Son yıllarda piyasaya çok sayıda dizi çıkıyor. Hepsini takip etmek mümkün olmasa da izlemek için dizi ararken genelde popüler olanlarına ve adını önceden duyduklarımıza şans tanıyoruz. Ancak popüler diziler arasından da iyilerini bulup seçmek oldukça zor. Biz de bunu bildiğimizden Türkiye’de en çok izlenmiş ve hala izlenmekte olan 30 diziyi sizler için seçtik.

  • The Big Bang Theory

İki dahi arkadaş Leonard ve Sheldon’ın hayatları, yeni komşuları Penny ile tanıştıktan sonra değişir. Penny, hayali oyuncu olmak olan ancak garsonluk yapan bir genç kızdır. Penny, Leonard ve Sheldon’ın sosyal ilişkilerde zorlandığını görüp onlara yardımcı olmak ister. Dizide Penny, Leonard, Sheldon ve arkadaşları Howard ile Rajesh’in hikayelerine tanık oluruz.

  • Game of Thrones

Aynı isimle yayınlanmış romandan uyarlanan Game of Thrones, hayali bir kıta olan Westeros’taki Yedi Krallık’taki elinde güç bulunduran ailelerin arasındaki anlaşmazlıkları konu alır. Krallıktaki insanlar arasında huzursuzluk başlamışken bir de kış geliyordur ve Kuzey’deki ebedi düşmanları uyanmıştır. Dizi, hem insanların birbirleriyle olan çatışmalarını hem de ebedi düşmanlarıyla olan mücadelelerini anlatır.

  • Rick and Morty

Bir animasyon dizisi olan Rick and Morty’de, dahi ancak aynı zamanda alkolik ve umursamaz bir bilim adamı olan Rick’in 14 yaşındaki torunu Morty ile olan maceraları yer alır. İkili birlikte sonsuz evrenleri keşfederken bir yandan da pek çok belaya karışırlar.

  • South Park

South Park, birbirinden meraklı ve macera peşinde koşan dördüncü sınıf öğrencileri Cartman, Kyle, Kenny ve Stan hakkındadır.  Onlar için bazen çok basit başlayan bir olayı bile çok büyük bir mesele haline gelip kontrolden çıkabilir. South Park küçük bir kasaba olmasına rağmen her günü olaylıdır ve daima olay çıkaracak bir şey bulunur.

  • Lucifer

Lucifer Morningstar cehennemdeki hayatından sıkılıp Los Angeles’ta yaşamaya gelmiştir. Los Angeles’tayken insanlığa yardım etmeye karar verir. Gece klübündeyken bir dedektifle tanışan Lucifer, bu esnada bir çatışmanın ortasında kalır ve ardından kötü insanları cezalandırmak için Los Angeles Polis Departmanı’nda danışman olarak çalışmaya karar verir.

  • Shameless

Shameless dizisi altı çocuk ve onların her daim sarhoş olan bencil babalarının hikayesini anlatır. Babaları çocuklarla ilgilenmez, bu nedenşe çocukların en büyüğü olan Fiona ailenin geri kalanına tek başına bakmaya çalışır. Babalarının yardımı olmadığı gibi bir de ellerinde ne varsa alırken çocuklar yemek ve para çalarak hayatta kalmaya çalışıyor.

  • American Horror Story

American Horror Story her sezonunda farklı bir hikayenin işlendiği korku-gerilim türünde bir televizyon dizisi. Her sezonun ayrı birer mini seri şeklinde olduğu dizide, aynı oyuncuları farklı roller oynarken görebilirsiniz. Gerçek hayattaki olaylardan da esinlenen dizi kuşkusuz ki türünün iyi örneklerinden bir tanesi.

  • True Detective

Dizi, 2012 yılında iki dedektif olan Rust Cohle ve Martin Hart’ın, 1995 yılında üzerinde birlikte çalıştıkları bir cinayet vakasıyla tekrar karşılaşmalarıyla başlar. İki eski dedektif, tekrar açılan dosya ve soruşturmalarla birlikte kapanmamış yaraların yeniden açılmasına ve 1995’teki tuhaf bir ritüelle işlenen cinayetin çözümüne dair sorulara çözüm arar. Birbirleri ve katil hakkında daha çok şey öğrendikçe karanlığın adaletin her iki tarafında da yer aldığını anlarlar.

  • Orange is a New Black

Aynı isimli romandan uyarlanan Orange is a New Black, halkla ilişkiler yöneticisi olan Piper Chapman’ın geçmişinin peşimi bırakmamasıyla başlar. 10 yıl önce uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı için, otuzlarının ortasındayken Connecticut’ta minimum güvenlikli bir kadın hapishanesine girer. Chapman hapishane demirlerinin arkasındaki yaşamı boyunca çok değişik ve sıra dışı insanlarla tanışacaktır.

  • The Handmaid’s Tale

Romandan uyarlanan The Handmaid’s Tale dizisinde Amerika dindar bir kesim tarafından otokrasi ile yönetilmektedir. Gilead adı verilen bu yeni ülkede kadınlar ikinci sınıf vatandaş olarak görülür. Ülkeden kaçmak isteyenler ise cezalandırılır. June da kocası ve çocuğuyla birlikte kaçmak isteyen insanlardan biridir. Ancak kaçma girişiminin sonunda June, çocuğu olmayan devlet yetkilileri için çocuk doğurmakla cezalandırılır. Dizi June’un hikayesi etrafında şekillenir.

  • Modern Family

Modern Family dizisi üç farklı ailenin hikayesini birlikte anlatır. Üç aileyi birbirlerine bağlayan unsur ise baba Jay Pritchett ile kızı Claire ve oğlu Mitchell’dir. Claire ve Phil evlidir ve üç çocukları vardır. Mitchell ve Cameron da hayat arkadaşıdır ve bir de çocuk evlat edinmişlerdir. Jay ise kendinden oldukça genç ve Latin olan Gloria ile evlidir. Dizi bu üç ailenin gündelik hayatlarından kesitler sunuyor.

  • Westworld

Westworld 1973 yapımı yine aynı ismi taşıyan filmden esinlenilmiş bir bilim kurgu dizisidir. Anthony Hopkins tarafından canlandırılan Dr Robert Ford karakteri insan benzeri androidlerden oluşan bir eğlence parkı yaratmıştır. Bu parkta hiçbir sınır yoktur ve ziyaretçiler bütün fantezilerini ve tutkularını gerçekleştirebilir.

  • House

Çoğu insanın zamanında büyük bir ilgiyle takip ettiği House dizisi, Doktor Gregory House ve ekibinin diğer doktorların çözüm bulamadığı hastaları inceler ve hastalıklarının ne olduklarını bulur. House teşhis koymada çok zekidir ve her türlü problemi çözmeyi çok sever. Ancak kendisi de bacağında olan sıkıntısından ötürü ağrı kesici bağımlısıdır.

  • Narcos

Narcos dizisi gerçek hayatta yaşamış olan Pablo Escobar’ın hikayesini anlatır. Pablo Escobar ünlü bir uyuşturucu kaçakçısıdır ve DEA olarak bilinen Amerika Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’nin bir numaralı hedefidir. Dizi Pablo’nun işlediği suçları anlatırken onun aile yaşantısına ve ilişkilerine, yani insani yönüne de yer veriyor.

  • Dexter

Dexter Morgan, Miami Metro Polis Departmanı’nda çalışmaktadır ve olay yerlerindeki kan lekelerini analiz etmektedir. Çalışmadığı zamanlarda ise işlenen cinayetlerin faillerini bulmakta ve onları öldürmektedir. İçindeki öldürme arzusuna ancak bu şekilde karşı koyabilen Dexter masum insanlara zarar vermez, yalnızca suçluları öldürür.

  • Lost

Lost dizisinde bir uçak kazası sonucu adaya düşen bir grup insanın yaşamı anlatılır. Dış dünyayla iletişime geçemezler ve bir şekilde adada yaşamanın yolunu bulurlar. Ancak gerçekleşen doğaüstü olaylar ve karşılaştıkları şeyler adadaki yaşamı zorlaştırmaktadır. Bir yandan yaşam mücadelesi verirken bir yandan da her gün ada hakkında başka bir gerçeği keşfederler.

  • Vikings

Vikings dizisi, yaşadığı çağın en büyük kahramanlarından biri olan Ragnar Lothbrok’un hayatını ele alır. Ragnar’ın ve ailesinin Vikingler içerisinde yükselişi anlatılır. Bunun yanında Ragnar ve adamlarının Fransa ve İngiltere’ye baskınlarını ve Ragnar’ın İskandinav Kralı olma hikayesini anlatır.

  • The Walking Dead

 

Şerif Yardımcısı Rick Grimes vurulduktan sonra komaya girer. Uyandığında kendini Zombi Kıyameti’nin ortasında bulur. Ne yapacağını bilmez bir haldeyken ailesini aramaya koyulur ve bir grup insanın lideri olur. Gruba hayatta kalmaları ve yiyecek bulmaları konusunda yardımcı olur. Dizi bütün bu hayatta kalma mücadelesi ve birbirleriyle verdikleri mücadeleler hakkındadır.

  • Black Mirror

Black Mirror, teknolojinin hayatımızda neleri değiştirdiğini, daha doğrusu değiştireceğini anlatıyor. Hayatımız bilgisayarlarla ve cep telefonları gibi pek çok teknolojiyle çevrili ve bu durum gelecekte daha da artacağa benziyor. İşte Black Mirror, teknolojinin hayatımıza getirdiklerinden çok götürdükleriyle ilgili. Her bölüm farklı bir olay işleyen Black Mirror’ın her bölümde bir distopya yarattığını söyleyebiliriz.

  • Stranger Things

Herkesin birbirini tanıdığı küçük bir kasabada, küçük bir çocuğun kaybolduğu sıra dışı olaylar dizisi meydana gelir. Bu olaylarla birlikte kasabadaki huzur ortamı da kaybolur. Kasabalılar hükümetin gizli laboratuarlarını ve bazı kötü güçleri keşfederken kaybolan annesi ve arkadaşları ise kendilerini küçük çocuğa ne olduğunu bulmaya adamıştır.

  • How I Met Your Mother

How I Met Your Mother’da Ted Mosby kızına ve oğluna anneleriyle nasıl tanıştıklarını anlatır. Ancak çocuklarının annesiyle tanışmadan önce Ted’in anlatacak çok hikayesi vardır. Dizi boyunca Ted, Marshall, Lilly, Robin ve Barney’den oluşan arkadaş grubununun maceraları eğlenceli bir şekilde ekrana aktarılır.

  • Friends

Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Joey Tribbiani, Chandler Bing and Phoebe Buffay yirmi yaşlarında New York’ta yaşayan bir grup arkadaştır. 10 yılın üzerinde süren maceralarında pek çok aile problemi, gönül ilişkileri, kavgalar, kahkahalar ve gözyaşları biriktiren bu grup, arkadaşlığın ne olduğunun bir dönem temsilcisi olmuştu.

  • Breaking Bad

Bir lisede kimya öğretmeni olan Walter White evlidir ve bir de oğlu vardır. White, akciğer kanserinin son evrelerinden birinde olduğunu öğrenince hayatı alt üst olur. Doktorların söylediğine göre 2 yıl ömrü kalmıştır. Kalan ömründe ailesinin onda sonra ortada kalmaması ve iyi yaşaması için ne yapması gerektiğini düşünür ve en sonunda kısa yoldan para kazanabileceği yolu bulur: Uyuşturucu üretmek. Dizi Walter White’ın uyuşturucu satıcısı Jesse Pinkman ile olan hikayesini anlatıyor.

  • La Casa De Papel

Bir grup suçlu İspanya Kraliyet Darphanesi’ne soygun düzenlemek ister. 5 aylık bir eğitim sürecinden geçen ekibin başında Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası vardır. Eğitim sonrası her şeye hazırlıklı olan ekip 2.4 milyar Euro soymak için kendilerini darphaneye kitler ancak olaylar hiç ummadıkları gibi gelişecektir.

  • The Office

Belgesel tarzında çekilen bir komedi  dizisi olan The Office, kağıt satan bir şirkette geçen olayları ele alır. Dunder Mifflin şirketinde çalışan elemanların günlük hayatlarının anlatıldığı dizide karakterler kameraya alındıklarının farkındadır ve sık sık kameraya konuşurlar. Şirketin Scranton şube müdürü Michael Scott diziyi daha da eğlenceli bir hale getiriyor.

  • Supernatural

Supernatural, Sam ve Dean Winchester adındaki iki kardeşin hikayesi hakkındadır. Winchester kardeşler küçükken anneleri doğa üstü güçler tarafından öldürüldüğü için babaları tarafından yetiştirilmişlerdir. Olayın ardından 22 yıl geçtikten sonra iki kardeş annelerini öldüren şeytanın peşine düşerler. Böylece Winchester kardeşlerin yaşadıkları başladıkları maceraya tanıklık etmeye başlarız.

  • Doctor Who

Doktor bir zaman lordudur ve Gallifrey denen gezegenden gelmektedir. TARDIS isimli uzay aracıyla zamanda ve mekanda yolculuk edebilen Doktor’un seyahatleri boyunca çok sayıda yardımcısı olmuştur. 1963 yılında radyo programı olarak başlayan Doctor Who, sonraları dizi olarak yayınlanmaya başlanmış, 2005 yılında ise yeni serisi çekilmeye başlanmıştır.

  • Peaky Blinders

Thomas Shelby ve kardeşleri İkinci Dünya Savaşı’nda İngiltere tarafında savaştıktan sonra Birmingham’a geri dönerler. Shelby’nin liderlik ettiği Peaky Blinders çetesinin hedefi Birmingham’ın kontrolünü ele geçirmektir. Soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan çete, bir soygunda yaptıkları yanlışlık sonucu başlarına bela olacak bir müfettişin şehre gelmesine sebep olurlar.

  • Big Little Lies

Kara mizah tadında olan Big Little Lies dizisi, Californiya’da işlenmiş olan bir cinayet etrafında şekillenir. Sevgi dolu anneler, başarılı kocalar ve güzel çocuklarların olduğu ailelerin yaşantısı dışarıdan göründüğü gibi değildir. Madeline, Celeste ve Jane isimli üç annenin gözünden anlatılan hikayede evlilik, ebeveyinlik ve arkadaşlık ilişkileri irdelenir.

  • The Flash

Barry Allen, Central City Polis Departmanı’nda çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir çocukluk geçirmiş olan Allen, bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olmuştur. Kendisi gibi olan başka insanların da yaşadığını ancak güçlerini kötüye kullandığını öğrenen Flash, kendini bu tehditlerle savaşmaya adamıştır.