Kimse sönük, yapışık saçları sevmez ve bu nedenle gür, güzel saçlara sahip kadınlar görünce biraz kıskanıyor olabilirsiniz. Siz de öyle olabilirsiniz. Aşağıdaki ipuçlarını takip ederseniz istediğiniz saçlara ulaşmanız çok da zor olmayacak.

Gürleştiren Bir Şampuan ve Krem Seçin

Eğer pahalı takviyeler ve bakım ürünlerini denemek istemiyorsanız, hacim vermek için güvenilir olan yöntemi kullanmanız gerekir: gürleştiren bir şampuan ve krem seçimi. Ünlü modacı Devin Toth, her zaman hacim, kalınlık ve doku veren saç bakım ürünlerini tercih ettiğini söylüyor.

Omuz ve Yukarısından Kestirin

Uzun saç ve gür saç bazen birbirinin yerine kullanılan kelimeler olsalar da, gerçekte tamamen farklı şeyler. Eğer ince saç telleriniz varsa, kısa-orta uzunlukta kesmeniz öneriliyor. İnce saç telleri genelde uzayınca ağırlığın etkisi ile daha da incelirler ve ip gibi görünebilirler.

Stratejik Davranın

Saçları biraz kabartmak için onu 80’lerin rock starları gibi yapmanıza gerek yok. Eğer çok sönük kısımlar varsa, yeni bir diş fırçası olarak kökleri biraz uyarıp kabartabilir, daha hacimli bir görüntü verebilirsiniz.

Kök Kaldırıcı Kullanın

Saç köklerini canlandıran ve kaldıran saç bakım ürünleri bu konuda fayda sağlıyorlar. Çünkü köklerden dik olarak çıkan saçlar daima daha gür ve kabarık görünüyorlar. Saçın başladığı yerden itibaren hacimli görünmesi çok fayda sağlar. Özellikle saç köklerini uyaran ve canlandıran ürünler kullanın.

Röfle Kullanın

Eğer saç boyama ile ilgili bir sorununuz yoksa, biraz renklendirme ve gölgelendirme saçlara daha fazla derinlik verebilir. Bu yöntem saça boyut verir ve düz, tek tonlu bir saç yerine daha dolgun bir ilüzyon yaratır.

Saç Derinizi Renklendirin

Saç derinizin ne kadarı görünürse, saçınız o kadar ince görünür. Renklendirici bir sprey veya göz farları ile orayı biraz doldurun. Spreyi saç diplerinizden 10 cm uzakta tutun ve köklere doğru sıkın. Saniyeler sonra kökler görünmeyecekler.

Kuruturken Seramik Fırça Kullanın

Duştan sonra doğru aletleri kullanmak saçları daha kalın ve hareketli göstermek için önemliler. Kurutma sırasında seramik fırça kullanmak genelde hacim elde etmek için iyidir. Ayrıca negatif iyon yayan bir kurutma makinesi yumuşak, güzel sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Saça Fayda Sağlayan Takviyeler Tüketin

Kadınlarda saçların incelmesi, hormonlarımıza da bağlıdır çünkü saç folikülleri hormonlara karşı hassastırlar. Bazı oral doğum kontrol hapları ve takviyeler, saçları daha kalın yapmaya yardımcı olabilirler. Reçeteli ilaçlara ek olarak saç dökülmesini yavaşlatan takviyeler de bazı kadınlara fayda sağlayabilirler. Ancak ilaçların yan etkilerine de dikkat çünkü bazıları yanma ve rahatsızlık verebilir, saç kaybına sebep olabilirler.

Kuru Şampuanı Yeni Şekillerde Kullanın

Kuru şampuan kadın güzelliği dünyasındaki modern mucizelerden bir tanesi ancak kirli saçları temiz göstermekten daha fazlasını yapıyor. Saç diplerine biraz kuru şampuan sürmek ve ardından masaj yapmak biraz hacim kazanmasını sağlayabilir.

Saç Ekletin

Yüksek kaliteli ve bir profesyonel tarafından uygulanan saç ekleri, saçların daha kalın görünmesini sağlarken daha doğal olmasını da sağlarlar. Fakat bu konuda oldukça deneyimli bir kuaförle çalışmanız gerekiyor. Bu yöntemin en büyük dezavantajı genelde fiyatı oluyor.

Saçları Sağlıklı Tutun

Saçlarınıza devamlı hasar veriyorsanız onların iyi görünmeleri oldukça zordur. Eğer daha kalın ve gür görünen saçlar istiyorsanız, düzleştirici kullanmayı bırakmalı ve duşta çok fazla krem kullanmaktan kaçınmalısınız. Saçları ısıdan koruyan spreyler kullanmak, aşırı yıkamaktan kaçınmak ve güneşe çıkmadan önce biraz güneş kremi sürmek saçları koruyabilir ve böylece daha gür, güçlü görünmesine yardımcı olur.