Cinsel ilişkiden sonra partneriniz muhtemelen yatakta kalmak isteyecektir ve cinselliğin verdiği o huzur hissini yaşamak veya uyumak isteyecektir. Ancak seksten sonra hayli seksi olmayan kritik bir an var. Evet, bakteri gelişimini kastediyoruz.
Seksten sonra sağlıklı hijyen alışkanlıkları geliştirmek, mikrop ve enfeksiyonları uzak tutmak için önemli. İstediğiniz en son şey yataktan çıkmak olsa bile, temizlenmek için hazır olun. Yapmanız gerekenler ise şöyle:

Ellerinizi Yıkayın

Yatağa girmeden önce ellerinizin temiz olduğundan emin olun. Kirli eller ile kimseye dokunmak istemezsiniz veya aynı şekilde dokunulmak istemezsiniz. Seksten sonra elleri tekrar yıkamak iyidir.

Eller hem cinsellikten önce hem de seks sırasında bakteri mıknatısları gibidirler ve bu nedenle seks sırasında veya sonrasında cinsel organınıza bakteri bulaştırmak istemezsiniz.

Cinsel Organınızı Temizleyin

Ellerinize ek olarak cinsel organınızı da bir temizleyin. Erkekler için doğru temizlik özellikle önemli. Ilık bir su ve sert olmayan bir sabun kullanabilirsiniz. Cinsel organınızı güzelce temizlemelisiniz.
Kadınlar ise dış vajina bölgesini temiz bir kumaş ve sabunla temizleyerek bakterilerin yayılımına engel olmalılar. Eğer üşeniyorsanız bölgeye en azından birazcık ılık su çarpın ve sonrasında kurulayın.

Losyon ve Parfümlerden Kaçının

Yatağa geri yatmadan önce biraz kokulu bir şey sıkarak fazla temiz olmak isteyebilirsiniz. Fakat bunun yerine sadece sabun ve su kullanın. Güçlü kokulara sahip sert sabunlar hassas cildi rahatsız edebilir ve onu enfeksiyonlara yatkın hale getirebilirler.
Kadınlar seksten sonra vajina içini yıkamaktan da kaçınmalılar. Çünkü bu uygulama sadece vajinanın pH dengesini bozmaz, aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıkları rahme, fallop tüplerine ve yumurtalıklara doğru gönderir.

Tuvalete Gidin

Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı en etkili yollardan bir tanesi cinsel ilişkiden sonra idrar yapmak. Bu nedenle yataktan çıkarak üretrayı boşaltmak en yapılması gereken şeylerden birisi. Bu hastalıklar kadınlarda daha yaygın olsalar da erkekler de onları kapabilirler.

Fakat idrarınız yoksa kendinizi zorlamayın. Gitme ihtiyacı hissedene kadar bekleyebilirsiniz. Kendinizi bu konuda fazla sıkmayın.
Ağzınızı Yıkayın

Eğer oral seks yaptıysanız, ağzınızı yıkayın. Son çalışmalar oral seksten sonra ağzı yıkamanın bel soğukluğu ve frengi gibi bakteri enfeksiyonlarının yayılımını önlemeye yardımcı olduğunu gösteriyorlar. Ayrıca dişinizi öncesinde fırçalamamalısınız. Çünkü ağızdaki küçük kesikler cinsel hastalıkları kapmanızı kolaylaştırabilirler.

İç Çamaşırlarınızı Değiştirin

Seksten sonra temiz bir iç çamaşırı seti giymekten daha güzel bir şey yoktur. Fakat bunun için bir sebebiniz daha var: Eğer ön sevişme sırasında kıyafetleri çıkarmadan davrandıysanız, bakteri ve diğer cinsel sıvılar bulaşmış olan şeyleri tekrar giymek istemezsiniz.

Çıkardığınız şeyleri tekrar giymek oldukça kolay olduğundan sizi cezbetse de, cinsellikten önce temiz olanları baş ucuna koymak sonrasında bu işi daha kolay hale getirebilir.

Rahatsızlıkları Not Edin

Cinsellik sonrası, vücudunuzda her şeyin olması gerektiği gibi olup olmadığını kontrol etmek için ideal bir zamandır. Anormal olan herhangi bir şeye dair bir not yazın. Eğer cinsel ilişkiden sonra rahatsızlık devam ederse olabilecek hastalıklar için doktora gidin. Eğer rahatsızlık tolere edilebilir değilse, hemen doktoru arayın.

Bu beden taraması için ideal bir zamandır çünkü sonrasında nerede ağrı olduğunu hatırlamayabilirsiniz. Şimdi buna dikkat etmek tedaviyi daha erken gerçekleştirmeyi sağlayabilir.

Ekipmanları Temizleyin

Eğer cinsellik sırasında kayganlaştırıcılar veya seks oyuncakları kullandıysanız, onları da mikroplara karşı temizlemelisiniz. Onları sıcak su ve sabun ile temizleyebilirsiniz. Pek çok silikon oyuncak kaynatılabiliyor veya makineye atılabiliyor. Oyuncağı eritmemek için üreticinin önerilerine uyun. Motorlu bazı oyuncaklar su geçirmez olmayabilirler ve bu nedenle yıkarken bunları tamamen suya batırmayın.

Çarşafları Değiştirin

Uzmanlar her cinsel ilişkinin ardından çarşafların değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar, özellikle de vücut sıvıları onlara bulaştıysa. En iyi kural onları her defasında yıkamak. Çarşafları yıkamak bulaşabilecek bakterileri yok eder, özellikle de anal seks sırasında ortaya çıkanları. Adet dönemindeki seks de çarşafları yıkamak için bir gerekçe olabilir.

Fakat tüm bu çamaşır işi biraz fazla gibi görünebilir. Eğer çok tembel hissediyorsanız veya yeni çarşaflarla uğraşmak istemiyorsanız, diğer çarşafların üzerine serebileceğiniz bir seks çarşafınız olsun. Bir diğer seçenek ise atılabilir pedler kullanmak.