Her yıl saçlarda farklı bir rengin ya da modelin moda olduğunu görüyoruz. Bazen bu trenleri takip etmek zor olabiliyor. Geçen seneye damgasını vuran ombreden sonra bu yıl daha farklı saç renklendirme işlemlerinin tercih edildiğini görüyoruz. Buna rağmen ombrenin modası hala geçmedi. Son yıllarda çoğu kadının denediği ya da denemek istediği ombrenin yerine, bu yıl onun bir benzerini sıkça görmeye başladık.

Özellikle yazın da gelmesiyle saçlarında değişiklik isteyen ancak bunun çok da marjinal boyutlarda olmamasını isteyenler, kendi doğal saç renklerine yakın tonlar tercih ediyor. Bunu yapmak için ise en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesi sombre. İlk başta bu isim size tuhaf gelebilir, hatta ombrenin yanlış yazılmış hali olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak sombre uygulaması ombreye çok benzemekle birlikte bazı noktalarda ondan ayrılıyor.

Sombre, ombrenin daha ‘soft’ yani daha yumuşak geçişli hali olarak tarif ediliyor ve adını da burdan alıyor. Sombrede saçın dip renginden birkaç ton açık boya ile saç uçlarına uygulama yapılıyor. Saç dipleri ve saç uçları arasında yumuşak bir geçiş sağlanıyor ve bu sayede saçınızı sürekli boyatmanıza da gerek kalmıyor.

Ombre ve sombre arasındaki fark nedir?

Ombrede saçın uçlarına doğru, sarı ya da gri gibi farklı bir ton uygulanırken sombrede bu kadar keskin bir geçiş yoktur. Ombrede koyu saç rengi üzerine açık tonlar uygulanırken sombrede kullanılan renkler birbirine ya da saçın doğal rengine yakın oluyor.  Sombre ile saç renklendirme işlemi uygulandığında saç güneşten açılmış gibi bir görüntüye sahip oluyor. Ombrede saçın kendisinden yaklaşık 7 kat kadar açılma yapılırken sombrede bu fark 4 tona kadar düşüyor. Ayrıca sombrede daha doğal renkler tercih edilirken ombrede gri, pembe gibi renkler ile uygulama yapılabiliyor.

Sombre, ombreden daha yumuşak bir geçişe sahip olduğu için özellikle hiç boyanmamış saçlar üzerinde güneşten açılmış bir etki yaratıyor. Saçlarını daha önce hiç boyatmamış olanlar, sombre işleminde saç açıcıya gerek kalmayacağı için, saçları işlemden az zarar görerek bu uygulamayı yaptırabilirler. Birkaç tonun bir arada bulunduğu sombrede saçın tek düzeliği ortadan kaldırılıp saça boyut kazandırılıyor. Elbette saçında daha önce boya olanlar da bu işlemi yaptırabilirler. Ancak kullanılacak saç rengine göre saçın rengini açmak ve kullanılacak olan açık ton boyalarla bütünleşmesini sağlamak gerekecektir.

Normalde bu tarz uygulamaları kuaförünüzde yaptırmanız renk dağılımı açısından daha sağlıklı olacaktır. Ancak daha önce saç boyama deneyiminiz olduysa ve kendinize güveniyorsanız gerekli malzemeleri alarak saçınızı kendiniz de boyayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Eldiven
  • Saç klipsi
  • Alüminyum folyo
  • Saç fırçası ya da tarak
  • Derin bir kase
  • Çırpıcı ya da kaşık
  • Toz şeklinde kaliteli bir saç açıcı
  • Peroksit volüme

Sombre Uygulama Adımları

  • Küçük bir karton parçasını kuaförlerde yaptıkları ebatlarda kesin ve alüminyum fırçayla sarın. Bu levhayı daha sonra uygulama yapacağınız saçın altına yerleştireceksiniz.
  • Toz açıcı ve peroksidi bir kaseye alıp iyice karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta saçınız orijinal rengindeyse, yani boya yoksa açıcı kullanmanıza gerek kalmadan istediğiniz tonda bir boyayla uygulama yapabilirsininiz. Açıyı uygulamadan önce saçınızın zarar görmemesi için saç renginize ve boya durumuna göre saç renginizi ne kadar açmak gerektiğine dair gerekli araştırmaları yapın.
  • Saç açıcıyı ya da boyayı saçınızın alt kısmını ayırıp saçın altına alüminyum folyo ile yaptığınız levhadan destek alarak saçınızı boyayın.
  • Saçın renginin değişmesini istediğiniz noktaya kadar hafif bir şekilde boyayın.
  • Bu esnada fırçayı yanlamasına tutarsanız daha iyi bir uygulama yapabilirsiniz.
  • Saçınızın her katmanını levhaya tutturup tüm saçı aynı şekilde boyayana kadar işleme devam edin.
  • Boyadığınız kısımların alüminyum folyoyla iyice kapandığına emin olun.Folyoyla kapatacağınız saç ısı arttığı için boya daha iyi nüfuz edecektir.
  • Saçın rengini ara ara kontrol edin. İstediğiniz renge geldiyse saçınızı yıkayıp temizleyin.

Son yıllarda ünlülerin de sıkça tercih ettiği sombre ile saçlarınız hem bakımlı görünecek hem  de doğal tonlarda geçiş sağlandığı için rengi kendiliğinden açılmış izlenimi verecektir. Sizi sık sık kuaföre gitme derdinden kurtaracak olan sombre uygulaması ile her daim ilgi çeken saçlarınız olacaktır.

En Güzel Sombre Saç Modelleri

Saçlarınızda deneyebileceğiniz en güzel sombreler için sizin için seçtiğimiz modellere gözatabilirsiniz.

Koyu saçlar için çikolata rengiyle elde edilmiş sombre

Parlak sarı saçlar için sombre ile sağlanan renk geçişi

Uzun ve harika görünen saçlar için karamel sombre

Açık saçlar için sarı tonlarda sombre

Koyu tonlarında sombre ile elde edilen mükemmel saçlar

Bob saçlarda şıklık yaratan altın rengi sombre

Kızıl saçlar için bakır pembesi sombre

Kısa ve kızıl saçlar için sarı tonlarda sombre

Koyu saçlar ile bakır tonlarında sombrenin uyumu

Açık sarı saçlar için gümüş tonlarda sombre