Cinsellik hakkında sorular genelde en garip sohbet konuları arasındadırlar. Çünkü cinselliği karanlıkta tutmaya and içmiş bir toplum içindeyiz. Bilgi güçtür ancak belli ki konu cinsellik olduğunda bu geçerli değil.

Dr. Kristie Overstreet bu konuda şöyle diyor: “Bu toplumumuzdaki en büyük problemlerden birisi çünkü cinsellik hakkında sağlıklı, açık ve yargılayıcı olmayan konuşmalar yapamıyoruz. Onu konuşmamak cinselliği daha da utanç verici, kirli ve tabu bir hale getiriyor. Pek çok insan bu konuşmaları gerçekleştirirken oldukça rahatsız oluyor çünkü kendi eksiklikleri, özgüven problemleri, yetersizlik hissi ve başkaları tarafından nasıl görüleceği korkusu onu engelliyor.”

Neyse ki aklınızdaki en büyük soruların bazıları için cevaplarımız var. Hepimiz bu yollardan geçtik. Çünkü bunları okulda öğrenmek mümkün değil.

1- G Noktası Gerçekten Var mı?

G noktası, cinsel olarak bastırılmış kitlelerin en büyük kafa karışıklığı. Dr. Wendy Goodall McDonald, anatomik olarak konuşmak gerekirse G noktasının varolmadığını belirtiyor. Elbette bu tüm cevap değil ve bu da onu şaşırtıcı hale getiriyor.

Cinsellik araştırmacısı Dr. Beverly Whipple, G noktasının tek başına olmadığını, onun klitoral ağın bir parçası olduğunu belirtiyor. G noktasını uyarırken aslında klitorisin zirve noktası olan içerideki arka kısmını uyarıyorsunuz.

Bazı kadınlarda bu noktayı bulmak zor olabilir. Bunun anlamı kişinin eksik ya da bozuk olduğu değil, sadece bu noktayı henüz bulup buranın uyarımından gelen keyfi deneyimleyememiş olmaları.

G noktasını tespit etmek için vajinal kanala parmağınızı sokabilir ve zıplayan bir at gibi yukarı doğru parmağınızı çıkartabilirsiniz. Burası bir noktadan ziyade bir bölge. Süngerimsi bir doku ve üretranın bir parçası.

Bazı insanlar için buranın uyarılması çok iyi hissettirirken, bazıları da pek sevmez. Herkesin bir tercihi ve kendini keşfetme deneyimi var.

2- Kadınlar Seks Sırasında Nasıl Orgazm Oluyorlar?

Orgazm duygusunun büyük kısmı klitoristen gelir. Kadınların penetrasyon sırasında gelmelerine dair baskıya bir son vermek gerekli.

Kadınların büyük kısmı seks sırasında orgazmı klitoral uyarım ile yaşar. Bunun sebebi klitoral bölgedeki sinir uçlarının adedidir. Bu uyarım elle, parmakla veya bir oyuncakla penetratif seks sırasında orgazm üretilmesini sağlar.

Her kadının cinsellik sırasında ona özel deneyimleri vardır. Bazı kadınlar sadece G noktasından orgazm olurlar ancak büyük kısmında bu olmaz. Bazıları seks sırasında klitorisin hareketleri ile orgazm olurlar. Her kadın birbirinden farklı ve biraz özel.

Tatminin yolu nedir? Bedeninizi tanımak ve hangi hislerin size iyi hissettirdiğinin farkında olmak.

3- Boyu Gerçekten Önemli mi?

Her erkeğin dilindeki şeylerden birisidir bu soru: Penisim çok mu küçük?

Bu konuda tartışmalar devam ediyor ancak uzmanlar belli vakalarda penis boyunun tatminde önemli bir rol oynadığına inanıyorlar. Vulvası geniş olan kadınlar için klitoris çevresindeki uyarım için penisin daha büyük olması gerekir. G noktasıyla uyarılan kadınlar için de küçük penisli bir erkek uyarım sağlamayabilir. Kısa vajinası olan kadınlarda ise büyük bir penis zorluk ve ağrı yaratabilir.

Ortalama penis boyutu 12-15 cm civarındadır. Bununla birlikte boyutu ne olursa olsun cinselliği muhteşem hale getirecek yollar var. Ayrıca aklınızda tutun, fazla büyük olması da ayrı bir problem.

4- Mastürbasyon Sağlıklı mı?

Duymuş olabileceklerinizin aksine, mastürbasyon sağlıklı ve normal bir cinsel ifade şekli. Evet doğru duydunuz. Stresi alıyor ve beynin pozitif kimyasallar salgılamasına katkıda bulunuyor.

Mastürbasyon bedeninizi keşfetmenin iyi bir yolu ve tatmin eşiğinizi de bulabilirsiniz. Neyin size iyi hissettirdiğini bilmeden bir başkasına ne istediğinizi nasıl söyleyebilirsiniz?

Elbette bir diğer soru şöyle: Çok fazla mastürbasyon yaparak penis veya klitorisi bozabilir misiniz?

Bu bir efsane. Eğer hassasiyeti kaybettiğinizi veya hissizlik olduğunu fark ederseniz, mevcut mastürbasyon şeklinize biraz ara vermek isteyebilirsiniz. Eğer daima vibratör kullanıyorsanız, onu bırakın ve parmaklarınızı veya başka bir oyuncağı kullanın. Çok fazla mastürbasyon yapamazsınız ancak yaklaşımınızı değiştirmek yeni bir his deneyimlemek için iyi bir yol.

5- Vajina Ne Kadar Derin Olmalı?

Pek çok kadın kendi vajina kanalı hakkında bilinç sahibi. Sıkı olması için çok fazla baskı var ve erkeklerde ise bu boşluğu doldurmak yönünde bir baskı var.

Vajinal kanalın boyutu değişken ve uyarım halinde üssel olarak genişleyebilir. Bu nedenle pek çok kadın için ön sevişme çok önemli, özellikle de kanalın temel boyu kısa ise. Vajinal kanal dinlenme halinde 7-9 cm uzunluğunda olabilir ancak bunun iki katı uzunluğa ulaşabilen vajinalar da var.

Vajina temel olarak bir elastik bant ile birbirine tutturulmuş çoraplar gibi. Esneyebilir ve sonra normal boyutuna dönebilir. Çok fazla seksin onu genişleteceğine dair efsaneler de yersiz çünkü genişlemesine sebep olabilecek tek şey zaman ve yaşlanmak.