Herkese merhaba! Bugün, sizlere hızlı ve kolay kilo vermek için 7 diyet önerisinden bahsedeceğim. Gelin isterseniz, sözü hiç uzatmadan başlayalım…

1.Protein İçeren Bir Kahvaltı Yapın

Bilimsel çalışmalar da gösteriyor ki; protein tüketimi, metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını arttırıyor. Kahvaltıda; haşlanmış yumurta, yağsız omlet ya da beyaz peynir tüketebilirsiniz. Tulum peyniri, Ezine peyniri ya da kaşar peyniri gibi peynirler biraz daha yağlı peynirlerdir. Dolayısıyla, zayıflamak istiyorsanız, beyaz peynir tüketmenizi öneririm.

2. Karbonhidrat Alımını Sınırlandırın

Karbonhidrat tüketimini azaltın, kesinlikle tamamen hayatınızdan çıkarmayın. Çünkü, eğer karbonhidrat alımını sıfıra düşürürseniz, canınız çok fazla tatlı isteyecektir ve kan şekeriniz bozulacaktır. Dolayısıyla; kahvaltıda 1-2 dilim esmer ekmek tüketebilirsiniz.

3. Her Öğünde Yoğurt ve Salata Tüketin

Salata, metabolizmayı hızlandırır. Yoğurt ise, sizin de bildiğiniz üzere karın yağlarını yakmada çok etkilidir. Ben de yoğurdu tariflerimde sık sık kullanıyorum. Aynı zamanda, gün içerisinde kan şekerinizi dengeler ve iştah krizlerinizi önler.

4. Her Gün Yarım Saat Yürüyüş Yapın

Her gün yapacaksanız, mutlaka yarım saat kadar yürüyüş yapmalısınız. Ancak, haftanın 3-4 günü yürüyecekseniz; mutlaka 40-60 dakika arasında bir yürüyüş yapmanızı öneriyorum.

5. Dengeli Et ve Sebze Tüketimi

Sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Önerim; öğle yemeğinde et tüketiyorsanız akşam yemeğinde sebze ya da öğle yemeğinde sebze tüketiyorsanız akşam yemeğinde et tüketmeniz. Bu şekilde beslenmek, daha fazla ve daha hızlı kilo verdirir.

6. Bol Bol Su Tüketin

Su tüketimi, metabolizma hızını %5-10 oranında arttırır. Bunu daha yağ yakıcı hale getirmek için; içerisine taze zencefil, tarçın ve karanfil ekleyin. İsterseniz, taze nane ve maydanoz da ekleyebilirsiniz. Böyle oluşturulmuş bir litrelik bir suyu her gün tüketmenizi öneriyorum. Bu su, gün içerisinde iştahınızı kapatacak ve metabolizmayı hızlandıracaktır.

7. 3 Ana ve 3 Ara Öğün Yapın

Öğün sayısını günlük 5 öğünde de tutabilirsiniz, o çok fazla önemli olmayacaktır. Ancak, günlük 2 öğün şeklinde beslenmeyin.

Çünkü şunu biliyoruz ki; 2 öğün beslendiğinizde hem uzun süreler aç kalıyorsunuz hem de metabolizmanızı yavaşlatmış oluyorsunuz. Dolayısıyla, uzun süreler aç kalmanız biraz da boşa gitmiş oluyor. Ara öğün yapan kişiler, inanın ki daha fazla kilo veriyorlar.

Bunları mutlaka hayatınızda deneyin. Bu şekilde olduğunda, kilonuzdaki değişimi siz de göreceksiniz…