Her yıl karşımıza gerek sinemalarda gerekse online platformlarda çok sayıda korku filmi çıkıyor. Ne yazık ki genelde çoğunun konuları birbirine benziyor ya da seyirciyi korkutacak nitelikte olmuyor. Film seçerken yaşanan zorlukları bildiğimizden, sizin için son beş yılda öne çıkan ve en çok beğenilen 10 korku filmini listeledik.

1- Nefesini Tut (2016)

Rocky, Alex ve Money isimli üç genç, ev soygunu yaparak elde ettikleri malları satarak geçimlerini sağlamaktadır. Ancak bu soygunlardan memnun olmayan gençler kısa yoldan zengin olmak isterken Detroit’te, kasasında büyük miktarda para saklayan bir adam olduğunu öğrenirler. Üstelik adam kördür; bu nedenle evine girip kolayca hırsızlık yapabileceklerini düşünürler. Planları, çocuk oyuncağı olacağını düşündükleri bu soygunu gerçekleştirip çaldıkları parayla hayatlarını düzene koymaktır. Ancak evini soymak istedikleri adam beklediklerinin aksine tehlikeli bir adamdır ve evde onları bir sürpriz beklemektedir.

2- Otopsi (2016)

Bir gün kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunur. Ceseti incelemek için baba ve oğul olan, Tommy ve Austin isimli iki adli tıp memuru görevlendirilir. Tommy ve Austin cesedi inceledikçe yanlış olan bir şeylerin olduğunu keşfederler. Cesedi dışardan incelediklerinde büyük ve ölümcül bir yara yoktur; ancak muayene ettikçe bazı kemiklerinin kırılmış ve iç organlarının zarar görmüş olduğunu keşfederler. İncelemeye devam ettikçe kadının sıradan bir cinayet kurbanı olmadığını anlarlar. Otopsiye devam ettikçe işler daha da karışık ve tehlikeli bir hal almaya başlar.

 

3- Ölümcül Oyun (2014)

İkiz erkek çocukları olan bir anne, estetik ameliyat geçirdikten sonra bütün yüzü bandajlarla sarılı olarak, çevreden izole bir şekilde çocuklarıyla beraber yaşadığı göl evine geri döner. Yüzü bandajlı olan annenin yalnızca gözleri ve ağzı görülebilmektedir. Anne, özellikle ikizlerden birine kötü davranmaya başlar ve çocuklar annelerinin kendilerine hiçbir zaman böyle davranmadığını ve bir şeylerin ters gittiğini düşünürler. Çocuklar zaten annelerinin bandajlı halinden ürkmüşken bir de garip davranmaya başlamasıyla onun anneleri olmadığından şüphe etmeye başlar. Zamanla işler iyice sarpa sarar ve garip bir hal almaya başlar.

4- Peşimdeki Şeytan (2014)

Üniversite öğrencisi olan Jay, erkek arkadaşı Hugh ile yeni sevgili olmuşlardır.  Jay ile Hugh bir gün arabada birlikte olduktan sonra Jay’in başına ilginç şeyler gelmeye başlar. Hugh onun bir varlık tarafından ele geçirilmeye çalışıldığını ve bu varlığın herhangi birinin şekline girebileceğini söyler. Peşindeki şey cinsel yolla bulaşan bir lanettir ve Jay ve arkadaşları birlikte bu lanetten kurtulmanın bir yolunu bulmaya çalışırlar. Gençler bu lanetten kurtulabilecekler midir yoksa kendilerini çözümsüz bir yolda mı bulacaklardır?

 

5- Kara Büyü (2016)

Güney Kore’de geçen film, bir kasabaya Japonya’dan bir yabancının gelmesiyle başlar. Bu yabancının gelmesiyle birlikte kasabada gizemli olaylar olmaya başlar ve kasabalılar bu olaylar karşısında paniğe kapılmaya başlar. Olayları araştıran polis memuru Jong-goo bir kadınla tanışır ve kadın ona kasabaya gelen yabancı hakkında bilgi verir ve sonrasında ortalıktan kaybolur. Bir başka polis memurundan yardım isteyerek adamı ve evini incelemeye koyulur. Polis memurları adamın evini araştırdıkça ilginç kanıtlar bulacaklar ve işler iyice karışmaya başlayacaktır.

 

6- Ayin (2018)

Annie’nin yaşlı annesi Ellen ailenin baskın üyesidir. Ellen öldüğünde bütün aile onun  arkasından yas tutar, ancak bir yandan da garip olaylar gerçekleşir. Annie ve kızı doğa üstü güçlerle ilişki kurmaya başlar. Sonrasında Annie, annesinin ve aile büyüklerinin kendisinin bilmediği sırları olduğunu keşfeder. Aynı zamanda bütün aile üyeleri bu karanlık ve kötü sırların verdiği huzursuzluk hissiyle duygusal travmalar yaşamaya başlar ve olaylar iyice karışır.

 

7- Kapan (2017)

Chris, gazeteci olan Afro-Amerikan bir gençtir. Kız arkadaşı Rose’u kırmamak için onun aileyle tanışma ve hafta sonunu onların evinde geçirme davetini kabul eder. Rose’un babası beyin cerrahı, annesi ise hipnoterapisttir. Rose’un babası Dean, Chris’i gün içerisinde ufak bir gezintiye çıkarır. Aynı günün akşamında uyumaya gittiklerinde ise Chris’i uyku tutmaz ve sigara içmek için dışarı çıkar. Onun bu bağımlılığını gören Rose’un annesi, ona sigarayı bırakması için bir hipnoterapi seansı önerir ve olaylar gelişir.

 

8- Sessiz Bir Yer (2018)

Post-apokaliptik bir dünyada geçen film, zorlu bir ortamda hayatta kalabilmiş bir ailenin yaşantısıyla başlar. Bu dünyada sese aşırı duyarlı dünya dışı varlıklar yaşamaktadır. Bu nedenle ancak çok sessiz olmayı başaranlar hayatta kalır. İzole bir şekilde yaşayan Abbott ailesi, hayatta kalmayı başarabilmiş az sayıdaki insanlardandır. İşaret diliyle anlaşan ve  ses çıkaracak hiçbir şey yapmamaya özen gösteren aile bunu daha fazla sürdürebilecek midir, yoksa başarısızlığa mı uğrayacaklardır?

 

9- Tüm Sırların Sahibi Kız (2016)

Bir başka post-apokaliptik film olan Tüm Sırların Sahibi Kız, aynı ismi taşıyan romandan uyarlanmıştır. Yakın bir gelecekte, bir mantar enfeksiyonu insanlığı kırıp geçirmiştir. Enfeksiyon kapmış insanlar et yiyen, beyinsiz ve hızlı hareket eden varlıklara dönüşmüşlerdir. İnsanlığın bütün ümidi sonraki jenerasyonun yine ete susamış ancak öğrenme ve düşünme kabiliyeti olan melez olan çocuklarındadır. Askeri bir üste eğitim gören çocuklar, üssün saldırıya uğramasıyla dağılırlar. Artık insanların kaderi, çocuklardan biri olan ve üsten kaçmayı başarabilen Melanie’ye bağlıdır.

 

10- O (2017)

Stephen King’in aynı isimli romanından sinemaya uyarlanan filmin ilk versiyonu 1991 yapımı olup ikinci versiyonu ise 2017’de tekrar çekilmiş ve vizyona girmiştir. Film, bir grup küçük çocuğun yaşantısının etrafında şekillenir. Bu çocuklardan biri olan Bill, kardeşi Georgie’ye kağıttan yaptığı kayığı verir o da kayığı mazgala kaçırır. Georgie kaybettiği kayığın sürüklendiği mazgala baktığında bir palyaço görür. Palyaço Georgie’yi kolundan ısırır ve kanalizasyona çeker. Bu olayla birlikte çocukların hayatı karışmaya başlar. Çocukların korkularından beslenen palyaço Pennywise’ın ise onları rahat bırakmaya hiç niyeti yoktur.