Ne yazık ki hepimiz gür ve güçlü sahip olacak kadar şanslı değiliz. Kimileri ince saçlara sahiptir ve ince saçlar genelde sönük ve düz görünür. Ama eğer saçlarınız inceyse, üzülmenize gerek yok. Çünkü bu saçlar aynı zamanda kolay şekil verilebilen bir yapıya sahiptir. Bu yüzden ince ve cansız saçlarınıza hayat katacak saç stilleri arasından seçim yaparak bu sorunu çözebilirsiniz. Doğru saç stili ve kesimiyle, gür saç görünümü elde etmek artık çok kolay.

Şimdi saçlarınızın inceliğini geri plana atmanızı sağlayacak birkaç dakika içinde kolaylıkla yapabileceğiniz saç modellerine bakalım ama ilk önce bu yolda işinize yarayacak tüyolara bir göz atın.

İnce Saçlarınızı Gizlemeye Yardımcı Olacak İpuçları

• Işık zamanı: Saç renginiz koyuysa, saç derisi açık renkte olduğu için bu zıtlık saçlarınızın inceliğinin daha da dikkat çekmesine sebep olabilir. Bu nedenle saç renginizi biraz açmak veya saçınıza biraz ışıltı atmak bu zıt görüntüyü yumuşatacaktır. Daha açık bir saç rengi saç derinizle aynı tonlarda görüneceği için saç inceliğinizin daha az göze çarpmasını sağlar. Işıltı ve balyajlar ise saçınızın derinliğini etkileyerek daha hacimli gözükmesine yardımcı olur.
• Kırıklarla savaş: Eğer saç uzunluğunuzun inceliği geri plana attığını düşünüyorsanız yanılıyorsanız. Uçları kırılmış uzun saçlar hiçbir işe yaramaz hatta saçlarınızın daha ince görünmesine yol açar. Bu nedenle kırıklarınızı aldırın ve saçlarınızın nasıl da sağlıklı ve canlı durduğuna bir bakın. Hatta daha da hacim istiyorsanız saçınıza kat attırın.
• En iyi arkadaşınız saç köpüğü: Saça hacim vermenin en güzel yollarından biri olan saç köpüklerini kullanmaktan kaçınmayın. Bunun için iyi bir saç köpüğü tercih etmek önemlidir. Bu yöntem saçınıza kesinlikle istediğiniz hacmi verecektir. Joico Joiwhip Form Hold Design Köpüğü saçınıza hacim vermekle birlikte kabarmayı yatıştırır ve saçınızı sertleştirmeden parlatır.
• Fırçalar: Saçlarınızı fırçalamak ince saçlarınıza istediğiniz kadar seksi bir hacim vermenin en iyi yoludur. Saçınızı fönlerken yukarı ve ters yöne doğru fırçalayın. Bu yöntem ile bomba gibi görüneceksiniz!
• Saç tokaları: Saç tokaları ve fularlar ile saçınıza renk katarak sevimli görmekle birlikte ve saçınızın inceliğini gizleyebilirsiniz.
Saçınızla ilgili dikkat etmeniz gereken bakım ve stil tüyolarından sonra uygulayabileceğiniz saç stillerine de bir göz atalım.

İnce Saçlara Uygun 30 Saç Modeli

1.Yan Dalgalar

İnce saçlarınıza hacim vermek o kadar da zor değil. Saçlarınızı bir maşa yardımıyla kıvırmak veya bukleleri içe kıvırmak oldukça basit. Böylelikle saçınız oldukça kabarık ve havalı gözükücek.
Saçınızı ayırarak dalgalandırın hatta kuaförünüzden düzensiz bir şekilde uygulamasını bile isteyebilirsiniz. Saç spreyi uygulayarak kalıcılığını arttırabilirsiniz.

 

2.Taç Örgü


Saçınızın önüne yapacağınız bir taç örgü, eşsiz tarzınızı canlandırmanın ve kalın saç görünümünü vermenin en iyi yoludur.
Ayrıca, kabarık saçlarınıza kat atarak daha fazla saça sahipmiş gibi görünmesini sağlayabilirsiniz.

3.Dağınık Dalgalar

Çoğu zaman oldukça düzenli ve düzgün dalgalar görüyoruz. Fakat bu sefer düzenli stilden uzaklaşın ve asi dalgalarınızı incelikle uygulayın. Dalgalar saçınıza bol miktarda hacim katarak kalın ve kabarık görünmesini sağlar.
Bu saç stili orta veya uzun saçlarla ve bütün yüz şekilleriyle uyum sağlayacaktır.

4.Dağınık Topuz

İnce ve hoş saçlarınız varsa, dağınık bir topuz sizin için mükemmel bir seçenek olabilir. Dağınık topuz oluşturmak çok kolay olmakla birlikte inanılmaz derecede şık ve profesyonel görünürler. Dağınık bir topuz aynı anda şık ve rahat görünmenizi sağlar.

5.Dip Boyalı Saçlar

Bazen, ince saçlarınızı örtmek, insanların dikkatini başka bir yöne çekmek kadar basit olabilir. Işıltı atılmış saçlar, rastgele bir örgüyle birlikte şık görünmenize yardımcı olabilir. Orta veya uzun saçlarınızda harika görünecektir.
Saçınıza ekstra hacim kazandırmak için bohem bir hava da katabilirsiniz.

6.Krepeli Kısa Saçlar

Kısa ve katlı saçınızı krepelemek, saçınızın hacmini güçlendirerek saçınızın ince ve sönük görüntüsüne meydan okur.

7.Derin Perçemli Saçlar

Perçeminizi derinden ayırın ve düzleştirici ile düzleştirin. Bu işlem saçınıza parlaklık katacaktır.

8.Kalın Örgüler

Fotoğraftaki model doğal ve ince saçlara sahip olsa da örgüsü son derece kalın ve hacimli görünüyor. Bunun nedeni saçının örgü kısmını kabartmasıdır.

9.Çiçekli Taçlar

Saçınıza ince bir çiçekli taç ekleyerek bahar havası katabilirsiniz ayrıca bu hoş taçlar dikkatleri üzerine çekerek saçınızın inceliğini arka planda bırakacaktır.

10.Kısa Ve Kıvırcık Saçlar

Bu saç stili ince saçlar için en iyi seçim olacaktır çünkü saçınıza küçük küçük hacim vererek bütünde son derece gür gözükmesini sağlayacaktır. Bu ince dalgalarla saçınıza cazibe katabilirsiniz.

11.Tek Tarafa Bükülmüş Saçlar

Saçınızı bükerek tek bir tarafta toplamanız göz alıcı bir görüntüye ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu saçı yüz tipinize uyarlayarak ve ne kadar miktarda bükmek istediğinize karar vererek uygulayabilirsiniz.

12.Küt Saçlar

Küt saçlar kalın saçlı kadınlardansa ince saçlı kadınlar için daha iyi bir tercihtir. Son derece şık olan bu saçı kestirdiğinizde hiç kimse kalın mı ince mi olduğunu tahmin edemez.

13.Uzun Ve Doğal Dalgalar

Saçınıza doğal dalgalar vererek daha gür bir görünüm elde edebilirsiniz.

14.Asi Ve Kısa Saçlar

İnce yüzlere daha uygun olan bu kabarık ve asi görünümlü kısa saçlara jole uygulayarak serbestçe şekil verebilirsiniz. Bu saçınızı gür gösterecektir ayrıca saçlarınıza ışıltı atmanız görünümü derinleştirmenize yardımcı olacaktır.

15.Balerin Topuzu

Normal topuzlar sizi de sıkmadı mı? Oldukça şık ve romantik görünen bu saçı topuz tokası yardımı ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

16.Şık At Kuyruğu

Bu doğal ve ipeksi at kuyrukları her yüz tipine uyumludur. Eğer ince saçlarınız varsa bu saçı yaparak muhteşem görünebilirsiniz.
Sizi şık ve bir leydi gibi gösterecek bu saçı yapmak oldukça kolay ve hızlı.

17.Tatlı Kahküller

Kahküller neredeyse her saç tipine uyum sağlıyor. Ama ince saçlarda biraz daha sakin bir görünüme sahip olabilirler. Tatlı ve içe yuvarlatılmış saçlar çok hoş gözüküyor.

18.Yüksek At Kuyruğu

Yüksekten toplanmış at kuyruğu saçlar bütün saç sorunları için derde deva bir seçim. Bu modelle saçınıza ağırlık ve hacim ekleyebilirsiniz. Saçınızı bağlayın ve tokanın etrafına biraz saç sararak tokalar ile sağlamlaştırın. Bu saçınıza yüksek ve dramatik bir görüntü verecektir.

19.Yüksek Topuz

Bu belki de ince saçlı kadınlar için en tatlı saç modelidir. Gerçekten yüksek ve biraz dağınık saçlar ince saçlarınızı gizleyerek güzelliğinizi ortaya çıkartır.

20.Örgülü Topuz

Kabarık olmayan düşük bir örgülü topuz saç inceliğini saklamak isteyen kadınlar için en kolay yollardan biridir. Dalgalar ekleyerek günlük saçtan şık bir hale dönüştürebilirsiniz.

21.Karışık Saç Ayrımı Ve Dalgalar

Net olmayan karışık ve kabarık bir saç ayrımı üst kısımların birbirine girmesini sağlayarak daha kalın ve daha dolgun bir saç görünümü verir.

22.Canlı Bukleler

İnce saça bukleler eklemek, görünümü anında değiştirebilir. Hacim ile birlikte saç dokusunu güçlendirir ve saçınıza yepyeni bir canlılık verir.

23.Asimetrik Kesimli Kısa Saçlar

Arkadan öne doğru uzayan asimetrik kesimli saçlar saçınızın hacmini arka planı atarak bakışları kesim şekline odaklar. Yana ayırmanız ise hacim ekler.

24.Dalgalı Fön

İnce saçlar için bir diğer favori model. Hafif dalgalar ince saçların göze çarpmasını engeller. Her uzunluğa yakışan bu saç modeli mutlaka denenmeli.

25.Yarı Kabarık  Saçlar

Kadınlar saçının sadece bir bölümünün kabarık olmasını seviyor. Çok naif ve tarz duran bu saç modelini ince saçlarda uygulamak çok kolay. Bu saç aksesuarlarla da çok iyi uyum sağlayabilir.

26.Uzun Ve Keskin Kahküller

Kahküller birçok kişiliğe ve ince saçlı insanlara uyum sağlayabilir. Kahküllerinizi alnınızdan başlatıp kaşlarınıza kadar kalın bir şekilde kestirebilirsiniz. Böylelikle kalın saç görünümü verebilirsiniz.

27.Narin Bukleler

Saç stilinize narin bukleler eklemek, saçınıza hayat katar ve daha dolgun görünmesini sağlar. Tüm yüz şekillerinde ve orta veya uzun saçlarda harika görüneceketir.

28.Şelale Örgü

Sabitlenmiş şelale örgüsüne farklı bir şekilde yaklaşmak değişik bir tarz oluşturarak herkesin dikkatinizi güzel saç stilinize çeker. Bu da ince saçlar için en güzel saç modellerinden biridir.

29.Parlak Kısa Saçlar

Bu kısa saçlarla klas görünmek artık çok kolay. Saçınızı ortadan veya yandan ayırın ve kahküllerin yüzünüze düşmesine izin verin. İşte ince saçlarınızı örtmenin sofistike bir yolu!

30.Çoklu Örgü

İnce saçlarınızı saklamanın ilginç yolu olan bu modelde saçınızı örmeye başlayın ve her seferinde farklı bir modelde devam edin. Saçınızı gösterişli kılmak için hoş tokalar kullanın.
Artık ince saçlarınızı nasıl kamufle edeceğinizi biliyorsunuz. Kendinize en uygun modeli seçin eminim çok hoş olacaksınız.