Herkese merhaba! Sağlıklı olmak, güzel olmak, bakımlı olmak, genç olmak; bence hepsi birazcık efor ve birazcık da bilgi gerektiriyor. Ben de sizlere yüzde yüz doğal, kolay, evinizde bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz tarifler vermeye devam ediyorum. Bu kez de, sivilceleri 1 günde kurutan sihirli formül tarifimle karşınızdayım!

Sivilce Nedir?

Sivilce, aslında vücudun bir reaksiyonudur. Bu reaksiyon, vücuttaki hormonal bir bozukluktan, salgı bezi sorunlarından, cildin iyi temizlenmemesinden, yanlış beslenme alışkanlıklarından, yüze sürülen kozmetik ve makyaj malzemelerinden kaynaklanabilir.
Sivilce probleminin de çok farklı türleri var. Beyaz noktalar var, siyah noktalar, bazen inatçı dediğimiz, cildin daha altında inatçı sivilceler, aktif sivilceler ya da özellikle kadınların regl dönemlerinde çene bölgesinde görülenler var.
Aslında, sivilcelerin çıktığı bölgeye göre, yüz analizinden hangi organla ilgili probleminiz olduğu anlaşılabiliyor. Bundan da daha sonra farklı bir konuda bahsedeceğim. Ama genel olarak bahsedecek olursak; yaygın olarak yanaklarınızda sivilceler varsa, bu sizin ince ve kalın bağırsaklarınızda bir problem olduğunu göstermektedir. Çene bölgesi, yumurtalıklar olarak gözükür. Burnun ucu ve alın bölgesi de bağırsaklar ve mide problemlerine işaret etmektedir.

Salisilik Asit: Aspirin ve Limon Suyu

Ben, 2005 yılında bir estetisyenlik eğitimi aldım. Klinik aromaterapist olmamla birlikte, aynı zamanda da uzman estetisyenim.

Estetisyenlik eğitimimi aldıktan sonra, ustalık eğitimimi de aldım. Çok değerli bir üstat, Emine hocamız ile çalıştık. Emine hocamın çok uzun seneler kullandığı, daha sonra da bana anlattığı bir formülden bahsedeceğim. Salisilik asitten bahsedeceğim…

Salisilik asit denince aklınıza ne geliyor? Kimyasal bir içerik, evet, ama evinizde ecza dolabınızda çok kolay bulabileceğiniz bir içerik. Aspirin, salisilik asit içeriyor. Salisilik asit içeren başka bir kaynağımız da, limon suyu. Limon suyu ve aspirin; sadece bir günde, hatta aktif sivilcelerde 2-3 saatte bile sivilceyi kurutabilecek etkide.

Nasıl Yapılır?

• 1 tane Aspirin,
• 5 ml limon suyu

Limon suyu ve Aspirin’i küçük bir kasede birleştirin ve erimesi için biraz bekletin. Daha sonra bir kaşıkla macun kıvamına getirin ve bir kulak çubuğu ile sivilcenin üzerine doğrudan uygulayın. Uygulamayı her 20 dakikada bir uygulayabilirsiniz.
Doğal tariflerim devam edecek. Bugünlük beden bu kadar. Hoşça kalın!