Babalar Günü’ne az bir zaman kaldı. Her sene haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan Babalar Günü, bu sene 16 Haziran 2019 tarihinde kutlanacak. Babalar Günü için babanıza özel bir şey planlayamadıysanız üzülmeyin. Ona henüz bir hediye alamamış ya da hoşlanacağı tarzda bir şey bulamamış olabilirsiniz. Eğer hediye alamadıysanız, onunla vakit geçirmek babanız için en güzel hediye olacaktır.

Bu sene güzel bir yaz gününe denk gelen Babalar Günü’nde babanızla çeşitli aktiviteler planlayabilirsiniz. Babanızın az çok nelerden hoşlanacağını ve nerelere gitmeyi sevdiğini biliyorsunuzdur. Onun zevkine göre ayarlayacağınız bir etkinlikle hem aranızdaki iletişimi güçlendirebilir hem de onu bu özel günde mutlu edebilirsiniz.

Şimdiye kadar aklınıza babanızla yapabileceğiniz bir etkinlik gelmediyse hala geç kalmış sayılmazsınız. Babalar Günü için internetten mekan araştırması yapabilir ve uygun etkinlikler bulabilirsiniz. Ancak yine de kafanız karışık ve yapacak bir şeyler bulamadıysanız sizin için babanızla yapabileceğiniz aktivitelerden oluşan bir rehber hazırladık. Bu rehber sayesinde en azından kafanızda bir fikir oluşturabilir ve bunu hayata geçirebilirsiniz.

  • Babanızla yürüyüşe çıkabilir ya da bisiklet sürebilirsiniz

Eğer ikiniz de spor yapmayı seviyorsanız babanızla bisiklet sürebilir ya da yürüyüşe çıkabilirsiniz. Güzel bir pazar sabahında doğayla huzurun bir araya geldiği bir ortamda, şehir gürültüsünden uzak ailecek güzel bir gün geçirebilirsiniz. Yanınıza su ve yiyecek gibi önemli şeyleri alın ve birlikte yola koyulun. Doğayla iç içe olacağınız saatlerde bir yandan stres atıp bir yandan da eğlenip babanızla aranızdaki ilişkiyi de sağlamlaştırabilirsiniz.

  • Onu kahvaltıya veya yemeğe götürün

Herkes güzel yemekler yemekten hoşlanır. Babalar Günü’nde babanızla güzel bir aktivite yapmak istiyorsanız onu bir kahvaltı mekanına götürebilir ya da bir yemek organizasyonu düzenleyebilirsiniz. Ailenin diğer üyelerinin de katılabileceği bu tarz bir etkinlikle hem aile içindeki bağlarınız güçlenecek hem de babanız kendini önemli hissedecektir.

  • Balık tutmak güzel bir fikir

Babanızın balık tutmak gibi bir hobisi varsa bunu sizinle birlikte yapmak çok hoşuna gidecektir. Baş başa geçirilen, bol bol muhabbet edebileceğiniz bir ortamda babanızla başık tutarken rekabet de edebilirsiniz. Hanginizin daha çok balık yakalacağı hakkında iddiaya girebilir ve yakaladığınız balıkları akşam pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.

  • Herkes film izlemeyi sever.

Çoğu insan yeni filmler izlemekten hoşlanır. En iyisi bu Babalar Günü’nde vizyonda hangi filmler var bakın ve babanız ve kendiniz için birer sinema bileti alın. Film öncesinde bir şeyler atıştırıp sonrasında filmi izlemeye gidebilirsiniz. Babanızla birlikte 5-6 saat geçirebileceğiniz bu aktivite sonrası film hakkındaki görüşlerinizi de paylaşabilir ve  muhabbettinize ona çay veya kahve ısmarlayarak devam edebilirsiniz.

  • Şehrinizdeki tiyatroları araştırın

Gerek özel tiyatrolar gerek devlet tiyatroları olsun, ülkemizde çok güzel oyunlar sergileniyor. Bir etkinlik takvimi bulun ve tiyatro oyunlarını tek tek araştırın. Eminiz ki içlerinden hoşunuza gidecek bir tiyatro oyunu bulabilirsiniz. Babanızla birlikte izlediğiniz bir oyun sayesinde hem yeni hatıralarınız olacak hem de aranızdaki bağ güçlenecektir.

  • Sevdiği müzik tarzına uygun bir konser araştırabilirsiniz

Aranızda ilk konserine babasıyla gidenler mutlaka olmuştur. Babanızın müzik zevkini ve dinlediği şarkıcıları biliyorsanız şehrinizdeki konserlere göz atabilirsiniz. Müzik her yaştan insana hitap eden bir sanattır. Bu nedenle hem ruhunuza iyi gelecek hem de aranızdaki iletişimi arttıracak bu aktivite ile keyifli saatler geçirebilirsiniz.

  • Kamp yapmayı düşünebilirsiniz

İkiniz de doğa aşığıysanız ve önceden de deneyiminiz olmuşsa, babanızla kampa gitmek hem şehirden uzaklaşacağınız için size iyi gelecek hem de babanız kafasını dinleme fırsatı bulacaktır. Bol bol yürüyüp taze hava soluyacağınız, başka kimsenin olmadığı bir ortamda baba evlat ilişkiniz sağlamlaşacak ve birbirinize olan güveniniz artacaktır.

  • Ailecek mangal yapmaya gidebilirsiniz

Neredeyse her erkek mangal yapmayı sever. Çünkü mangalın başındaki kişi aynı zamanda pişirdiklerinden de sıcakken yeme fırsatına sahiptir. Üstelik mangal yapılacak güzel bir yer ayarlayıp bu aktiviteye bütün ailenizle katılabilirsiniz. Babanız mangal yaparken onunla sohbet edebilir ve mangal yapmayı işin ustasından öğrenebilirsiniz. Siz mangalın yanında yenilecekleri güzelce hazırlayın ve gerisini babanıza bırakın.

  • Şehrinizdeki müzeleri araştırın

Yaşadığınız şehirde illaki gidilecek müzeler ya da tarihi alanlar vardır. Babanız tarihe ilgiliyse planladığınız bu etkinlik eminiz ki onun çok hoşuna gidecektir. Üstelik ülkemizde sadece arkeolojik değil başka alanlarda, örneğin arabalarla ilgili müzeler de var. Babanızın ilgi alanı her neyse pazar günü için güzel bir plan yapıp birlikte zaman geçirebilirsiniz.

  • Futbol seviyorsa halı saha maçı ayarlayın

Her baba ve oğul zamanında mutlaka birlikte futbol oynamıştır. Belki de babanızın kız çocuğu bile olsanız size futbol oynamayı öğretmiş olabilir. Erkekler futbol maçları izlemeyi sevdikleri gibi kendileri oynamayı da severler. Babanızın bir aralar mutlaka halı saha takımı olmuştur. O zaman Babalar Günü’nde onunla yapacağınız bir futbol maçı ayarlamak babanızı çok sevindirecektir.