Güney Kore dizileri son yıllarda oldukça revaçta ve hayranları ise günden güne artmakta. Her yıl onlarca yeni dizinin çıktığı piyasada kaliteli olan yapımları bulmak ise zaman alabiliyor. 2019 yılında en çok izlenen ve beğenilen dizilerden oluşan bu rehber, yeni Güney Kore dizilerini merak ediyorsanız işinize yarayacaktır.

One Spring Night (IMDb puanı: 8.5)

İlişkileri evlilik noktasına gelen bir çift ilişkilerini sorgulamak ve anlamak için kendilerine yeni bir yol çizmeye karar verirler. Lee Jung In, otuzlarındadır ve kütüphaneci olarak çalışan bir kadındır. Yoo Ji Jo ise eczacı olarak çalışmaktadır ve sevgi dolu bir kalbi vardır.

Beautiful World (IMDb puanı: 8.4)

Dizi, okulda yaşanan zorbalığın öğrenciler üzerinde yarattığı etkileri ele alıyor. Dizi ilerledikçe okulda uğradığı zorbalıktan zarar gören oğulları için adalet arayışına düşen bir ailenin dramına tanık oluruz.

Angel’s Last Mission (IMDb puanı: 8.4)

Dan bir melektir. Aynı zamanda da optimist bir baş belasıdır. Yeon Seo ise aşka inanmayan bir balerindir. Dizide Dan’e bir görev verilir ve bu görevi başarıyla tamamlarsa cennete tekrar dönebilecektir. Görevi Yeon Seo için doğru kişiyi bulmak iken zamanla kendisini ona aşık olmuş olarak bulur.

Haechi (IMDb puanı: 8.3)

Dizi, Joseon Hanedanlığı döneminde yaşayan birbirinden farklı dört insanın adalet arayışlarında bir araya gelmelerini ve reform yaparak Prens Lee Geum’u kral yapmaya çalışmalarını ele almaktadır.

Kingdom (IMDb puanı: 8.3)

Dizi, salgın bir hastalığın tüm ulusa yayılmasının ardından tahtın veliahtı olan Prens Lee Chang’ın hastalığın nedenini araştırması ve ülkesi için umut ışığı olmasının hikayesini anlatır.

The Light in Your Eyes (IMDb puanı: 8.1)

Kim Hye Ja’nın hayali spiker olmaktır. Son derece pozitif ve dürüst bir kişiliği olan Kim, kendini aniden 70 yaşında bir kadın olarak bulur. Ancak zamanı kontrol edebilme yeteneği vardır. Lee Joon Ha’nın da muhabir olma hayali vardır, ama hayatından umudu da kalmamıştır. Bu iki kişinin yolu bir şekilde kesişir.

Romance is a Bonus Book (IMDb puanı: 8.0)

Cha Eun Ho başarılı ve yakışıklı bir yazardır. Aynı zamanda da çalıştığı yayınevindeki en genç baş editördür. Bir süre sonra çocukluk arkadaşı olan Kang Dan Yi ile bir araya gelir ancak Kang Dan Yi boşanmış, işsiz ve bekar bir annedir ve geçmişi hakkında yalan söylemektedir. Daha sonra Kang Dan Yi, Cha Eun Ho ile aynı şirkette işe başlar. Zamanla aralarındaki arkadaşlık ilişkisi ise aşka döner.

Her Private Life (IMDb puanı: 7.9)

Romantik komedi tarzında olan dizi, Sung Duk Mi isimli yetenekli bir galeri müdürünün profesyonel yaşamına rağmen bir idölün hayranı olduğunu gizlemesiyle başlar. Ama bilmediği bir şey vardır ki patronu Ryan, zamanla Sung’ın hayranı haline gelmiştir.

Kill It (IMDb puanı: 7.9)

Dizi, eski bir profesyonel katil ile onu yakalamak zorunda olan bir dedektifin hikayesini ele alıyor. Kimse adamın geçmişini bilmemektedir ve geçmişine rağmen adam içten içe gerçek aşkı da aramaktadır. İkisi zıt karakterlere ve hayatlara sahip olmalarına rağmen bir şekilde yolları kesişir.

Doctor Prisoner (IMDb puanı: 7.9)

Dizi, üniversite hastanesinin acil bölümünde çalışan bir doktorun bazı olaylar sonrasında mecburi olarak hastaneden ayrılmasıyla ilgilidir. Daha sonra hikaye, bu yetenekli ve başarılı doktorun bir hapishanenin başhekimi olarak çalışmaya başlaması etrafında şekillenir.

Touch your heart (IMDb puanı: 7.8)

Dizi bir avukat ile aşk yaşadıktan sonra hayatı yokuş aşağı giden ünlü bir aktrisin hayatını konu alır. Ancak daha sonra kadın, ünlü bir dizide rol almak ve rolüne hazırlanmak için avukatın yanında asistanlık yapmaya başlar.

He is Psychometric (IMDb puanı: 7.8)

Dizinin baş kahramanlarından olan Lee Ahn isimli genç, dokunduğu kişilerin sırlarını okuyabilmektedir. Dizide aynı zamanda acısını saklamak için her şeyi yapabilecek bir karakter olan Yoon Jae vardır. Yoon ve Lee’nin yolları bir şekilde kesişir ve iyileşmek, büyümek ve sevmek de dahil hayatlarındaki büyük ya da küçük her olayda birbirlerinin yanında yer alacaklardır.

My First Love (IMDb puanı: 7.6)

 

Dizide bir grup üniversite öğrencisinin ilk aşklarıyla tanışmaları ve yeni arkadaşlıklar kurmaları anlatılır. Beş üniversiteli gencin aşklarını ve hayallerini anlatan dizideki bu arkadaşlar, zamanla aynı evde yaşamaya başlarlar.

The Secret Life of Secretary (IMDb puanı: 7.3)

Do Min Ik zeki ve mükemmeliyetçi bir insandır ancak bir kusuru vardır, o da taş kalpli olması. Ancak onun aksine, çok güvendiği sekreteri cana yakınlığıyla bilinen Jung Gal Hee’dir. Dizi bu ikili arasındaki aşk hikayesini ele almaktadır.

Abyss (IMDb puanı: 7.2)

Cha Min ve Go Se-yeon kaza geçirirler ve kendilerini zamansız bir şekilde ölmüş olarak bulurlar. Öldükten sonra ise hayata geri dönerler ancak ikisi de tanımadığı bedenler içinde dünyaya geri dönmüşlerdir.

Arthdal Chronicles (IMDb puanı: 7.2)

Dizi Antik Çağ döneminde uygarlığın ve milletlerin doğuşunu ele almaktadır. Efsanevi kahramanların yaşamlarını ve aşklarını konu alan dizi, Arthdal isimli kurgusal bir yerde geçmektedir. Burada bir gün Arthdal’a büyük bir felaket getirecek olan Eun Som doğar ve olaylar karmaşık bir hal almaya başlar.

My Absolute Boyfriend (IMDb puanı: 6.8)

Dan Dan özel efekt makyözü olarak çalışan soğuk kalpli bir kadındır. Ancak hiç beklemediği bir anda mükemmel bir erkek arkadaş olmak için programlanmış olan insansı bir robot olan Yeong Goo’ya aşık olur. Yeong Goo zamanla insani duygular geliştirir. Ancak sonunda kendilerini karmaşık bir ilişkinin içinde bulurlar.

The Crowned Clown (IMDb puanı: 6.2)

Joseon Hanedanlığı döneminde geçen dizide, Kral Lee Hun kendisine karşı ayaklananlarla mücadele eder. Kendisini öldürmek isteyenlere karşı çözümü, yerine kendisine benzeyen birini sahte kral olarak geçirmekte bulur.

Clean with Passion For Now (IMDb puanı: 5.9)

Jang Sun Gyeol bir temizlik şirketinin patronudur. Aynı zamanda temizlik bağımlısı olan Sun Gyeol, bir gün pek de titiz olmayan Gil Oh Sol ile tanışır. İkili zıt karakterlere sahip olsa da Oh Sol’un yardımıyla mikrop korkusuyla yüzleşen Sun Gyeol zamanla ona aşık olur.

Big Chicken (IMDb puanı: 5.8)

Dizi, büyük bir şirkette çalışan ancak hayali tavuk restoranı işletmek olan Park Choi Go hakkındadır. Seo Bo Ah ise çizgi roman işinde çalışma hayaliyle, büyük babasının ona bıraktığı bir saunada yaşamaktadır. İkilinin yolu bir şekilde kesişir ve birbirlerinin hayatlarına dahil olurlar.