Herkese merhaba! Bu kez, Vedic astrolog sevgili Ayşen Tok ile birlikte, mart ayının ortasından itibaren değişecek ay dönümlerini konuştuk…

Ay Düğümü Nedir?

Ay düğümünde; Rahu ve Ketu adı verilen iki temel nokta var. Bunlar, birbirlerine 180 derece karşıt duruyorlar ve bir burçta 18 ay kalıyorlar. Bu transit; 18 yılda bir düzden kavuşum ve 9 yılda bir tersten kavuşum şeklinde gerçekleşiyor.
Tersten kavuşum da düzden kavuşum da oldukça zor. Tam anlamıyla, kadersel dediğimiz olayları tekrardan yaşamamıza vesile oluyor. Olaylar aynı, karakterler farklı… Arada geçen o süreç de, bir silindirin içerisinde dönüyormuşsun gibi bir his yaratıyor.

Mart Ayında Ay Düğümlerinde Geçiş Olacak

Mart ayının 24’ü ve 28’inde ay düğümleri geçiş yapacak. Rahu dediğimiz nokta ikizler burcuna, Ketu dediğimiz nokta da yay burcuna yerleşecek. Düğümler karşılıklı, 180 derece yerleşimde olacaklar.

Türkiye’nin de bir haritası var. Türkiye’nin haritasına baktığımızda; şu anda bizler, yedinci evimizde transit Satürn’ü ağırlıyoruz.

Düğümlerin mart ayındaki geçişi ile birlikte, ülkemiz ve müttefik ülkeler adına çok ilginç gelişmeler yaşayacağız. Yine burada, düğümlerin geçişinin çok önemli bir nüansı var.

Tam olarak, 2001 yılına, 18 yıl öncesine gidersek; iktidar partisinin kuruluş günlerini ifade ediyor ve o dönemde yaşanan bir takım olayların tekrarı söz konusu… Bu da; düğümlerin transiti esnasında, o 18 aylık süreçte, ülkede yeni bir parti kurulabileceği ve mevcut siyasi partiler adına çok önemli gelişmeler yaşanabileceği anlamına geliyor.

Bu, muhalefet partilerini de kapsıyor olabilir, iktidar partiyi de kapsıyor olabilir. Birdenbire parti başkanlarının saf değiştirmesine tanıklık edebiliriz. Zaten, önümüzde çok önemli bir yerel seçim de var, hem de mart ayında. Mart ayındaki bu seçimle birlikte, partilerin liderleri güven oylaması yapacaklar. Dolayısıyla, aslında kendi içlerinde de bir güven tazelemesi yapacaklar. Parti liderlerini etkileyen ay düğümlerinin geçişi; piyasalara da yansıyacak ve 18 aylık periyotta tamamen gündemimizde yer alacak.

Kader Nasıl Gerçekleşir?

Doğum anında (ülke ya da birey); natal harita(doğum haritası) üzerindeki gezegenlerin üzerine yansıyan transitler, kader dediğimiz olayları açığa çıkartıyor. İnsan; o transitlerle aşık olabilir, çok büyük başarılara imza atabilir, kariyerinde yükseliş ya da düşüş yaşayabilir. Bu durum; tamamen doğum anında haritada bulunan gezegenlerin oraya yapacağı etkilerle ilgili. Tabi, burada şans faktörü de var, doğarken şanslı doğmak diye bir olay da var. Ay düğümleri ve tutulmaları da çok etkiliyor.

Türkiye doğum haritasına göre; bu yıl coğrafyamızda, düğümlerin bu geçişiyle birlikte, beş tane tutulma serisine yakalayacağız. İlkini, Ocak ayında güneş tutulmasıyla atlattık. Güneş tutulmasının ikincisi, Temmuz ayında gerçekleşecek.
Düğümlerin geçişiyle birlikte, bizler 2019 yılında tüm tutulmaları; ikizler ve yay ekseninde deneyimleyeceğiz.

Bu Yıl Neler Olacak?

Yaşamsal sahnemizde; beklentilerimiz adına tutulmalar, domino etkisi yaratan enerjilerdir. Her dolunayda duygularımız nasıl aşina oluyorsa; tutulmalar esnasında da, kaderimizdeki olaylar tetiklenecek.

Evlenenler olacak, ilişkisini bitirmek isteyenler olacak, mesleki anlamda yükselişler, kariyer düşüşleri, hastalıklar, başarılar; keyifli ve keyifsiz dönemler yaşanacak. Hayat, her zaman pespembe değil, çok ciddi mücadeleler de gerektiriyor. Hint astrologları insanları 12 tipe bölmediği ve kadere çok daha fazla önem verdikleri için; düğümlerin geçişi çok önemli.

Mart ayında gelen tutulmalarla birlikte; ülkeyi siyası olarak değişimler bekliyor. Müttefik olduğumuz ülkeler, yedinci ev alanından irdeleniyor. Ketu’nun oraya geçişiyle birlikte; Türkiye’nin güçlenişi ile birlikte, pek çok müttefik ülkeye başkaldırı ve rest çekişimiz gözlemlenecek.

Biraz daha açacak olursak… Yedinci ev, aynı zamanda açık düşmanlarımız olduğu için; Ketu’nun oraya geçişi ile birlikte, dost bilip düşman görünen bir ülkenin çok ilginç bir yüzünü görebiliriz, yaptırımlar gelebilir. Bu gelişmelerin hepsi, piyasalara da yansıyacak. Yine dövizde dalgalanmalar olabilir.

Bir de, işin ilginç kısmı; Aralık ayında, yay burcunda çok önemli bir stelyum oluşacak. 2019 yılını bitirirken, son tutulma Aralık ayına denk geliyor. Aralık ayında, orada öyle bir gezegen kümesi var ki, tam bir fasl-ı şahane… Yani, 2019 yılını çok ilginç bitireceğiz. Dostu düşmanı göreceğiz, dinamikler değişecek, alıştıklarımızın dışında yeni şeylere alışacağız. Bir de dinamikler değişirken, yedinci ev alanında bulunan Satürn; siyasi anlamda da muhalefet ve iktidar partisini işaret ettiği için, 2019’un vizyonu düğümlerle birlikte para, altın, sermaye, borsa ve siyasi gelişmeler üzerine olacak. Bunlar, olumlu da olabilir olumsuz da.

Mali Durumlara Dikkat!

Ekonomik durumlar söz konusu olduğunda; dolar üzerinden Venüs baz alınıyor ve Venüs gezegeninin transitlerine dikkat ediliyor.

Ülkeler astrolojisinde Venüs; para, altın, dolar, maddiyat, sanatçılar, sporcular, eğlence mekanları olarak değerlendiriliyor.
2019 yılının Ocak ayında başkan Trump, çok önemli bir mesaj yayınladı. Birden bire yaptırımlardan bahsetti ve bu yaptırımlar ile birlikte, doların yeniden ateşlendiğini gördük.

Bir de Venüs; bir burçta seyir halindeyken, 3 adet çok önemli takım yıldızından geçer. Her takım yıldızı parayı desteklemez. Parayı destekleyen takım yıldızlarından geçerken ve Venüs yükselirken, doların da yükseldiği görüldü. Dolayısıyla, düğümlerin geçişi ile birlikte, 2019 yılında doları çok fazla konuşacağız.
2019’un en önemli yatırım kaynağı ise altın. Ons, külçe, gram; altının yatırımcısına kazandıracağı bir yıl olacak!