Yaz gelip de sıcaklar bastırdığına göre artık tatil zamanı da geldi. Tatil deyince de akla üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizi de düşünürsek deniz, kum ve güneş geliyor. Yazın sıcağında sahile gidip kumların üzerine uzanıp dinlenmek, okul ve iş stresinden uzak günler geçirmek herkesin ortak hayali.

Yazın bronzlaşmak cildi daha güzel hale getirse de yazla ilgili sıkıntı yaratan şeylerin başında saçlar geliyor. Yazın tatile çıktığınızda hava muhtemelen sıcak ve nemli olacaktır. Saçlarınız yıkandıktan, denizden ve havuzdan çıktıktan sonra tuz veya klor yüzünden normal halinden daha farklı duracaktır. Ayrıca tatilde evdeki bütün saç şekillendirici cihazlarınız ve saç ürünleri de yanınızda bulunmayacaktır. Bunlara rağmen saçlarınızın güzel görünmesini istiyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Sıcak havalarda denize ve havuza girmekle, sık yıkanmakla yıpranan saçlara bir de ısıtıcı ile işlem uygulamak maalesef saçın yapısını bozuyor ve onu daha da kırılgan bir hale getiriyor. Bu nedenle yazın, özellikle plajlarda kullanılabilecek kolay saç modelleriyle muhteşem saçlara sahip olmak mümkün. Saçınıza harcayacağınız zamanı yüzerek, okuyarak ya da arkadaşlarınızla gezerek geçirmek ve onlarla fotoğraf çekinip Instagram’da paylaşmak istediğinizde havalı saçlarınızla dikkatleri üzerinize çekmek için birbirinden güzel saç modeli önerilerimiz olacak.

Yarım aşk düğümü

Son derece kolay ve eğlenceli olan bu saç modeliyle güzel bir yaz stili yaratabilirsiniz. Bu modeli elde etmek için saçınızın her iki tarafından ufak tutamlar alın. Ardından ikimci tutamı ilkinin üzerinden geçirin ve uçlarını da yaptığınız at kuyruğunun altında sabitleyin. İşte bu kadar basit!

Ense hizasında aşk düğümü

Bu son derece şık görünen ve klasik bir görünüm yaratan saç modelini birkaç dakika içinde yapabilirsiniz. Bunun için saçınızın her iki tarafından tutamlar alın. Ardından ikinci tutamı birincinin üstünden geçirip at kuyruğunun altında tel tokalarla tutturtuktan sonra, at kuyruğunu da içeri doğru bir lastik tokayla kıvırın.

Fransız örgüsü şıklığı

Sofistike ve dikkat çekici bir görünüme sahip olmak istiyorsanız Fransız örgüsünü gevşek bir şekilde örün. Ardından gevşek bir şekilde ördüğünüz saçınızı üç düğümden sonra at kuyruğu şeklinde bağlayın.

Tanrıça saçı

Feminen ve dikkat çeken bir saç istiyorsanız bu saç modeli tam da size göre. Saçınızın sağ ya da sol tarafından bir tutam saç alıp örmeye başlayın. Ardından bu örgüyü bir taraftan diğer tarafa dolaştırın ve örgünün bittiği yeri tel tokalarla sabitleyin.

Dağınık topuz

Klasik ve şık bir saç modeli istiyorsanız dağınık topuzlar tam size göre. Saçınızı yüksek at kuyruğu yapıp bir topuz lastiği geçirin. Daha sonra topuz lastiğine doladığınız saçları biraz gevşetin ve dağınık görünmesini sağlayın.

Prenses saçı

Sadece dakikalar içinde bir prenses gibi görünebilirsiniz. Saçınızın üst yarımını ince lastikli bir tokayla toplayın. Saçınızın iki yanından saçlarınızı döndürerek alın ve arkadan bağlayın. Saçlarınızın topladığınız yerin altından dalga dalga dökülmesini sağlayın.

Uzun Fransız örgüsü

Fransız örgüsü biliyorsanız çok fazla saç modeli yapabilirsiniz. Yapacağınız bu modelde saçınızın üst kısmını Fransız örgüsü şeklinde örün. Daha sonra alttaki saçlarınızı da katarak örgüye devam edin.

Cornrow örgülerle taç modeli

Cornrow saç modellerine bakarsanız bu stilin geri döndüğünü ve son zamanlarda sıkça tercih edildiğini görebilirsiniz. Saçınızı ön orta kısımdan üç tutam ayırın ve cornrow şeklinde örün. Daha sonra bu örgüleri tepenizde dağınık topuz olacak şeklinde birleştirin.

Modern topuzlar

Bu saç modeliyle sahillerde oldukça salaş ve şık bir görüntü yakalayabilirsiniz. Saçınızın üst kısmını dağınık bir topuz yapıp tutturun. Ardından topuzun sağ veya sol tarafından bir tutam saç alıp örün.

Basit ve küçük bir topuz

Bu sevimli ve hoş görünen modeli yapmak çok kolay. Saçınızın üst orta kısmını ayırın ve bir lastik tokayla tutturun. Ardından dağınık topuz şeklinde yaptığınız saçınızı tepede toplayın.

Birbirinden basit ve kolay yapabileceğiniz modellerden sonra saçınıza ısı uygulamadan şekil vermek için uygulayabileceğiniz birkaç önerimiz daha olacak. Denizden çıktıktan sonra maşa ya da fön uygulayamasanız bile güzel ve dalgalı saçlara sahip olabilirsiniz. Bunun için havuzdan ya da denizden çıktığınız zaman saçlarınız nemliyken alnınızdan ensenize kadar geçirdiğiniz bir saç bandına bütün saçlarınızı dolayabilirsiniz. Birkaç saat bekleyip saçınızı açtıktan sonra muhteşem dalgalara sahip olacaksınız.

Saç bandı kullanabileceğiniz başka saç modeli için ise bandı saçınızı dalgalandırmak için kullanmak yerine saçınızı derli toplu durması için kullanabilirsiniz. Saçınızın kontrolden çıktığını düşünüyorsanız ya da hava çok nemliyse saç bandı kurtarıcınız olabilir. Saçınız ister uzun ister kısa olsun yapabilecek onlarca güzel model bulabilirsiniz.