Zombi kıyametini konu alan filmler yıllar öncesinde ortaya çıkmış olsa da, zombi temasına sahip olan dizilerin ortaya çıkması ve sayılarının artması son yıllara rastlıyor. Zombileri işleyen çok sayıda film olsa da bazı diziler var ki o gerilimi bölümler ve sezonlar boyunca yaşatabiliyor. Ancak piyasada çok sayıda zombi dizisi olduğu için hangilerinin iyi olduklarına karar verip izlemek yorucu ve zaman alan bir iş olabiliyor. Bu nedenle izleyiciler tarafından beğenilen ve IMDb puanları en yüksek olan dizileri sizler için bir araya getirdik.

Ash vs Evil Dead (IMDb puanı: 8.5)

80’lerde The Evil Dead ismiyle korku piyasasına yeni bir soluk getiren film serisi, daha sonrasında Ash vs Evil Dead adını alarak dizi olarak yayınlanmaya başladı. Dizinin baş kahramanı Ash, 30 yıldır Deadite denen kötü güçlerin ele geçirdiği yaratıklardan kaçmıştır. Ancak insanlığı tehdit eden bu salgının artık tek umudu Ash’tir ve bundan kaçmasının bir yolu yoktur.

The Walking Dead (IMDb puanı: 8.3)

2010 yılında başlayan The Walking Dead dizisi, Şerif Yardımcısı Rick Grimes’ın zombi kıyameti sonrası gözlerini bir hastanede açmasıyla başlar. Daha sonra Atlanta’da hayatta kalmaya çalışan bir insan grubuyla karşılaşır ve onların lideri haline gelir. Ancak yaşayan ölüler onları bir türlü rahat bırakmamaktadır. Bu nedenle sürekli kaçarak yerlerini değiştirmeleri gerekmektedir.

Les Revenants (IMDb puanı: 8.2)

Fransız dizisi olan Les Revenants ilk olarak film versiyonuyla piyasaya çıktı, daha sonra ise dizisi çekildi. Dizi, dağda yaşayan küçük bir toplulukta ölen insanların aniden ortaya çıkmasıyla başlar. Yıllar önce ölmüş olmalarına rağmen insan görünümünde ve yaşlanmamış olarak geri dönen ölüler durumlarının farkında değildirler. Ancak bir süre sonra kendilerinde yanlış giden bir şeylerin olduğunu anlamaya başlarlar.

In the Flesh (IMDb puanı: 8)

Zombi konusunu ilginç bir şekilde ele alan dizilerden biri olan In the Flesh, zombilerin ortaya çıkmasından sonra onların topluma tekrar kazandırılması için hükümetin yaptığı çalışmaları konu alır.  Kieren Walker isimli genç de bu ölülerden biridir ve dizide onun kasabaya dönüp oradaki halkla karşılaşmasını izleriz.

iZombie (IMDb puanı: 7.9)

Tıp öğrencisi olan Liv Moore bir partiye davet edilmiştir. Liv partinin ertesi günü uyandığında öldüğünü ve bir zombiye dönüştüğünü anlar. İnsani yönünü devam ettirmesi için ise insan beyni yemesi gerekmektedir. Yediği beyinlerle birlikte, beynini yediği kişinin özellikleri ve hatıraları Liv’e geçer. Böylece Liv, dedektif Clive Babineaux’a cinayetleri çözmede yardım etmeye başlar.

Santa Clarita Diet (IMDb puanı: 7.9)

Netflix’in son dönem popüler dizilerinden biri olan Santa Clarita Diet’ta Sheila ve Joel evlidir ve Kaliforniya’da emlakçı olarak birlikte çalışmaktadırlar. Ancak Sheila bir süre sonra bir zombiye dönüşür ve ailenin durumu trajikomik bir hal alır.

Death Valley (IMDb puanı: 7.8)

Mockumentary yani hem komedi hem belgesel tarzı çekilmiş olan Death Valley’de, ölülerle mücadele eden bir ekip vardır. Ekip zombi gibi çeşitli yaratıklardan kurtulmaya çalışırken bilim insanları da bu durumdan kurtulmanın bir yolunu ararlar.

Dead Set (IMDb puanı: 7.7)

5 bölüm süren bu mini dizi zombiler hakkında ilginç bir konsepti ele almaktadır. İnsanlar Biri Bizi Gözetliyor tarzı bir yapımda yer alırken devam ederken zombiler ortaya çıkmaya başlar. Ev halkı olan bitenden habersizken evin dışında büyük bir kıyamet kopmak üzeredir.

Glitch (IMDb puanı: 7.5)

Küçük bir kasabada görevli olan bir polis memuru gecenin bir yarısı kasaba mezarlığına çağrılır. Polis memurunun hayatı, mezarlıkta karşılaştığı şeylerle alt üst olacaktır. Karşılaştığı şey ise önceden ölmüş altı insanın sapasağlam bir şekilde karşısına çıkmasıdır.

The Last Ship (IMDb puanı: 7.5)

Ölümcül bir virüs dünyadaki yaşamı tehdit etmektedir. Bu sırada bilim insanları bir çıkış yolu aramaktadır. Dünya virüsün etkisiyle dağılmaya başlarken Amerikan ordusundan bir asker geliştirilecek özel bir aşı için gizli bir göreve yollanır.

Fear the Walking Dead (IMDb puanı: 7)

The Walking Dead başladıktan sonra, aynı evrende geçen fakat farklı bir hikaye anlatan dizi olan Feat the Walking Dead yayınlanmaya başlayarak zombi kıyametine farklı bir bakış açısı sundu. Zombi kıyametinin başlangıcındaki olayların bir benzeri, Atlanta’nın saldırıya uğradığı aynı zamanlarda aynı şekilde Batı kıyısında olmaktadır. Rick Grimes hastanede komadayken zombiler bu sefer Kaliforniya’da ortaya çıkmaya başlamışlardır.

Helix (IMDb puanı: 6.8)

Bilim kurgu türünde olan Helix dizisi, bir ölüm kalım meselesi için Arktika’ya giden bir grup bilim insanını ele alır. Oraya gittiklerinde garip bir hastalığın neden olduğu bir durumla gözden uzakta olan uluslararası araştırma tesisini gizlice araştırmaya başlarlar.

Z Nation (IMDb puanı: 6.7)

Zombi virüsü dünyayı sardıktan 3 yıl sonra, günlük hayatta karşılaşabileceğimiz kahramanlar salgından kurtulmuş olan tek kişiyi New York’tan Kaliforniya’ya götürmek isterler. Buradaki dünya üzerinde işlevsel kalan tek laboratuvarda, onun kanı sayesinde salgına çözüm bulmak isterler.

Black Summer (IMDb puanı: 6.4)

Gerilim dozu yüksek olan bu dizide, kızından kopartılmış bir anne onu tekrar bulmak için gerilim dolu bir maceraya atılır. Amerika’dan kaçan bir grup insanla birlikte yeni ve düşman dolu bir dünyaya karşı, zombi kıyametinin olduğu bir yaz çok zor kararlar almak zorunda kalacaktır.