Yaz geldi, düşün mevsimi başladı. Sizi bilmem ama bence yaz gelince düğünler bir başka güzel. Bu sebeple ki düğünlerin çoğunluğu yazın sımsıcak havası ve muhteşem enerjisiyle yapılıyor. Şimdi de yaz gelmek üzere olduğuna göre aslında tatlı tatlı yaz zamanı diyebiliriz. Haziran ayının başlarından, Eylül ayının sonlarına kadar bir karnaval havasında geçmeyeceğine göre ya da her yıl Temmuzun ortasında dillere destan bir parti yapmadığımıza göre düğününüz şahane bir yaz düğünü olmayı hak ediyor. Zira bu hayatınızda bir kez yaşayabileceğiniz bir heyecan. Yani eksiksiz, kusursuz bir yaz düğünü ile bu büyük gününüzde tüm mevsimi kucaklayabilirsiniz. Bunu kesinlikle yapmalısınız. Çünkü yaz düğünleri hem çok popüler hem de çok fazla sayıda seçenek sunan aktivitelerdir.

Açık havada evlenmek istediğiniz için hava durumundan takip edip güneşli bir havayı denk getirirseniz, bir plaj kutlaması, havuz başı düğünü ya da pek çok farklı fikir sizin için uygun olur. Düğününüzde güneş gözlüğü veya belki de güneş şapkası gibi en sevdiğiniz aksesuarları takmak istiyorsanız ya da başka, bambaşka “sıcak havaya özel” planlarınız varsa yaz düğünü fikri tabi ki de harika.  En sevdiğiniz mevsimde, en sevdiğiniz yerde, en sevdiğiniz kişilerin önünde, en sevdiğinizle evleneceksiniz, bundan daha iyi ne olabilir ki? Sevdiğiniz en sıcak günler ve o günlerden birinin de en sevdiğiniz gün olabilmesi için sizlere birbirinden farklı yaz düğünü fikirlerini sunuyoruz.

En iyi yaz düğünü fikirleri için bu galeri sizin ilham rehberiniz olsun. Törene, kokteyl saatine ve resepsiyona mevsimsel detaylar eklemenin birçok eğlenceli yolu var. Bu düğün, deniz kenarına bir kaçış veya yaz kampı gibi tematik bir düğün mekanından yararlanmak şeklinde olabilir. Ayrıca menünüze mevsimsel detaylar eklemek anlamına da gelebilir.

Bu çift, etkinliklerinde dondurma külahları ile hizmet verdi! Konukların rahatını ön planda tutmak için de serinlemek kesinlikle anahtar önem taşıyor: sıcağı yenmek, sivrisinekleri kesmek ve yaz aylarına özgü diğer sıkıntılardan kaçınmak için birçok ipucumuz var.

Dekor önerilerinden pratik önerilere kadar her şey bu listede var. Bu yüzden, yaz düğününüzü planlamadan önce, önerilerimize bir göz atın ve onlardan ilham alın. Bir tık uzağınızdaki bu harika fikirlerle, düğün kutlamalarınız en şahane yaz tatili günü gibi olacak.

1- Aromalı sular

Sıcak bir yaz gününde elbette ki, en önemli şey su içmektir. Aromalı sular, konukların sıcak bir yaz günü kutlamasında susuz kalmalarını engelleyecek.

2- Meyve ve Çiçeklerle Kaplama Pastalar 

 

Lavanta yaz mevsiminde çiçek açar ve harika bir pastaya hem tat hem de şık bir dekorasyon katar. Bu dondurmalı pastaya lavanta tomurcukları çok şık bir hava katmış.

3- Deniz temalı davetiyeler

Konuklarınızın bu günü sonsuza dek hatırlamalarını sağlayacak eşsiz davetiyeler hazırlayabilir ya da bir profesyonele tasarlatabilirsiniz. Deniz, sahil, plaj temalı kağıtlara, minik defterlere düşeceğiniz aşk notlarıyla düğününüz unutulmaz bir festival olsun.

4- Balon kemerleri

Sıcak hava herkesi daha iyi bir ruh haline sokar. Bu yaz düğünü sevincini en mutlu dekor unsurlarından biriyle taçlandırın. Evet, belki çok klasik gibi gelebilir, ancak renkli büyük balonlarla eğlenceli bir kemer hazırlayın.

5- Şemsiye modelli nedime elbiseleri

Her genç kızın mutlaka çok yakın kız arkadaşları vardır ve onlar nedime olmak için düğün günü hazır bekler. Nedimelerin hepsi omuzları açık kayık yaka, şemsiye modeli yazlık elbiselerini giyebilirler. Basit ve çok neşeli detaylar için beyazın ön planda olduğu renkli çiçekleri de ellerine vermeyi unutmayın.

6- Tematik hoş geldin çantaları

Düğününüzü ve sizi her zaman hatırlamaları için konuklarınıza minik hediyeleriniz olmalı. Sıcak havanın tadını daha çok çıkarmaları için onlara yardımcı olacak hediyeleri unutmayın. “Hoş geldin” çantalarına havlular, güneş gözlükleri, minik içecekler ve hayal gücünüze göre daha fazlasını koyabilirsiniz.

7- Hidrasyon durağı

Yaz düğünlerinde kutlama boyunca en çok ihtiyaç duyulan şey mutlaka su olacaktır. Klasik pet su şişeleri yerine, cam şişelerde suların olduğu bir hidrasyon durağı yapabilirsiniz. Ya da her masada her bir konuğa özeli şişeler hazırlamak için sadece renkli bir kalemle konukların masa numaralarını şişelere yazabilirsiniz. Böylesi daha özel değil mi?

8- Çiçek taçlar

Yaz düğünü çiçek taşsız olur mu? Bu bohem gelin, kendisi için tasarlanmış olan gül ve diğer birkaç çiçekle donatılmış taçla şahane görünüyor.

9- Yaratıcı kokteyller

Sıcak yaz gününde serinletici bir kokteyl saati için daha hafif seçenekler iyi olur. Her bardağa birkaç tane yaprak ekleyerek çok daha hoş bir dokunuş yapabilirsiniz. Alternatif olarak dondurulmuş içecekler için tercih etmeniz daha doğru olabilir!

10- Çiçekler asın

Temmuz, Ağustos aylarındaki bir arka bahçe düğünü için ağaçlardan sarkan çiçekler harika bir fikir. Rengarenk çiçekler, otlar ve kelebekler ağaçlardan ya da duvarlardan sarkarak şahane bir görüntü oluşturacak.

11- Dönme dolap

Belki çılgınca gelebilir. Ancak düğününüzde kutlamaların daha uzun sürmesi için misafirlerinizi karnavaldaki çocukluk yazlarına geri götürün. Böyle bir eğlence kesinlikle herkesin hoşuna gidecek.

12- Güneş gözlüğü

Sıcak yaz gündüzlerinde yapılan düğünler için güneş gözlükleri sadece pratik aksesuarlar değildir. Rahat bir düğün hayal ediyorsanız, güneş gözlükleriyle çok havalı görünebilirsiniz.

13- Sıra sıra ışıklar

Resepsiyon alanını biz dizi ışıkla aydınlatmak kesinlikle çok iyi bir fikir. Düğün yemeğini ağaçların ve ışık dizilerinin altında yemek şahane olur.

14- Gün batımında fotoğraf

Bir Ağustos düğününde pastoral bir portre ile düğününüzü ölümsüzleştirmek için mekanın gün batımı eşliğinde fotoğrafınız olsun.

15- Açık büfe masası

Açık havada yaptığınız bir yaz düğününde piknik havası yakalamak çok kolay. Bunun için bir açık büfeye ihtiyacınız olacak.

16- Şenlik ateşi

Açık havadaki düğününüzde bir şenlik ateşiniz eksik kalmasın.

17- Tören şemsiyeleri

Misafirlerinizi yaz güneşinin altında güneş şemsiyeleriyle koruyun. Şemsiyeleri her konuğa özel olarak tasarlayabilirsiniz ya da sizi anlatan bir not yazılı olan işlemeli şık sepetlerde sergileyebilirsiniz.

18- Yüzükler içinde yastık olan bir deniz kabuğunda gelsin

Deniz kenarında bir düğün tasarlıyorsanız, yüzükleriniz altın yaldızlarla süslenmiş bir deniz kabuğu içinde yastıkla gelebilir.

19- Atıştırmalıklar hazır olsun

En sevdiğiniz yaz atıştırmalıklarını dekoratif kavanozlara doldurup keyifli bir bar hazırlayarak konuklarını şımartabilirsiniz.

20- Gelin şapkası

Gelinliğiniz vintage tarzı bir elbise şeklindeyse hasır şapka tam da sizin yaz düğününüze göre olabilir. Bir de elinize kır çiçeklerinden salaş bir buket alırsanız şahane bir uyum yakalarsınız.

21- Makrome dekoru

Resepsiyon sandalyelerinize Antropolojiden bir makrome detayı iyi olabilir. Bembeyaz makrome parçaları kır düğünleri için ideal.

22- Narenciye detayları

Yaz demek narenciye kokusu demektir. Yemyeşil yapraklar, çiçekler ve narenciye meyveleri girişteki “düğünümüze hoş geldiniz” panosunu süsleyebilir.

23- Sağlam ayakkabılar

Düğün demek, parti demektir, bir de saatlerce oynamak, dans etmektir. Siz de düğünde rahat hareket edebilmek istiyorsanız şık ve rahat sandaletler çok iyi olur.

24- Renkli kıyafetler

Düğünlerde gelinin beyaz, damadın lacivert ya da siyah giymesi gibi bir gelenek olabilir. Ama gelin ve damadın rengarenk giyindiği düğünler yaz mevsimine çok daha fazla yakışıyor. Ya da seremoniden sonra düğünün ikinci yarısı için renkli ve rahat kıyafetler seçebilirsiniz.

25- Tematik fotolar

Hem klasik hem de sıra dışı bir düğün pozu istiyorsanız üstü açık klasik bir arabayı gönlünüzce süsleyip poz verebilirsiniz.

26- Yaz kampı teması

Düğününüz yaz kampı temalı bir kutlama olabilir. İşte o zaman konuklara tematik tişörtler verebilir, kutlama masanızı yaz kampı temalı örtülerle kaplayabilirsiniz.

27- Sinek kovucular

Düğün denince sinekleri düşünmek çok da çekici gelmeyebilir. Ama açık havada güneş batmaya başladığında sinek kovucu şişeleri hem siz hem de konuklarınız için çok önemli olacak.

28- Tatlı tabakları

İster yaz, isterse kış düğünü olsun tatlılar düğünün vazgeçilmezidir. Konuklarınız için çeşit çeşit tatlılarla, kurabiyelerle dolu tatlı tabaklarınız hazır olsun.

29- Çayır, çimen oyunları

Hiçbir şey yaz düğünlerinde akşamüstü çimlerin üzerinde eğlenceli oyunlar oynamak kadar güzel olmaz. Konukların çok eğlenecekleri, hiç unutmayacakları bir düğün için oyunlar tasarlayın.

30- Açık havada kokteyl saati

Güneş ışığından uzun süreli yararlanmak için düğününüzün bir bölümünü açık havada bir şeyler içerek, sohbet ederek geçirin.

31- Dondurulmuş tatlılar

Yaz düğünü kutlamasında dondurulmuş tatlılar ve özellikle de dondurma ve kağıt helva çok iyi olur.

32- Mis kokulu buketler

Yazlık tasarım buketler; gül, veronika, tohumlu okaliptüs, lilyum ve lavanta gibi mis kokulu çiçeklerle hazırlanabilir.

33- Rengarenk not kartları

Rengarenk püsküllerle donatılmış bir pano hazırlayın ve konuklarınızın size özel notlar yazabilmesi için renkli not kağıtları iliştirin. Düğününüzü ve misafirlerinizin duygularını yıllar sonra bile hatırlayabilirsiniz.

34- Limanda fotolar

Mükemmel bir yaz günü havasını arkadaşlarınızla çektirebileceğiniz eşsiz fotoğraflarla ölümsüzleştirin. Düğün öncesinde bir gelin partisi için limanda günışığı eşliğinde fotoğraflar şahane olur. Tabi bunun için arkadaşlarınız birbirleriyle uyumlu nedime kıyafetleri giyerse, ellerinde çiçeklerle poz verirlerse çok daha iyi olur.

35- Tatlı arabası

Düğünde konuklarınızı tatlılarla şımartın. Bunun için tatlıları özel tasarım el arabasına doldurun, gayet şık ve nostaljik olur.

36- Kır çiçeği buketi

Yaz düğünü için kır çiçeklerinden oluşan bir buket geline çok yakışır. Öyle çok özel çiçeklere gerek yok. Kır çiçekleri, yol kenarlarında kolaylıkla bulunabilen yeşillikler çok hoş ve şık bir aranjman oluşturabilir.

37- Havuz başı fotoları

Bir yaz düğünü için havuz başı şahane bir mekandır. Günbatımında nedimeler, gelin ve damat hep birlikte havuz başında bu günü fotoğraflarla ölümsüzleştirebilir.

38- Bisikletler

Evet, doğru görüyorsunuz. Düğün yerine bisikletle gelebilirsiniz. Özellikle de çiftlere özel iki kişilik bisikletler çok romantik olur.

39- Midye standı

Kim midye sevmez ki? Kokteyl saatleri için midyelerden bir dağ şeklinde dopdolu olan bir midye standı harika bir seçim olur.

40- Manzara eşliğinde bir tören

Yaz düğünlerinde deniz, havuz ya da dağ, göl manzaraları çok iyi olur. Örneğin muhteşem dağ manzarası eşliğindeki yaz düğününüzü daha da geliştirmek için mekanı güzel pembe ve beyaz çiçek aranjmanları ve yeşil çelenklerle süsleyebilirsiniz. Özellikle de nikah töreninin manzaraya karşı olması bu özel güne daha güzel detaylar ekler.

41- Dilek fenerleri

Son yılların yeni trendi dilek fenerleri yaz düğünleri için de çok güzel olur. Kokteyl saatinin ardından gelin ve damat bir dilek feneri uçurabilir ya da misafirler için de birkaç dilek feneri olması çok iyi olur.

42- Program pankartları

Düğün gününüzün size özel yanlarını biraz daha geliştirebilmek için program pankartları çok iyi seçim. Pankartın bir tarafından başından sonuna kadar düğün gününün tüm adımları bir liste halinde yazarken, diğer tarafta düğün gecesi gökyüzünün tam olarak görünümünü yansıtan bir yıldız haritası olmalı.

43- Yaza özgü detaylar

Bir yaz düğünü yapıyorsanız en küçüğünden en büyüğüne kadar tüm detaylar yaza özgü olmalı. Masalarda ya da mekanın pek çok yerinde bembeyaz vazolar içinde yumuşak pembe ve beyaz gül aranjmanları şahane olur. Özellikle de yuvarlak masaların her birinin ortasına bahardan bir esinti gelir.

44- Günbatımı töreni

Bir sahilde, bir limanda, bir havuz başında günbatımında nikah töreni yapmak çok güzel bir fikir değil mi? Gelin ve damat günbatımında birbirlerinin yüzüklerini takarken çekilen fotoğraflar belki de düğünün en anlamlı fotoğrafları olur. Şöyle ki; güzel pembe – mavi bir günbatımı, çifti aydınlatan hafif bir ışık ve sadece çifte odaklanmış konuklar eşsiz anlar demek.

45- Soğuk sodalar

Sıcak yaz günlerinde soğuk bir soda kadar serinletici ne olabilir ki? Konukların kokteyl saatinden keyif alabilmeleri ve serinlemeleri için içi buz dolu kovalara sodaları yerleştirin.

46- Peynir dilimleri

Çeşit çeşit peynirler her türlü içecekle iyi gider. Siz de yaz düğününüzde açık büfe kokteyl saatlerinde galetalar ya da ekmek dilimleriyle meyvelerin yanı sıra çeşit çeşit dilim dilim peynirler servis edebilirsiniz.

47- Körfezde ilk dans

Gelin ve damadın ilk dansını nasıl bir manzara eşliğinde yaptığı da çok önemlidir. Göl, deniz ya da körfez manzarası eşliğinde ilk dans unutulmaz.

48- Mimosa içecek arabası

Basit bir el arabası ya da tekerlekli bir tezgah harika bir içecek servis aracı olabilir. Yeter ki bu içecek arabasını yaza yakışır kurdeleler, çiçekler, yapraklarla süsleyin.

49- Bahçede tören koridoru

Açık havada bir kır düğününde çiftin ve konukların yürüyerek geçecekleri yol kesinlikle özel olmalı. Geçiş alanı ferforje sandalyeler, şimşir kaplı koridor ve rengarenk çiçeklerle kaplanmalı.

50- Açık hava dans pisti

Açık havada yapılan yaz düğünlerinde dans pistinin de sınırlarla belirlenmiş değil, serbest olması iyi olur. Açık havada rahat bir dans pistinde konuklar güneş ışığı altında sınırsız dans etsin.

51- Ayçiçeği buketi

Yaz düğünlerinde ne kadar çok bahar esintisi olursa o kadar iyi. Bunu da en iyi çiçeklerle, doğal aksesuarlarla yakalamak mümkün olur. Gelin çiçeğinde koyu sarı ayçiçekleri, çeşitli yeşil yapraklar ve birkaç küçük beyaz çiçek olsa harika görünmez mi?  Özel çiçekler düğünü eşsiz hale getirir.

52- Romantik tören zemini

Eşsiz bir düğünde her şey kusursuz bir şekilde düşünülmüş, ayarlanmış olmalı. Törenin yapıldığı zeminin de yaz düğünü konseptine daha uygun olması için zemini fon olarak beyaz çiçeklerle kaplayarak dekore etmek iyi bir fikir.

53- Canlı çiçek buketi

Gelinin elinde taşıdığı çiçek çok özeldir ve genellikle gelinler bunu bir ömür saklamak isterler. Bu sebeple de gelin buketleri genelde hazır çiçeklerden hazırlanır. Ama bir yaz düğününe canlı çiçeklerden yapılmış bir buket de çok iyi olur. Morlu, pembeli, beyazlı canlı çiçekler ipek bir kurdele ile bağlandığında çok hoş bir tasarım olur.

54- Yaz menüsü

Yaz düğününde akşam yemeği, yaz menüsü olmalıdır. Yemek masaları çiçek desenli örtüler ve koyu kırmızı konik mumlarla süslenir, minik taş detaylar, kuvars ve değerli taşlar masanın üzerine serpilir. Misafirlere de yaza yakışır yeşil salatalar, bol limonlu roka, karpuz, kavun, ceviz, meyve dilimleri ve eski bir kırmızı şarap gibi klasik yaz menüsü servis edilir. Tatlı olarak da misafirler şampanya ve bisküvi eşliğinde kan portakalı sorbe içerler.

55- Havai fişek finali

Bir tören varsa, hele bir de bu bir yaz düğünü ise final mutlaka beyaz ve altın renklerde hava fişeklerle yapılmalıdır.

56- Hava santrali dekorasyonu

Düğünün dekorasyonuna yazlık bir dokunuş eklemke için sandalyelerin arkasını hava bitkileri ile dekore edin.