Kahvaltı günün en önemli öğünü olsa da, bazen tekrar edici ve sıkıcı olabiliyor, ta ki zencefile sahip olana kadar.

Bu güçlü süper gıdanın sağlığa çok sayıda faydası var ve bunlar bulantıları tedavi etmekten tutun da kas ağrılarını azaltmaya kadar gidiyorlar. Peki onu süper yapan ne? Diğer süper gıdalara göre elde etmesi daha kolay ve herhangi bir öğüne kolayca eklenebiliyor.

Baharatlı bir yemekteki baharatları biraz bastırmak da isteseniz, kahvenizi içerken duyularınızı açmak da isteseniz, zencefil sabahlarınıza etkileyici ve özel aromaları getirecek. Kahvaltıda zencefilin sağlığa faydalarını elde etmenizi sağlayacak sekiz yol şöyle.

Sabah Kahvenize Katın

Kahve ve zencefil, serbest radikaller ile savaşan güçlü bir ikili haline geliyorlar, özellikle de kahvenin dünyanın en büyük antioksidan kaynaklarından birisi olması nedeniyle. Sabah sizi uyandıracak süper gıdanızı almak için kahvenize bir çay kaşığı kadar zencefil ekleyin. Bu karışım ortadoğuda uygulanıyor ve sadece baharatlı ve lezzetli değil, aynı zamanda sindirime de yardımcı oluyor.

Günlük C Vitamini Dozu İçin Zencefil Çayı

Zencefil çayı, soğuk kış günlerinde ısınmak için popüler bir içecek. Sadece sıcak ve rahatlatıcı değil, aynı zamanda bozuk bir mideyi rahatlatabiliyor. Bu baharatlı çayın bir bardağını sabahları içmek bulantıları azaltmak, yol tutmasını önlemek veya hamilelik kaynaklı mide bulantısını hafifletmekte fayda sağlıyor.

Kendi zencefil çayınızı yapmak için tek yapmanız gereken zencefili rendelemek ve kaynar suda 10 dakika demlemek. Tat için şeker de ekleyebilirsiniz. Zencefil çayını marketlerde bulmak da mümkün.

Bisküvilerinize Biraz Zencefil Reçeli Ekleyin

Aktarlarda genelde meyve reçelleri vardır ancak hiç zencefil reçelini denediniz mi? En sağlıklı şey olmayabilir ama reçeller arasında daha sağlıklı bir seçenek. Satın da alsanız kendiniz de yapsanız, zencefil reçeli tost ve bisküvilerin üzerine güzel gidiyor.

Az şekerli beslenenler için zencefili ince kıyıp tereyağına da ekleyebilirsiniz. Bu kahveyle birlikte yeni favori şeyiniz haline gelebilir.

Pekmez Yerine Zencefil Şurubu

Pekmez ve diğer şurup benzeri şeyler yerine zencefil şurubu kullanarak daha sağlıklı bir seçenek elde edebilirsiniz. Bunu içeceklerde, hamur işlerinde, yulaf ezmesinde, akıtmada ve wafflelarda kullanmak da mümkün.

Evde kendi zencefil şurubunuzu yapmak için tek yapmanız gereken bileşenleri 30 dakika kaynatmak ve karışımı bir süzgeçten geçirmek.

Zencefil şurubu için malzemeler de şöyle:

  • 100 gram ince dilimlenmiş zencefil
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak su

Anti İnflamatuvar Granola Barınızı Hazırlayın

Bir kase gevrek, lif dolu granola her zaman iyi bir kahvaltı seçeneği. Fakat buna güzel kokan, baharatlı zencefili eklemek karışımı daha iyi hale getiriyor.

2.5 cm’lik bir zencefili rendeleyin ve onu bal veya erimiş hindistan cevizi yağı ile karıştırın, ardından kahvaltı kasenize dökün. Çok iyi bir besleyicilik için pek çok süper gıdayı bu kahvaltılık gevreğe ekleyebilirsiniz.

Sabah kahvaltınıza zencefili eklemenin özellikle romatoid artrit sahibi insanlar için ciddi anti-inflamatuvar faydaları var.

Smoothienize Zencefil Suyu Ekleyin

Bu sabah içeceği ile bağırsaklarınızı hareketlendirebilirsiniz. Zencefil suyu pek çok şeyde kullanılabiliyor ve bunlar arasında kavurmadan tutun salata soslarına kadar çok şey var. Metabolizmayı hızlandırmaktan tutun da bakterilerle savaşa kadar çok sayıda faydası var. Ayrıca ağrılar, adet krampları ve spor kaynaklı hamlamayı da tedavi edebiliyor.

Eğer zencefil tek başına çok güçlü geliyorsa, onu smoothienize veya spor sonrası protein karışımınıza ekleyebilirsiniz.

Enerji Desteği Alın

Zamanınız az mı? Yine de ayaküstü zencefilin faydalarını elde edebilirsiniz. Sağlıklı, glutensiz zerdeçal ve zencefilli barları alın veya kendiniz hazırlayın. Bu tip çözümler hızlı ve sağlıklı bir kahvaltı için iyi oluyorlar.

Kahvaltılıklara Katın

Zencefil popüler hamurişlerinde kullanılıyor ve hatta zencefilli ekmek, kek ve pasta bile var. Fakat onu kahvaltılık hamurişlerine de katabilirsiniz.

Limonlu ve zencefilli bir kahvaltılık bisküvi hazırlayarak uzun süreli enerji elde edebilirsiniz. Sabahları spor yapan insanlar için bunlar sağlıklı yağ ve proteinlerle dolu olacaklardır ve performansı arttıracaklardır.

Zencefilin sağlığa faydaları ve onu kahvaltıya eklemenin kolay olması ile birlikte onu neden günün bu en önemli öğününe eklemeyeceğinizi tahmin etmek zor.