Gelinlik söz konusu olunca her gelinin elbette ki farklı hayalleri, en muhteşem görünmek için bambaşka fikirleri vardır. Kişisel fikirler bir yana o yılın gelinlik trendini de bilmekte fayda var. Bu bakımdan “Gelinlik Moda Haftası’nda uzun kollu bir gelinliklerde, Kate Middleton’dan ilham alan göz kamaştırıcı deniz kızı modellerini görmeyi umut ediyor olabilirsiniz. Ancak her mevsimde bizi şaşırtmayı başaran bir sürü trend var. 2019 yılında düğün pistlerinde, “en çarpıcı” olarak nitelendirebileceğimiz gelinlik modellerinden bazıları gerçekten daha önceden hiç görülmemiş tarzda tasarlanmış. Örneğin Meghan Markle gibi kayık yakaları ve pastel tonlarda bir makyaj olabilir.

Kesin bir moda akımı ya da gözle görülür derecede klasik olmayan bir renk paleti şeklinde olsa da, gelinlik modası pazarından çıkan en iyi trendler muhtemelen sizin kataloglarda bakıp hayran olduğunuz klasik prenses modeli gelinliklere yeni ve göz alıcı alternatifler olacak. Biz de bunun için 2019 gelinlerine ilham versin diye en iyi ve en beklenmedik gelinlik stillerini sizler için belirledik.

  • Mock-Necks (sahte boyun)

Tasarımcılar sezonu kelimenin tam anlamıyla koleksiyonlarını hayal ederken geçirdiler, görünüşe göre en yaygın siluetlerden biri sahte boyun akımıydı. Cushnie, bir cüppe üzerinde yüksek katlı bir boyun çizgisi oluşturmak için temiz ve yapılandırılmış birmalzeme tercih etti. Vera Wang ve Laure de Sagazan’da dantel ve şifonla fazladan bir katman ekleyerek boynu vurguladı. Gelinlik seçiminde biraz sıra dışı olmak istiyorsanız iyi bir alternatif için başka yere bakmanıza gerek yok.

Soldan sağa doğru: Cushnie, Gracy Accad, Laure de Sagazan, Vera Wang

  • Pastel, ama Pembe Değil

Gelinlikte biraz pastel bir görünüm isteyenler için genellikle pembemsi tonlar ön planda olur. Şimdi bu klasik fikri unutun. Beyaz, kirli beyaz ve gümüş renkler bu seneki gelin trendinde pastellerin lehine canlandı ve hatta hafif allık veya bin yıllık pembe tonları da rafa kaldırıldı. Vera Wang gibi bazı tasarımcılar gelinlikte sadece toz mavisi gibi pastel bir tonda örnek sergiledi. Reem Acra gibi diğerleri de birkaç lavanta ve soluk yeşil renkler üzerinde çalıştılar. Bunlar elbette ki gelinlikten bahsedildiğinde ilk olarak akla gelen renkler değil ve işte biz de tam da bu yüzden bunları sevdik.

Saat yönünün sol üstünden: Ines di Santo, Hayley Paige, Reem Acra, Vera Wang

  • Düşes gibi kayık yakalar

Yakın zamanlarda bir Kraliyet düğünü olduysa elbette ki gelinlik modası da bu modelden etkileniyor. Kraliyet düğününü takip eden ilk uygun gelinlik sezonu için, Meghan Markle’ın Givenchy Haute Couture gelinliklerine saygı göstermek, ondan ilham almak kaçınılmazdır değil mi? Ve tabi ki tasarımcılar, gelinlik modellerinin bu tür kopyalarını koleksiyonlarına katmaktan kaçınmalarına rağmen, çoğu Meghan Markle’ın kayık yaka gelinliğinin çizgisine yakın modeller ortaya çıkardılar.

Soldan itibaren saat yönünde: Hayley Paige, Theia, Amsale, Anne Barge

  • Telaşın geri dönüşü

Bir telaş, hafif bir karmaşa görünümü gelinliklerin eteklerinde olmazsa olmaz gibi. Alt kısımlarda kabarık ekstra kumaş katmanları zaten onlarca yıldır gelinlik modellerinin temelini oluşturmuyor mu? Fakat 2019 sonbaharında, tasarımcılar onları Lela Rose’da görüldüğü gibi saten ve dantel gibi alışılmadık kumaş kombinasyonlarını karıştırarak ve eşleştirerek kullanıyor. Yani gelinliklerin eteklerinde yine bir telaş hakim olmakla birlikte, bir yenileme de yok değil.

Soldan itibaren saat yönünde: Ines di Santo, Catherine Kowalski, Lela Rose, Justin Alexander Signature

  • Kar küresi parıltısı

Geçen yıl Moda Haftası’nda göz önünde olan o parlak Chanel botları hatırladınız mı? 2019 gelinlik koleksiyonlarında ortaya çıkan parıltıları yaratırken de aynı hava, gelinlik tasarımcılarının da aklında kalmış gibi görünüyor. Dantel yok, tül yok, nakış yok, bu gelinlikler parıl parıl parlıyor.

Soldan itibaren saat yönünde: Lazaro, Inbal Dror, Theia, Berta

  • Omuzlar açık tüllü balon kollar

Çoğunlukla gelinlik dünyası hazır giyim trendleriyle örtüşmüyor. Zira her gelinin hayali bambaşka. Ancak önümüzdeki sonbahar düğün sezonunda gelinlerde sıklıkla hacimli, abartılı manşetler görmeye hazır olun. Tabii Galia Lahav ve Alexandra Grecco’nun 2019 tasarımlarında dik, çiçek süslemeli kollar, gündüz düğünleri için biraz daha abartılı olsa da, düğün konsepti eğlencesinin bir parçası.

Soldan itibaren saat yönünde: Rime Arodaky, Alexandra Grecco, Galia Lahav Couture, Halfpenny Londra

  • Şelale gibi etekler

Alışılagelmiş balo elbiseleri, hala ve aslında her sezon gelinlik modasında yerini koruyor. Ancak 2019 düğün pistlerinde en büyük etekler, onlara bir şelalenin dalgalanan etkisini veren asimetrik tüller ve saten katmanlar sayesinde ekstra bir hacim, fazlasıyla görkem göreceksiniz. Theia’dan Hayley Paige’e kadar bu modeller düğün için mükemmel bir alternatif.

Soldan itibaren saat yönünde: Theia, Viktor ve Rolf Mirage, Monique Lhuillier, Dalaarna

  • Önlük üstleri

Tüm kolsuz gelinlik modelleri içinde çoğunlukla boyundan bağlı gelinlikler ön plandadır. Kolsuz gelinliklerde dantel ya da aplike süslenmiş, sade veya bolca süslenmiş versiyonlarda yakaya küçük bir dokunuş katmak, ancak aynı zamanda omuzları da apaçık göstermek için çok uygun.

Soldan itibaren saat yönünde: David’s Bridal, Grace Loves Lace, Elie Saab, Morilee, Madeline Gardner