Mezun olmak her yönüyle çok heyecanlı bir olay. Bir de buna mezuniyet gecesi ve elbise seçimi eklendiğinde durum daha da heyecan verici bir hal alıyor. Elbise seçmek her ne kadar zevkli bir iş olsa da istediğiniz elbiseyi bulamamak oldukça can sıkıcı bir durum. Bunu bildiğimiz için sizlere yardımcı olmak amacıyla ufak bir rehber hazırladık.

Elbisemi Neye Göre Seçmeliyim?

Mezuniyet için elbise seçerken en önemli şey içinde rahat etmeniz olacaktır. Çünkü bütün gece o elbisenin içinde dans edecek ve eğleneceksiniz. Tabi ki tek kriter rahatlık olmamalı. Elbisenizle aynı zamanda göz kamaştırmak istiyorsanız bu sene pastel tonların yanında canlı renklere de göz atabilirsiniz. Bu sizin daha ilgi çekici bi görünüme sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Canlı renklerde sapsarı elbiseler, alev alev kırmızılar, göz kamaştıran fuşyalar ve karşı konulamaz yeşiller bu sene çok moda. Elbette ki daha klasik olmak istiyorsanız siyah rengi de tercih edebilirsiniz. Daha gösterişsiz ve ferah elbiselerden hoşlanıyorsanız da çiçekli elbiseler tam da size göre.

Renkli ve Uzun Elbiseler

Dediğimiz gibi bu yıl renkli elbiseler moda. Mezuniyet geceleri yazın gerçekleştiği için canlı renkleri tercih etmek yaza da uygun olacaktır. Boyu uzun olanlar renkli elbise bakarken elbisenin boyunu da uzun tutarlarsa zarif bir görünüm elde edebilirler. Boyunuz çok uzun değilse de yine aynı şekilde bu renklerin daha kısa modellerini tercih edebilirsiniz. Elbisenize uygun bir makyaj yaptığınızda ise gecenin en güzel kızı olacağınıza kuşkumuz yok.

Arkası uzun, önü kısa bu model gece boyu ilginin üzerinizde kalmasını sağlayacaktır.

Pembe tonları bu sene de her zamanki gibi çok moda. Bu uzun, çiçekli model özellikle uzun boylu genç kızların tercihleri arasında olmalı.

Çiçekli modellerin de modası hiçbir zaman geçmiyor ve canlı renklere uyum sağlayarak elbiseye hareket katıyor.

Canlı renklerin yanında daha pastel tonlarda olan uzun elbiseler tercih ediyor olabilirsiniz. Işıldayan aksesuarlarla zenginleştirildiğinde bu model ile dikkatleri üzerinize çekeceksiniz.

Kısa Elbiseler

Uzun elbiseler kadar kısa elbiselerin de modası hiç geçmiyor ve özellikle çok uzun olmayan ve zayıf yapılı genç kızlarda kısa elbiseler daha güzel bir görüntü elde edilmesini sağlıyor. Tüllü, dantelli veya fiyonklu elbiseler hem sizi eğlenceli gösterecek hem de ilgi çekmenizi sağlayacaktır. Sade bir görünümden hoşlanmıyorsanız bu tip elbiselere göz atabilirsiniz.

Bu zarif, mini elbiseyle bütün gece dikkatleri üzerinize çekeceğiniz kesin.

Omuzları düşük ve çiçekli bu elbise hem yaşınızı olduğundan büyük göstermeyecek hem de size ferah bir hava katacaktır.

Yandan bağlamalı, fiyonklu modeller bu sene çok moda. Kat kat olan kumaşı gece boyunca dans edip eğlenirken size eşlik edecektir.

Mini ve siyah elbiselerden hoşlanıyorsanız dantelli bu model dikkatleri üzerinize çekecektir.

Büyük Beden Elbiseler

Büyük beden elbiselerde son yıllarda çok güzel modellere rastlıyoruz. Burada önemli olan seçim yaparken vücudunuzda hangi bölgeyi saklamak veya öne çıkarmak istediğiniz. Örneğin, kalçalarınızdan şikayetçiyseniz aşağı doğru genişleyen modeller tam size göre. Kollarınızı daha ince göstermek istiyorsanız ise düşük omuzlu modeller tercih edebilirsiniz. Ayrıca kısa elbiseler tercih etmekten de çekinmeyin. Bacaklarınızı beğeniyorsanız kendinize güvendiğinizi herkese gösterin.

Işıltılı ve uzun bir model tercih ettiğinizde kimse fazla kilolarınıza dikkat etmeyecek, aksine herkes sizin ne kadar güzel göründüğünüzden bahsedecektir.

Özellikle göbek bölgesindeki kilolarınızı saklamak istiyorsanız bu belden bağlamalı siyah elbise size uygun olacaktır.

Bacaklarınıza güveniyor ve öne çıkarmak istiyorsanız bu çiçekli model tam size göre.

Kolları ölçülü bir şekilde örten, ayrıca bel bölgesindeki fazlalıkları da gizleyen bu midi boy elbise oldukça şık bir görüntü sunuyor.

Sade Elbiseler

Risk almak istemiyor, sade ve şık bir görünüm elde etmek istiyorsanız, düz ve sade kesimli kırmızı, siyah veya lacivert renkte elbiseler tercih edebilirsiniz. Özellikle kilo fazlanız olduğunu düşünüyorsanız, siyah renk saklamak istediğiniz bölgelerde oldukça işe yarayacaktır. Kırmızı rengin ise her ne kadar iddialı olduğu düşünülse de sade bir elbise tercihiyle çok fazla dikkat çekmeyen bir model bulabilirsiniz. Elbisede sade bir model tercih ediyorsanız ayakkabı ve takılarınızı daha gösterişli parçalardan seçebilirsiniz.

Sade bir görünüm elde etmek istiyorsanız parıltılı aksesuarlarla süslediğiniz bordo elbiseler tam size göre.

Lacivert renk de her sene olduğu gibi bu sene de zarif görünmek isteyenlerin tercihi.

Her kadının dolabında mutlaka siyah elbise bulunmalıdır. Mini elbiselerle de muhteşem bir uyum sağlayan siyah renk, sizi gecenin yıldızı yapacaktır.

Dar kesim yerine daha geniş kesimler tercih ediyorsanız, lacivert rengin daha salaş kullanıldığı bu modele göz atabilirsiniz.

Balık Model Elbiseler

Balık kesim elbise giymek çoğu kadının rüyasıdır. Özellikle abiye kıyafetlerde tercih edilen balık model gelinlik, nişanlık ve mezuniyet gibi etkinliklerde sıkça tercih edilir. Ancak balık kesim elbiseleri taşımak daha zor olduğundan genelde düzgün, orantılı bir vücut yapısına sahip olmak gerekir. Balık model elbiselerin size yakışacağını düşünüyorsanız, yüksek topuklu bir ayakkabıyla şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

Bu parıltılı balık model elbise, gece boyunca bir deniz kızı gibi görünmenizi ve bütün gözlerin üzerinizde olmasını sağlayacaktır.

Balık model elbiselerde yırtmaçlar kullanmak da çok moda. Böylece hareket kabiliyetiniz daha fazla olur ve gece boyunca daha rahat edersiniz.

Renkli modellerin yanında beyaz renk ile  balık model birleştiğinde çok zarif elbiseler ortaya çıkıyor.

Omuzları ortaya çıkaran, yırtmaçlı bu model, elbiseye hareketlilik katan fırfırlarıyla güzel bir bütün ortaya çıkarmış.