Herkese merhaba! Bugün, yeni bir konu ile karşınızdayım. Bugünkü konumuz; basen eriten detoks salata. Genelde kürler paylaşıyorum, bu kez daha doyurucu olması için salata paylaşmak istedim.

Son zamanlarda çok fazla “Basen eriten kür tarifi verir misiniz?” tarzında sorular alıyorum. Ben de sizler için böyle bir tarif oluşturmaya karar verdim. Tabi ki, sadece basen problemi olanlar bu tarifi uygulayabilir değil; yağ yakıcı özelliği olduğu için, kilo problemi olan herkes bunu uygulayabilir.

Basen Eriten Detoks Salata Malzemeleri

• Roka (sınırsız)
• 2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
• 5 tatlı kaşığı lor peyniri
• 3 tatlı kaşığı maş fasulyesi
• 1 tatlı kaşığı keten tohumu

Roka, negatif kalorili bir besin olduğu için istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Yulafın ise, lif içeriği ve tok tutucu özelliklerinden yararlanmış olacağız. Basen yağlarını eritmesi amacıyla da yağsız lor peyniri kullanacağız. Lor peynirinin hem tok tutucu özelliği var hem de kalsiyum içerdiği için yağları yakmada çok etkilidir.

Ana malzemelerden biri de maş fasulyesi. Maş fasulyesi de yüksek oranda demir ve çinko içerir. Bu da, vücudun daha dinç olmasını ve saçların daha az dökülmesini sağlar. Lif içerdiği için, o da tok tutucu özelliğe sahiptir. Son olarak da keten tohumu kullanacağız. Keten tohumunu da bağırsakları hızlandırıcı etkisinden yararlanmak için kullanacağız.
Bütün malzemeleri birleştireceğiz ve basen eriten detoks salatamız ortaya çıkacak!

Hazırlanışı

• Rokayı elinizle gelişi güzel doğrayıp büyük bir kasenin içerisine alın.
• İçerisine yulaf ezmesi, lor peyniri, maş fasulyesi ve keten tohumunu da ekleyin ve malzemeleri güzelce karıştırın.

Bu salatada tuz kullanmanızı istemiyorum. Lor peyniri yağ içerdiği için, ekstra yağ kullanmanıza da gerek yok. Tat vermesi için içerisine pulbiber ilave edebilirsiniz. Pulbiber, hem tuz içerdiği için hem de acılığından dolayı bağırsakları hızlandırdığı için; hem lezzet verecek hem de çok sağlıklı olacaktır. Kış aylarındaysanız, içerisine nar da ilave edebilirsiniz.

Detoks Salata Nasıl Tüketilmeli?

Bu salatayı hazırlayıp tüketmenin yanında asıl önemli kısım; günün geri kalanında neler tükettiğinizdir. Çünkü, günün geri kalan kısmında çok kalorili yemekler tüketirseniz; salata herhangi bir işe yaramayacaktır. Bu bölümde, gün içerisinde neler tüketmeniz gerektiği ile ilgili küçük tüyolar da vermek istiyorum.

Sabah uyanınca suyunuzu için. Daha sonra kahvaltıda; yumurta, peynir, 1 dilim esmer ekmek ve istediğiniz kadar yeşillik tüketebilirsiniz. Arkasından bir ara öğün olarak taze meyve, kuru meyve ya da kuruyemiş tüketebilirsiniz.

Öğle yemeğinde sebze ve çorba tüketebilirsiniz, yanında salata da serbest. Arkasından tekrar bir ara öğün yapın ve akşam saati geldiğinde de bu salatayı tüketin. Bu öğünün arkasından herhangi bir öğün yapmayın. En geç 20:00 gibi salatayı yedikten sonra, sadece bitki çayı içmelisiniz. Onun haricinde herhangi bir besin tüketmeyin.