Herkese merhaba! Doğal malzemeler ile cilt bakımı konulu içeriklerimden biri ile daha karşınızdayım. Konumuz, sivilceli ciltlerin bakımı…

Sivilce Nedir ve Neden Olur?

Sivilce, iltihaplı bir cilt problemidir. Farklı nedenlere bağlı olarak oluşabilir. Ergenlik dönemindeki hormonlara, beslenme şekline, alerjik reaksiyonlara, hormonal dengesizliklere, kullanılan kozmetik ürünlere bağlı olarak, cildinizde sivilce problemi gelişebilir. Sivilceler; kistik yapıda olabilir, siyah nokta, beyaz nokta, cilt altında, aktif sivilceler şeklinde görülebilir. Bunların temelinde ise; yeterince su içmemek ve beslenmeye dikkat etmemek geliyor.

Özellikle, aşırı asit içeren yiyecekler, kızartmalar, çok baharatlı yiyecekler, turşu, domates, gazlı içecekler, yoğun baharatlar, hazır ve işlenmiş gıdalar, fast food yiyecekler, yediğiniz andan itibaren sindirim sisteminize zarar verir. Bağırsaklar ve karaciğer bunları sindiremiyor ve vücudunuz, sivilce ile tepki veriyor. Peki, ne yapmak gerekiyor? Güzel ve temiz beslenmek gerekiyor.

Sivilceli Ciltler İçin Maske

Bu kez, yine evdeki basit malzemeler ile bütün yüzünüze uygulayabileceğiniz bir karışım hazırlayacağız. Karbonat, limon suyu ve maden suyu…

Mineral içeren şeyler, cilt üzerinde kurutucu etkiye sahiptir. Karbonatın; vücudumuzu içeriden, cildimizi dışarıdan, alkalize edici özelliği vardır. Alkalize özelliği ile, cildin PH dengesini korur. Sivilcelerin aktif olduğu dönemlerde, cildi alkalize ederek yatıştırmak gerekir. Bu, sivilceye neden olan bakterilerin kökünü kurutmanıza da yardımcı olur.

Limon suyu da alkalize edici özelliğe sahiptir. Asidik etkisi ile de sivilceleri kurutur ve hafifçe soyucu etki gösterir. Maden suyunu da, içerdiği çok sayıda mineral nedeniyle kullanıyoruz.

• 1 tatlı kaşığı karbonat,
• 2 tatlı kaşığı limon suyu ve maden suyu karışımı,

Karbonatı bir kaseye alın. İçerisine önce limon suyunun yarısını ilave edip karıştırın. Ardından diğer yarısını ilave edip biraz daha karıştırın. Peki, bu maskeyi nasıl uygulayacaksınız?

İlk olarak, cildinizi güzelce temizleyerek başlayın. Maskeyi, temiz bir cilde uygulamalısınız. Cildinizi temizleyip kuruladıktan sonra, temiz bir fırçayı karışıma daldırın ve yüzünüze nazik hareketlerle uygulayın.

Karışımı, cildinizde 5 dakika kadar bekletin ve ılık suyun altında, hafif peeling yaparak yüzünüzden çıkartın. Daha sonra, 1 çorba kaşığı süt ve 1 çorba kaşığı gül suyunu karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışım, cildinizi kurutmadan nemlendiren ve besleyen, harika bir toniktir. Aktif sivilceleriniz varsa, bu karışımı her akşam uygulayabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar.

Hoşça kalın!