Işıldayan cildi ve dikkat çeken güzelliğiyle bilinen Miranda Kerr’in güzellik sırları yıllardır herkes tarafından merak ediliyor. Kendi güzellik markasına da sahip olan ünlü model, sabahtan gece yatana kadar gerçekleştirdiği günlük bakım rutinini sevenleriyle paylaşıyor. İki çocuk annesi olan Miranda Kerr, çocukları olduktan sonra artık daha hızlı ve basit çözümlere ihtiyaç duyduğundan bahsediyor. Bunun için ise yüz temizleyici, nemlendirici, maske, mist ve bakım yağından oluşan günlük rutinini uyguluyor. Miranda’nın dikkat ettiği şeylerin başında kullandığı ürünlerin temiz içerikli olması geliyor. Evde iki küçük çocuğu da olduğu için onların sağlığı için zararsız olan ürünler tercih ediyor. Gelin şimdi ünlü modelin sabahtan akşama kadar gerçekleştirdiği güzellik adımlarına birlikte göz atalım.

Sabah Rutini

Gece erken yatıp sabahları da erken kalkmaya dikkat eden Miranda, rahat uyuyabilmek için lavanta mistiyle yüzünü ve yastığını nemlediriyor ve uyumadan önce mutlaka meditasyon yapıyor. Sabah kalktığında ise ilk iş olarak yüz bakım yağını uyguluyor. Bir yandan da kendine yarım saatlik bir zaman ayırıp bu süre içerisinde meditasyon yapıyor. Meditasyon sonrası göz çevresine bakım yağı uygulayan Miranda, sonrasında ise iki günde bir uyguladığı aydınlatıcı ve arındırıcı bir maske ile gözeneklerini yağ ve kirden arındırıyor. Duş alırken cildini maskeden arındırıp yüzünde oluşabilecek pürüzleri de engellemiş oluyor. Duş sonrası ise daha önce uyguladığı yüz bakım yağını tekrar uyguluyor ve parmaklarıyla masaj yaparak cildine iyice nüfuz etmesini sağlıyor. Bu işlem sayesinde cildindeki kan dolaşımının hızlandığını ve daha genç ve sıkı bir cilde sahip olduğunu ekliyor.

Sade Bir Makyaj

Günlük hayatında ağır makyaj yapmaktan kaçınan Miranda Kerr, cildini nemlendirdikten sonra ince bir tabaka halinde kapatıcısını ve fondotenini parmak uçlarıyla uyguluyor. Dudakları için çoğu zaman bir dudak koruyucusunu yeterli bulurken zamanı varsa kirpiklerini kıvırarak bu hafif ve doğal görünümlü makyajıyla güne hazır oluyor. Gün içinde ise makyajının üzerine yüz mistini sıkarak hem ferahlıyor hem de cildini nemsiz bırakmamış oluyor.

Vücut Bakımı

Miranda Kerr için günlük güzellik bakımı denildiğinde sadece yüz değil, vücut bakımı da çok önemli. Her gün yürüyüş yapmayı ve hafif egzersizleri ihmal etmeyen Miranda, vücut güzelliği için uyguladığı yöntemleri de paylaşıyor. Duş öncesi kuru fırçalama tekniği ile cildini dairesel hareketlerle fırçalayarak hem ölü hücrelerden arındırıyor hem de kan dolaşımını hızlandırıyor. Bu tekniği her gün duştan önce uygulayıp selülitlerden kurtulurken pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün. Sağlıklı ve nefes alan bir cilt için Miranda Kerr’in vazgeçilmezi olan bu tekniği pek çok ünlü ismin de kullandığı biliniyor. Dışardan yapılan bu müdahelelere ek olarak beslenmenin de önemine dikkat çeken Miranda, güne ılık limonlu suyla başlıyor ve gün içinde zinde kalabilmek için organik sebze ve meyvelerden oluşan karışımlar tüketiyor.

Uykudan Önce Meditasyon

Gece olduğunda ise yüzünü paraben ve sabun içermeyen bir temizleyiciyle makyajdan arındırıyor ve yüz mistiyle nemlendirdikten sonra yine parabensiz bir nemlendiriciyle cildinin yeterince nem kazandığından emin oluyor. Yorucu bir günün ardından rahatlamak ve dinlenmek için ise meditasyona başvuran Miranda Kerr, her zaman her yerde uygun bir müzikle meditasyon yapabildiğinden bahsediyor ve uykuya bile meditasyon yaparken dalıyor. Aynı zamanda gece uyurken telefonunu mutlaka uçak moduna alıp internet bağlantısını kestiğini söyleyen Miranda, göz maskesi ve kulak tıkaçları kullanarak dış dünyadan izole bir şekilde uyumayı tercih ediyor. Sık sık uçak ile yolculuk ettiğini söyleyen Miranda Kerr, yıllarca uçaklarda bu şekilde uyumaya alıştığı için bunu bir rutin haline getirdiğini söylüyor.

Yıllara meydan okuyan güzelliğiyle her daim kendinen söz ettiren Miranda Kerr, daha uzun yıllar boyunca güzelliğinden söz ettirecek gibi görünüyor.