Kısa saç kesinlikle cesurca bit tercih olmakla birlikte, çok pratik, uzun saça göre çok daha cool bir seçimdir. Aslında pek çoklarına göre kısa saç bir bakıma özgür ruhun simgesidir. Kısa ve gür saçları şekillendirmek biraz zahmetli olmakla birlikte, kısa ve ince telli saçların şekillendirilmesi de inanın bir mücadele gerektirebiliyor. Çünkü zaten az görünen saçlara en ideal formu kazandırmak zor olabiliyor. Ancak aslında pek çok sorunda olduğu gibi bunda da tekniği bilmek, yeni fikirlere açık olmak gerekiyor. Sizler için sıraladığımız buradaki ünlülerin hepsinin saçları kısa kesilmiş ve yine hepsi ince telli, cılız saçlara sahipler. Ama bir bakın nasıl da güzel modellerle saçlarını daha göz alıcı hale getirmişler. Sizin de ihtiyacınız olan tek şey, yeni fikirler!

1- Doğal dalgalarla yandan ayırma

Ne zaman kısa saç stillerinden bahsedilse ilk olarak akla Kate Mara gelir. Burada da epeyce yandan ayrılmış saçlar ve daha doğal, daha gevşek bukleler ile rahat bir tarz yakalamış.

2- Sımsıkı bukleler

Omuzlarına inen saçlarının diplerine fazlaca bir hacim katan Ocak Jones, belirgin ve sıkı bukleleri ile çok daha hacimli görünen saçlara sahip olmuş. Siz de kısa saçlarınızın hacmini artırmak için bu yolu deneyebilirsiniz.

3- Düşük topuz ve hafif dalgalar

Emma Stone her zaman, her haliyle ilham verir. Kısa saçlarını ensesinde gevşek bir topuzla toplayıp kırmızı halıda yürümeye daha hazır bir hale gelmek için önleri yandan ayırmış hafif dalgalar vermiş. Yanaklarına inen bukleler saçı daha hacimli göstermiş.

4- Düz peri modeli

Helen Mirren elbisesi ve takılarıyla tüm bakışları üzerine toplamayı başarmış. Bu sebeple de ince, cılız görünen saçlarını daha hacimli göstermesi gerekiyordu. Peri kesimi saçlarını yana ayırdı ve hafif bir kabarıklık için muhtemelen biraz fön makinesiyle havalandırarak kuruttu.

5- Gevşek bukleler


Bu omuz uzunluğundaki saçlar için hem basit hem de çarpıcı bir görünüm değil mi? Natalie Portman’ın gevşek buklelerini, siz de basit bir maşa kullanarak zahmetsiz şekilde yapabilir, saçlarınızı dalgalandırabilirsiniz. İnce saçlarda da işe yarayan çok iyi maşalar var.

6- Kaküllerle süslenmiş bob modeli


Sally Field’dan gelen bu bob tarzı ile salaş bir hava yakalayın. Uçları hafif bir şekilde içe doğru kıvırarak ve klasik kakülleri hafif dalgalandırarak daha hoş ve sofistike bir görünüm yaratmak mümkün.

7- Kısa katlar ve yüz çevreleyen bukleler


Kim Cattrall’ın yüzü tam da görüntünün merkezine geçti ve kısa katlar onun yüzünü kırmızı halıda yürüyecek kadar göz alıcı hale getirdi. Enseye uzanan saçlarına kattığı gevşek bukleler modern havasını tamamlayarak ona genç ve eğlenceli bir hava verdi.

8- Parçalı peri modeli


Michelle Williams’ın bu şık, asabi tarzı, az bakım gerektiren bir modeldir. Bu parçalı görünen peri modeli için ihtiyacınız olan tek şey, biraz hacim verecek, öndeki parçaları ön plana çıkaracak ve geri kalanı yumuşatacak saç şekillendiricisidir.

9- Ortadan ayrılmış doğal kıvrımlar


Yüzünüzün simetrisini Jennifer Lawrence gibi bir orta kısımda vurgulayın. Jennifer Lawrence, kesinlikle kusursuz, doğal kurutulmuş kesimi kıvrımlarla hayal kırıklığına uğratmıyor.

10- Geriye taranmış hafif kabarık saçlar


Sık sık uzun saçları tercih etmesine rağmen, Kate Hudson’ın peri modeli saçları, ince telli olmasına rağmen gayet hacimli görünüyor. Hafif bir saç şekillendirici ile önler biraz geriye taranıp yanlar pürüzsüz taranarak zarif dokunuş katmak mümkün.

11- Tam yandan ayrılmış bob modu


Olivia Wilde cool tarzını bob saçlarını yandan ayırarak vurguladı. Bu kusursuzca düzleştirilmiş, bob saç modeli mavi kıyafetiyle daha canlı görünüyor.

12- Sahil dalgaları


Mindy Kaling’in evde şekillendirilmiş gibi doğal görünen su dalgası saçları bize kısa saçlar için farklı bir ipucu verebilir.

Omuzlarda biten kısa ve ince telli saçlara nasıl stil verileceğini Mindy Kaling’den öğrenebiliriz. En iyi sahil dalgaları için saçlarınızı bir maşa kıvırın ve hepsini aşağı doğru indirin. Ertesi gün aynı havayı yakalayabilmek içinse kuru bir şampuanla saçlarınıza hacim verin. İnce veya düz saçlarda diplere kuru şampuan uygulayarak anında hacim kazanabilirsiniz.

13- Alçak atkuyruğu


Kısa saçlara atkuyruğu yapılmayacağına dair yaygın bir yanılgı var. Ancak kaküller ve ensede atkuyruğu toplanan saçlarla nasıl kusursuz görüneceğinizi gösteren Rashida Jones’a bir bakın.

14- Yandan ayrılmış düşük topuz


Muhtemelen en basit, uygulanması en kolay stil Claire Danes’in alçak topuzudur. Kısa sarı saçlarını geri aldı, bu yüzden saçını yandan ayırarak yüzünün yarısını kapattı. Bu şekilde siyah ve gümüş renklerdeki elbisesinin parlamasına izin verdi.

15- Yataktan kalkmış gibi bukleler


Amy Poehler, yataktan yeni kalkmış gibi görünen saç stiliyle kesinlikle güzel görünüyor. Bu stilde en iyi sonucu elde etmek ve saçlara daha fazla hacim katmak için tüylenen savaşan saç köpüğünü deneyin.

16- Kabarık bukleler


Eğer saçınız kısa ya da orta boy ise, eski First Lady Michelle Obama’dan biraz ilham alın. Omuzlardaki saçlarını yandan ayırmış ve iri gevşek bukleler vererek her ortama, günün her saatine uygun bir model elde etmek.

17- Kaygan ve ıslak görünüm


“Islak görünüm” trendi hala devam ediyor ve Sharon Stone bize bunun bu kadar sevilme nedenini gösteriyor. Benzer bir stili siz de yakalamak için kaliteli bir jöle. Peri modeli kestirdiğiniz saçlarınızı geriye doğru hafif kabarık tarayın.