Herkese merhaba! Sizlerle bol bol iyi yaşam önerileri, spor, fitness, beslenme, doğal terapiler, anne ve çocuk sağlığı ve kişisel gelişime dair pek çok faydalı bilgi paylaşmaya çalışıyorum. Bugün de, güzel mi güzel bir tarifim var.

Işıl ışıl parlayan bir cilt ile ilgili sürekli sorular alıyorum. Bir yandan da kozmetiklere ve kliniklere çok fazla para vermek istemiyorsunuz, haklısınız. O yüzden ben de sizlerle; kendi üzerimde de denediğim, anneannemden anneme, annemden de bana geçen bir tarifi paylaşacağım. 5 dakikada bebek gibi pürüzsüz cilt!

Doğadan Gelen Güzellik

Limonu sizlerle daha önce de sürekli olarak paylaştım. Ben, limonu seviyorum. Cildi parlatmak ve ışıldatmak için, aslında temel prensip limon değil tabi ki. Temel prensip, meyve asitleri ya da enzimleri. Çünkü, kimyasal peeling dediğimiz uygulamalarda kullanılan ürünlerin çoğu; işlemin adı kimyasal olsa da, aslında meyvelerden elde edilen ve doğada bulunan enzimler ve peptitlerdir.

Kozmetik dünyası; bunların cildi besleyen, cildi soyarak orada yeni hücre oluşumunu tetikleyen, cildi parlatan, gözenekleri sıkılaştıran etkilerini keşfettiğinden beri, aslında sofrada her gün yediğimiz o faydalı yiyecekleri cildimize sürmeye başladık. Bunların içerisinde bazen zencefil ve zerdeçal gibi baharatlar da olabiliyor. Onların etkileri de farklı. Onlarla ilgili de ayrı bir içerik hazırlayacağım. Bugün, anneannemin ve annemin çok kullandığı, mat ciltlerini parlattıklarını gördüğüm, gözeneklerini sıkılaştıran ve aynı zamanda ince çizgilere de bakım yapan bir tarif paylaşacağım.

Kolajen Desteği Sağlıyor

Cildi soyma işlemi, aynı zamanda oradaki yeni hücre oluşumunu tetikler. Yeni hücre oluşumu da, aslında, ciltte kırışıklığa neden olan kolajen kırıklarının yeniden birleşmesini sağlar. Kolajen, cildin yapışkanıdır. Yaşa ve çevresel faktörlere bağlı olarak, kolajen dokusunda hızlı bir yıkım olur. Bu nedenle temel prensip; kolajen tetikleyici, kolajen üretimini arttırıcı şeyler olmalı. Cildi soyucu şeyler de biraz böyle. Cilt yüzeysel olarak soyulduğunda, beyne “Sen orada yeni hücreler üret” mesajını vermiş oluyoruz.

Biraz uzun anlattım. Ama, neyin neye iyi geldiğini bilirseniz ve temel prensipleri iyi anlarsanız, hayatınızı da biraz buna göre şekillendirebilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştırıcı Tarif

Uygulaması kolay ama her cilt tipine uygun olmayan bir tarif. Kılcal damarlarınız yüzeye yakınsa, hassas ya da alerjik bir cildiniz varsa, çok beyaz tenliyseniz ve kızarmaya meyilliyseniz, bu tarif size göre olmayabilir.

  • Limon,
  • Sodyum bikarbonat

Limonu ortadan ikiye kestikten sonra, tezgahın üzerine döktüğünüz soydum bikarbonatın üzerine batırın ve güzelce yedirip cildinize nazikçe masaj yapın. Uygulamayı 5 dakika kadar yapmalısınız. Bu, hem karbonat ve limonun etkileşime girmesini hem de cildinize iyice nüfuz etmesini sağlayacak. Bu aşamada, kızarmalar ve hafif hafif yanmalar olabilir, oldukça normaldir. Bunları zaten istiyoruz.

Uygulama sonrasında yüzünüzü hemen soğuk suyla yıkayın ve gül suyu uygulayın. Bu maskenin en büyük püf noktası, uygulama sonrasında güneşe çıkmamak. Neden mi? Çünkü, turunçgiller, güneşin zararlı ışınlarını cilt altına ekstra nüfuz ettiren maddeler içerir. Maskeyi uygulayıp, yüzünüzü yıkadıktan sonra, gül suyu gibi yumuşak bir tonik kullandıktan sonra biraz bekleyin. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.