Bazı günlerde dev bir salata yeme isteği gelir ve kendinizi sağlıklı olmanın zirvesinde hissedersiniz. Ancak başka günlerde ise yediğiniz şeylere bir bakarsınız ve bu pek de hoşunuza gitmez.

Eğer bitkileri beslenmenize katmakta zorlanan birisiyseniz, bunu anlamak zor değil. Bu nedenle sebze alımınızı arttıracak dört haftalık bir plan gerekiyor.

İnsanların daha fazla sebze tüketmelerinin önündeki en büyük engellerden birisi sadece başlamak. Eğer düzenli olarak bol bol sebze tüketen birisi değilseniz, bu zorlu, ilgi çekmeyen ve imkansız görünebilir. Bunu eğlenceli bir mücadele gibi düşünün.

Günlük olarak önerilen yedi porsiyon meyve ve sebzeyi almanın temel anahtarı, beslenmenize bitki bazlı bir mentalite ile yaklaşmanız. Bitki bazlı bir düşünce illa ki vegan veya vejeteryan olmanız anlamına da gelmiyor. Bunun tek anlamı meyve ve sebzeleri çeşitli ve bol miktarda tüketmek.

Pazara Gidin ve Neler Olduğuna Bakın

Kendinizi yeni sebzeler ve meyvelere aşina kılmak için, pazara gidin ve mevsimin neleri size getirdiğine göz atın. Daha önce görmediğiniz bir sebze varsa bunun hakkında bilgi istemeye çekinmeyin ve pazarcının size vereceği pişirme önerilerine de dikkat edin.

Eğer yakınınızda pazar açılmıyorsa, manava ve marketlere de gidebilirsiniz. Buralarda pazar kadar çeşit olmayacaktır ancak siz kendi yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca kendi bahçe veya balkonunuzda taze bitkiler yetiştirebilir veya donmuş sebzeler de alabilirsiniz.

Hafta Boyunca Sebze Alımınızın Kaydını Tutun

Değişim gerçekleştirmenin en iyi yolu mevcut alışkanlıklarınızın farkında olmak. İkinci haftaya mevcut sebze alımınızın kaydını tutarak başlayın. Böylece gelecek haftalarla karşılaştırma yapabilir ve iyileşmelerde sevinebilirsiniz.

Sadece kalori saymayın, bunun yerine bu bitki bazlı yaşam tarzı için hesabınızı yapın. Yediğiniz meyve ve sebzeler ile porsiyon boyutlarını kenara yazın. Açık zihinli olun. Diyetler ile ilgili en büyük problem genelde çok sıkı olmaları ve bunun da onları uzun vadede takip etmesi imkansız hale getirmesi.

Sebzeleri Smoothielere Katın

Sebzelerin besin zengini profillerinden faydalanmak için onları boş boş yemeniz gerekmiyor. Gıdalar lezzetli, heyecan verici olmalılar ve bedeniniz ile yaşam tarzınızı sürdürmenizi sağlayacak besinlere sahip olmalılar.

Smoothieler sebzeleri tüketmek için hızlı ve kolay bir yol sunuyorlar. Blendera bir avuç yeşillik atın, içine tropik meyveler ve nane katıp karıştırın. Veya haşlanmış karnabahar veya kabağı muz, kakao ve badem sütü ile karıştırarak sağlıklı bir çikolatalı milkshake yapabilirsiniz. Bu karışımda sebzelerin tadını bile almayacaksınız.

Dolabınızı Çiğ Atıştırmalık Sebzeler ile Doldurun

Elinizde olmayan şeyi atıştıramazsınız ve bu nedenle dolabınızı aç olduğunuzda hemen kapabileceğiniz kolayca tüketilebilen sebzeler ile doldurun. Bir hafta boyunca kendinizi atıştırmalık olarak sadece sebze tüketmeye adayın ve bunun size nasıl hissettireceğine bir göz atın.

Bitkiler doğal enerji vericilerdir. Yemeklerinizden keyif almaya ve iyi hissetmeye odaklandığınızda, günlük rutininize daha fazla besin yoğun gıda eklemek eğlenceli ve tatmin edici hissettirecektir.