Her daim genç, dinç, güzel bir cilt hepimizin hayali! Neden geçen yıllar cildimizin güzelliğini koruyamıyor? Neden tıpkı tüm organlarımız, tüm vücut sistemleri gibi cildimiz de geçen yılların etkisini herkese gösteriyor? Her ne kadar bu soruların mantıklı yanıtları olsa da, bizleri tatmin etmediği kesin. Bu olumsuzluklar bir yana iyi ki, estetik ve kozmetik dünyası bizim en önemli sorunlarımızdan olan bu yaşlanma belirtilerini tıpkı bir silgi gibi silebiliyor. Şaka değil gerçek, ister cerrahi yöntemler isterse hafif dokunuşlar olsun yaşlanmak kader değil.

Cilt yaşlanmasının temel sebebi kolajen üretiminin yavaşlaması ve sonunda durması olduğuna göre, cilt gençleştirmede de en önemli noktaların başında kolajen üretimini artırmak geliyor. Bu bakımdan özellikle son yıllarda kolajen üretimini artıran dolgular daha fazla tercih edilmektedir. Aslında gençleşme arzusu insanlık tarihi kadar eski olsa da son yıllarda yaşlanma belirtilerini geciktirme isteği hem kadınlar hem de erkekler için çok daha önemli hale geldi. Giderek artan bu talep dolayısıyla da yaşlanmayla savaşan pek çok medikal estetik yöntem ve uygulama gelişmiştir.

Yeni nesil akıllı dolgular çok etkili!

Kişinin yaşlanma sürecini onun genetik ve çevresel faktörleri belirlemektedir. Ancak bunlar içindeki çevresel faktörlerden özellikle güneş ışınlarına korumasız bir şekilde maruz kalınması cilt kolajeni üzerinde çok ciddi hasar oluşumuna neden oluyor. Bununla birlikte kişinin sigara kullanması, sağlıksız beslenmesi, sağlıksız yaşam alışkanlıkları, hormonal bozukluklar, sistemik ve metabolik hastalıklar gibi pek çok sebep çevresel yaşlanma nedenleri arasında sayılabilmektedir.

Yaşlanma sürecinde ciltte ve özellikle de yüzde, boyun bölgesi ve ellerde bulunan kolajenin yapısında bozulma ve hasar meydana gelir. Bu durumda kolajenin kalitesi azalır ve bundan dolayı ciltte gevşeme ve elastikiyet kaybı ortaya çıkar. Ayrıca bu yıkımın fazla olması ve bunun yerine yenisinin üretilmemesinden dolayı cilt kolajeni azalır. Hal böyle olunca yerçekimi etkisi de bu sürece katılınca yüzde elmacık kemiklerinin üzerindeki dolgunluk azalır, yanaklarda boşalma ve aşağı doğru sarkma olur, burun kenarı oluğu derinleşir, gülme çizgileri belirginleşir, dudak üzerinde sigara çizgileri oluşur, dudakta büzülme ve ağız kenarlarında sarkma meydana gelir. Aynı şekilde yaşlanma belirtileri olarak ellerde hacim kaybı, damarlarda belirginleşme, el kemiklerinin daha görünür hale gelmesi, ellerin üzerinde büyüklü, küçüklü benler ve lekeler kolajen kaybı, hücre yıkımı sebebiyle yaşlanma belirtileri olarak ortaya çıkar. Zaten bir kişinin yaşını anlamanın en kolay yollarından birisi yüzde, bir diğeri de ellerdeki belirtileri izlemektir. Zaten eller ve yüz her daim açık kaldığından çevresel faktörlere her daim maruz kalmakta ve en hızlı şekilde yaşlanmaktadır.

İşte amaç gençliği yeniden kazandırmak, yaşlanma etkilerini silmek olduğunda; vücudun kendi kolajen üretim mekanizmalarını uyararak kolajen miktarının ve üretilen kolajenin kalitesinin artırılması olur. Bu bağlamda kolajen üretimini destekleyen yeni nesil dolgular da özellikle yüzdeki ve ellerdeki yaşlanma etkilerini silmek için son dönemlerde oldukça sık tercih ediliyor.

Kolajen üretimini artırmak için akıllı dolgu yapılıyor!

Yüzde ve ellerdeki yaşlanma etkilerini gidermek için uygulanan kolajen üretimini artıran dolgunun % 70’ini özel bir içeriğe sahip olan akıllı dolgu iken, cerrahi uygulamalarda dikiş ip olarak kullanılan KaproLakton ise dolgunun kalan % 30’unu oluşturur. Akıllı dolgu ile vücuttaki kolajen üretimi artırılarak ilk uygulamada oluşan dolgunluk görünümü kazanılır. Uygulama yapıldıktan 6 -8 hafta sonra dolgu tamamen biyo emilime uğrayarak yok oluyor. İşte ciltte gerçek dolgu etkisini yaratacak olan PCL partikülleri deri içerisinde homojen olarak dağılmıştır. Bu partiküller  birbirlerine yakınlıklarına bağlı olarak  değişik boyutta kolajen oluşumuna neden olarak, hücre yenilenmesine, gençleşmeye olanak verir.

Akıllı dolgu yapılan ciltte kolajen oluşumu 1. ay başlar ve 4. aya kadar artarak devam eder. Bu sürenin sonunda PCL Partikülleri tamamen biyo emilime uğradığında, lifting etkisi ve dolgunluğu verecek yeteri kadar kolajen oluşmuş olur. Akıllı dolgunun % 30’u olan KaproLakton da kolajen üreten hücreleri uyararak dokunun kendi yeni ve sağlam kolajeni üretmesin sağlar.

Akıllı dolgunun özellikleri

  • Yeni kollajen oluşumunu destekleyerek biyolojik uyarım gerçekleştirir.
  • Cilt altında kollajen üretimi ve güçlü lifting etkisi uzun süre devam eder.
  • Cilde aydınlık, canlılık verir.
  • Cilt altında tam biyolojik emilim sağlar.
  • Kalıcılık süresini kişi kendisi seçebilir.
  • Hızlı etki ve uzun süre kalıcı sonuçlar elde edilir.
  • Kişiye özel uygulama sonucunda, cilde özel etki sağlanır.

Ellerde akıllı dolgu gençliği

Eller, vücudumuzda yaşlanma etkisinin en fazla görüldüğü yerlerin başında gelir. Yeterince bakım uygulanmayan, düzenli olarak nemlendirilmeyen, güneşin, soğuğun, sıcağın olumsuz etkilerine korumasız bir şekilde maruz kalan eller zamanından çok daha erken yaşlanır. Her daim açık ve göz önünde olan ellerin canlılığını, hacmini kaybetmesi de çoğu zaman kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterir. Bu olumsuz ve sağlıksız görünümden kurtulabilmek içinse uygulanabilecek kozmetik ve estetik pek çok farklı uygulama vardır. Son yıllarda el estetiğinde en çok tercih edilen, en etkili sonuçlar alınan gençleştirme yöntemi de akıllı dolgudur.

Akıllı dolgu ile elleri gençleştirme işlemi özellikle ellerdeki hacim kaybını restore etmek ve ellerin cilt kalitesini artırmak için tasarlanmış bir uygulamadır. Ellere akıllı dolgu uygulanarak kaybedilen hacim geri kazandırılır, doku onarımı ve cilt dolgunluğu sağlanır. Akıllı dolgunun ellere özel uygulaması için özel formu bulunmaktadır. Akıllı dolgu sayesinde ellerde daha genç, daha dinç bir görünüm elde etmek ve bu gençliğin süresini 2 yıla kadar uzatmak mümkündür.

Neden akıllı dolgu?

  • Konvansiyonel dolgularla kıyaslandığında, akıllı dolgu, geniş ürün yelpazesi, tedavinin kalıcılığı ve maliyetinin düşük olması önemlidir.
  • Kısa süre aralıklarla tekrarlanmadan uzun ömürlü sonuçlar elde edilebilir.
  • Sadece yüz için değildir, eller için özellikle tasarlanmış ürünleri vardır.
  • Klinik olarak kanıtlanmış biyo-uyumlu dermal dolgudur.
  • Klinik olarak test edilmiştir, güvenlidir.
  • Eşsiz bir biyo emilim veren tıbbi malzeme profili vardır.
  • Ciltte oluşan kırışıklık ve mimik problemlerini düzeltme etkisi çok yüksektir.
  • Cilde güzellik, dinçlik verir.
  • Akıllı dolgu ile kollajen üretimi desteklendiğinden ciltte doğru sıkılık, esneklik ve yumuşaklığı korunur.

Akıllı dolgu nasıl uygulanır?

Akıllı dolgu ile kolajen uyarımı çok kolay ve ağrısız bir işlemdir. İşlem öncesinde lokal anestezi yapıldığından kişi herhangi bir ağrı, sızı ya da rahatsızlık hissetmezden işlem sonrasında hemen günlük yaşama dönülebilir. Akıllı dolgunun ilk uygulama anında görülen hafif dolgun görüntü jelden kaynaklanmaktadır ve birkaç hafta içinde kendiliğinden yok olur.

Akıllı dolgunun gerçek etkisini görmek için işlemin ardından 1-3  ay geçmesi gerekir. Zira cilt altında yeterli kolajen oluşması bu süreye ihtiyaç vardır. Bu sürenin sonunda ciltte arzu edilen lifting etkisi ve dolgunlukla birlikte cilt kalitesinde ve görüntüsünde iyileşme olur.

Ciltte kolajen uyarıcı dolgu olan akıllı dolgu, 1 yıldan 4 yıla kadar kalıcılık veren 4 farklı formda bulunur. Akıllı dolgunun yüzde dudaklar ve göz altları dışında  hacim ve lifting ihtiyacı olan her alana uygulanabilir olması, el, boyun ve dekoltede cilt kalitesini ve elastikiyetini artırıyor olması çok önemlidir.