Victoria’s Secret meleklerinin en güzellerinden biri olan Candice Swanepoel, 1988 yılında Güney Afrika’da doğdu. Babası çiftçi annesi aerobik eğitmeni olan Candice, küçükken günlerini meyve toplayarak ve süt sağarak geçiriyormuş. Büyüdükçe ailesi Candice’in güzelliğinin farkına varıp onu model olması için yönlendirmek istemişler. Bu nedenle Candice keşfedilmek için New York’a taşınmış. Hepimizin bildiği gibi sonrasında büyük bir kariyere sahip olan güzel model, şimdiki eşiyle yaklaşık 14 yıldır beraber. Candice iki çocuğu olan bir anne olmasına rağmen güzel vücuduyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Gelin Candice’in güzelliğini korumak için ne tarz sporlarla ilgilendiğine ve neler yediğine birlikte bakalım.

Sabah erken kalkıyor ve doyurucu bir kahvaltı yapıyor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Candice Swanepoel (@angelcandices) on


Candice için sabah erken saatlerde başlıyor. Kalktığı zaman ilk iş kendine gelmek için duş alıyor. Ardından kahvaltısında çeşit çeşit meyvelerden oluşan smoothieler hazırlıyor. Bütün bunları da yıllar boyunca güzellik bloglarını takip ederek ve kendi vücuduna ne iyi geleceğini bildiğinin bilincinde olarak hazırladığını söylüyor. Meyvelerin yanında ise kahvaltısında yumurta, tost ve ızgara peynir yemeyi seviyor. Kendini iyi hissetmek isteyenlere önerisi ise kahve içmeyi bırakmak. Candice hamileliği öncesinde enerjisinin sürekli azalıp arttığından şikayetçi olduğu için kahve içiyormuş. Daha sonrasında kahveyi bırakarak kafeinsiz çay ya da sıcak çikolata içerek enerjisini yükseltmenin yolunu bulduğunu söylüyor.

Candice 7’de başlayan gününe kahvaltıdan sonra işe hazırlanarak devam ediyor. Candice için iş her şey olabilir, buna fotoğraf çekimleri için havaalanına gitmek de dahil. İşten sonra yorgun olduğu için genelde bir şey yapamıyor ancak fırsat bulursa yoga yapmayı tercih ediyor. Onun için ideal bir günün köpeğini yürüyüşe çıkarmak, sahile gidip yüzmek olduğunu söyleyen Candice evde de vakit harcamaktan ayrıca hoşlandığını söylüyor.

Herkes kendi vücudunu tanımalı ve ona göre beslenme ve spor programı oluşturmalıdır

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Candice Swanepoel (@angelcandices) on

Hayatı boyunca fit bir vücuda sahip olduğunu söyleyen Candice, kendini yiyecekler yönünden kısıtlamaktansa hoşlanmıyor. Çok genç yaşlarda dans eğitimi almaya başlayan Candice, metabolizmasının hızlı olduğunu ve bu yüzden kendini şanslı hissettiğini söylüyor. Herkesin vücudunun farklı olduğunu ve vücudunu tanıyıp ona göre bir beslenme ve egzersiz programı oluşturulması gerektiğini ekliyor.

Bebek sahibi olduktan sonra kendine ayırdığı zamanın azaldığını söyleyen Candice, doğumdan sonra vücudunun kendini hızlıca toparlamasından ve eski haline gelmesinden çok etkilenmiş. Gündüzleri bebeğiyle ilgilendiği için ise sporunu genelde gece yapan Candice, haftada en az iki kez pilates hareketleriyle zengileştirdiği yoga hareketlerini yapıyor. Hafif müzik eşliğinde meditasyon yapmaktan da hoşlanan Candice’in bu rutinini ise çocukları belirliyor.

Spor eğitmeni ile her zaman farklı sporlar üzerine çalışıyor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Candice Swanepoel (@angelcandices) on

Candice’in Victoria’s Secret meleği olduğu günlerden beri spor eğitmeni olarak Justin Gelband ile çalışıyor. Candice, eğitmeni ile birlikte boks yapıyor. İlk çalışmaya başladığı günlerden bu yana boksta seviye atlayan Candice kick boksa da meraklı. Önceleri merkezini güçlendirmek adına kick boksla ilgilenen Candice, daha sonraları profesyonel bir dövüşçü olmak için boks öğrenmeye başlamış. Boksu farklı egzersizlerle bir araya getiren Candice bu sayede vücudunda haberinin bile olmadığı kasları öğrendiğini söylüyor.

Gelband’ın yaptığı açıklamalara göre Candice’in yaptığı spor her gün değişiyor. Pilates ve yoganın yanında denge sağlamaya yönelik hareketler yapan Candice, stres atmak ve sıkılaşmak için boks yapıyor. Ancak bütün bu sporları her gün sırasını değiştirerek ve farklı kombinleyerek yapıyor. Karın kasları üzerinde yoğunlaşmak istiyorsa daha çok boksa ağırlık veriyor. Kalça sıkılaştırma için ise bilek ağırlıkları kullanarak iç bacak ve kalçaya yoğunlaşıyor. Özellikle kalça için yapılan egzersizlerden bir tanesi oldukça faydalı ve herkesin yararlanabileceği bir hareket. Yüz üstü şekilde dizlerinizin üzerinde dururken, ayak bileklerinize bağladığınız hafif ağırlıklarla bacaklarınızı, ayak uçlarınız yukarı bakar şekilde ufak hareketlerle yukarı doğru itebilirsiniz. 12-15 arası tekrar yaptığınızda oldukça etkili bir şekilde kalçanızı çalıştırmış olursunuz. Bilek ağırlıklarını kullanmayı çok seven Candice, onları hem kol hem de bacak egzersizlerinde kullanıyor. Bu ağırlıklar sayesinde kollar ve bacaklardaki kaslar fazladan ağırlık taşıyarak şekle giriyor.

Victoria’s Secret şovlarına çıkmaya hamileyken de devam eden Candice o dönemlerde de spor yaptığını ancak mümkün olduğunca kendini zorlamamaya çalıştığını söylüyor. Daha çok uzun yürüyüşleri ve yüzmeyi tercih eden Candice hamileliği boyunca sahilde koşmayı özlemiş.

Sporu bir zorunluluk olarak değil rahatlamak için yapmak gerekiyor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Candice Swanepoel (@angelcandices) on


Candice rahatlamak ve stres atmak için spor yaptığını söylüyor. Yoga ve pilatesin özellikle bunun için çok uygun olduğunu belirtiyor. Yoga, hem ruhsal hem fiziksel sağlık açısından oldukça yardımcı oluyor. Rahatlamak için ayrıca köpeğini yürüyüşe çıkarmayı da seven Candice, doğayla iç içe olmaktan ve okyanusta yüzmekten büyük keyif aldığını söylüyor. Bütün bunların yanında formda kalmanın sırrının spor salonuna gitmekten geçtiğini söyleyen Candice spor salonunda geçirilen zamanda eğlenilmesi ve bunu bir zorunluluk olarak görülmemesi gerektiğini söylüyor.

Candice hafta üç ya da beş kez spor yaptığını, bunu kendine kalan boş vakitlerine göre ayarladığını söylüyor. Yıllar boyunca farklı farklı sporlar denemiş olan Candice, kendini yeterince enerjik hissettiğinde yoga ve boks yaparken reformer pilates ve dayanıklılık egzersizleri ile de vücudunu güçlendirmeyi tercih ediyor.