Karşımızdaki kişiyi tanımak istediğimizde merak ettiğimiz hususlardan birisi onun burcu olur. Çünkü burçların karakterimizdeki, hayatımızdaki pek çok şeyi etkilediğini düşünür, buna inanırız. Doğduğumuz ay ve o ayın kaçında doğduğumuza göre değişen burçlarımız, bizi az ya da çok etkiliyor. Astroloji bilimi, bu yıldızlar, burçların hayatımızdaki yerine dair çok sayıda araştırma yapmakta, çok ciddi, bilimsel veriler sunmaktadır. Hangi ayın, hangi gününde doğduğumuza göre değişen burçlarımız bir yana, hatta günün hangi saatinde doğduğumuza göre belirlenen yükselen burçlar yaşantımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Hiç değilse burcumuzun ne olduğunu biliriz, özellikleri hakkında fikir sahibiyizdir. Öyle olduğundan burçları tanımaya, hangi burcun hangi ayda olduğunu öğrenmeye devam ediyoruz.

Eylül ayı burçları: Başak ve Terazi

Eylül ayının birinden 22’sine kadarki günlerden birinde doğanlar Başak burcunun özelliklerini taşırken, 23 Eylülden 30 Eylüle kadarki günlerin birinde doğanlar Terazi burcunun özelliklerini taşımaktadır.

Başak burcunun özellikleri

Titiz, detaycı, özenli, dikkatli, çalışkan, zeki ve daha pek çok olumlu özelliğin arka arkaya sayılabileceği burç Başaktır. Başaklar, hem iş hem de sosyal yaşamlarında çok başarılı, özenli ve aranan kişilerdir. Başarıya ulaşmak için ellerinden gelenleri yapan Başaklar, pratik bir zeka ve duruma en uygun çözümü sunan düşünce şekline sahiptirler.

Başakların insancıl ve yardımsever oluşları onları topluluk içinde tercih edilen kişiler haline getirmektedir. Çünkü aslında neredeyse herkes başak burcu biriyle arkadaş, dost olmak ister.

İşlerinde başarılı, yaşamlarında özenli ve sevecen olan Başaklar, mükemmeliyetçi bir yapıya sahiptirler ve her işte mükemmelliği yakalamak isterler. Ancak aynı mükemmelliği karşılarındakilerden de bekledikleri için birtakım sorunlar olabilir. Çünkü çok çalışkan ve başarılı olan Başaklar arkadaşları, eşleri de aynı başarıya sahip olmalıdır.

Her konuda titiz davranan Başaklar, arkadaş seçimi konusunda da aynı özeni gösterir, öyle hemen herkesle yakın olmazlar, çok zor beğenirler. Çünkü Başaklar değişmez ve asla esnemez kuralları vardır, kendileri de dahil kimse bu kuralları çiğneyemez.

Başaklar; çok çalıştıkları gibi çok da iyi birikim yaparlar, asla israf yapmazlar, Başakların geleceklerini garanti altına almak için mutlaka bir yerlerde parası, birikimi vardır. Hatta kimi zaman bu tutumlu halleri, cimrilik düzeyine bile ulaşabilir.

Terazi burcunun özellikleri

Hayatımızda dengenin sembolü olan terazi, burçlar içinde de dengeye en çok önem veren burçtur. Teraziler, her türlü kararda artıları, eksileri ölçüp tartar ve en doğru kararı ona göre verir. İşte bu denge takıntılarından dolayı da aslında güçlü bir adalet duygusuna sahiptirler. Teraziler asla haksızlığa tahammül edemezler ve herkese, olabildiğince adil davranırlar. Adalet, Terazilerin yaşamında onlara yön veren en önemli hususlardan birisidir.

Genel olarak sakin bir yapıda olan Teraziler, kolay sinirlenmezler, naziktirler. Ancak istemedikleri bir konuda ısrar ve zorlama olduğunda inatçı yönleri ortaya çıkar ve sahip oldukları sabır ve nezaketi bir anda yitirebilirler.

Çevresindekiler tarafından sevilen ve aranan Teraziler, iyi konuşmacıdırlar, sakin ve yumuşak sözlerle dinleyenleri etkilerler. Teraziler, tatlı dilleri sayesinde herkesi her konuda ikna edebilecek özelliktedirler.

Terazilerin, kendilerinde en sevmediği özelliklerden birisi aşırı meraklı olmalarıdır. Aslında çok istemeseler de bir anda kendilerini başkalarının hayatlarına girmiş halde bulurlar. Hayatlarındaki her şeyin güzel olmasını isteyen Teraziler, biraz da kıskançtır, arkadaşlarının sahip olduğu güzel şeyleri kıskanıp onlara ulaşmak için pek çok yolu denerler. Bu sebeple de kimi zaman arkadaşlık ilişkilerinde sorun yaşayabilirler.

Sosyal yaşamı çok seven teraziler, yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar, dostluğa önem verirler. Sahip oldukları denge ve uyum özellikleriyle arkadaşlarını seçer, onlardan kolay kolay kopamazlar.

Teraziler, maddi konularda çok fazla sorun yaşamazlar, sahip olduklarını da arkadaşları, ailesi ve dostlarıyla paylaşmaktan çekinmezler. Sevdiklerine karşı fazlasıyla bonkördürler.

Dış görünüş açısından oldukça cazibeli ve estetik olan Teraziler, girdikleri her ortamda hemen fark edilirler. Kendilerine has bir çekicilikleri olan Teraziler kesinlikle istedikleri herkesi elde edebilecek kadar büyüleyicidirler.