atarlar.