Herkese merhaba! Bugün yine harika bir konu ile karşınızdayım. Konumuz; “5 dakikada tatlı krizine son!”. Bu tarifi, evde bulabileceğiniz kolay malzemeler ile hazırladım. Aslında, pek çok malzeme var ama onlara ulaşmak gerçekten çok zor. Bu tarifi 5 dakikada yapıyoruz, dolaba atıyoruz ve biraz soğumasını bekletip tüketiyoruz. Gerçekten çok lezzetli oluyor ve tatlı krizinize de son veriyor.

Canımız Neden Tatlı Çeker?

Şekerli şeyler tükettiğinizde ya da fazla karbonhidrat aldığınız zaman, vücudunuzda sürekli insülin yükseliyor. İnsülin de, yükselip kandaki şekeri yağa depolamış oluyor. Vücudumuz da, şekeri kullanamadığı için sürekli tatlı isteğine giriyor.

Şeker aynı zamanda; beynimizdeki haz noktasını uyardığı ve bizi mutlu ettiği için, vücudumuz onu aldığında o bağımlılığa erişiyor ve tekrar tekrar bunu istiyor. Peki, bunu yenmek için ne yapmanız gerekiyor? Çözüm için; kısa vadede şekerli şeylerle, yani basit şekerle onu gidermek yerine, doğal besinleri örneğin meyveden gelen şekeri kullanabilirsiniz.

Benim danışanlarım da dahil olmak üzere, insanlar genellikle ikindi saatlerinde tatlı krizine giriyor ancak gece girenler de var. Eğer, geceleri canınız sürekli tatlı çekiyorsa, uyanıp çikolata yiyorsanız; bunlar sizin şekerinizde bir bozukluk olduğunun bir göstergesi olabilir.

5 Dakikada Tatlı Krizine Son Veren Tatlı İçin Malzemeler

  • 3 adet kuru hurma,
  • 1 adet küçük muz,
  • ¼ armut,
  • 2 tam ceviz içi,
  • 1-2 tatlı kaşığı yulaf (isteğe bağlı),
  • 1 kase probiyotik yoğurt (Activia),
  • 1 tatlı kaşığı toz kakao

Nasıl Hazırlanır?

Cevizin yarısı ve diğer malzemeleri blender’ın içerisine alın ve blender’ı çalıştırın. Daha sonra karışımı bir kaseye alın. Üzerine toz kakao serpin ve ceviz ile süsleyin. Biraz buzdolabında dinlendirin ve soğuk olarak servis edin.

Nasıl Tüketilmeli?

Bu tarifin içindeki malzemeler; hem kan şekerini düzenleyici özelliğe sahiptir hem tok tutar hem de tatlı ihtiyacınızı karşılamaktadır. Kalorisi biraz yüksek olduğu için, ikindi öğününde, canınız tatlı çektiğinde tüketebilirsiniz. Sonrasında akşam yemeği yiyebilirsiniz ama akşam yemeğinden sonra herhangi bir şey tüketmeyin. Bu tarifi, zayıflamak isteyenler için değil, daha çok tatlı krizi gelenler için hazırladım. Canınız tatlı çektiğinde hazırlayıp gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.