Burçlar, hayatımızın bir yerlerini, bir şekilde, öyle ya da böyle etkiliyor. Ya bizler buna inanmak istiyoruz ya da ne kadar inanmıyor gibi görünsek de bizim doğduğumuz ay, doğduğumuz gün hangi burca denk geliyor diye bakıyoruz, merak ediyoruz. Burçların hayattaki rollerimizi, kişiliğimiz, karakterimizi, tavırlarımızı az ya da çok etkilediğine dair pek çok araştırma sonucu var zaten. Astroloji bilimi yıllardır burçlar ve yaşamımızdaki yerlerine dair araştırmalar yapmakta ve her geçen gün yeni veriler sunmaktadır. İşte tüm bunlar bizlerin burçlara yönelik merakını da inancını da artırıyor. Madem öyle burçları tanımaya Kasım ayının burçları ile devam edelim.

Kasım ayı burçları: Akrep ve Yay

Kasım ayının birinden 22’sine kadarki günlerden birinde doğanlar Akrep burcunun özelliklerini taşırken, 23 Kasımdan 30 Kasıma kadarki günlerin birinde doğanlar Yay burcunun özelliklerini taşımaktalar.

Akrep burcunun özellikleri

Hayatınızda bir tane Akrep burcu arkadaşınız varsa çok şanslısınız diyebilirim. Çünkü bulabileceğiniz en iyi dost, en yakın sırdaş akrep burcundan olacaktır. Bu sebeple akrep burcu arkadaşlarınıza sıkı sıkıya sarılın derim. Zaten onlar dostluğa olan inançları sayesinde arkadaşları ve yakın çevreleri tarafından çok sevilir ve aranır.

Akrepler kadını ve erkeği çok cazibeli, çekici ve havalı olur. Böyle oldukları için de karşı cins için her zaman istenen, arzu edilen, bir seks sembolü olarak görülebilirler. Akreplerin kendine güvenen, gururlu ve kendini beğenmiş halleri çekiciliklerini artırır.

Akreplerin en bilindik ve aslında en çok sevilen özelliklerinden birisi çok çalışkan olmalarıdır. Akrepler kesinlikle hangi işe girerlerse girsinler en iyisini yapar, çok başarılı olurlar. İşverenlerin çok sevdiği bu özellikleri iş arkadaşları için biraz sorun olabilir. Çünkü bu çalışkanlıkları hırslarıyla, etrafındaki herkesi geçme ihtiraslarıyla birleşir. İş yaşamında, iş arkadaşlarına karşı fazlasıyla hırslı, ihtiraslı ve benmerkezci olabilen akreplerin bu başarma hırsı bazen iş arkadaşları için itici olabiliyor.

Akrep denince akla gelen kindarlık, akrep burcu kişilerini de fazlasıyla etkilemektedir. Akrep kadınları ve erkekleri kendilerine yapılan en küçük hatayı bile unutmazlar, bunu büyük bir mesele haline getirebilirler. Alınganlıkları bu kindarlıklarıyla birleşince hiç de iyi olmayabiliyor.

Evlilik ve ciddi bir uzun süreli ilişki isteyenler için akrepler aslında çok doğru bir seçenektir. Çünkü akrepler oldukça tutkulu, sadık, eşine karşı inanılmaz düşünceli olabilirler. Ancak bir de törpüleyemedikleri kıskançlıklarından kurtulsalar, akrepler mükemmel eştir diyebiliriz.

Yay burcunun özellikleri

Yaylar tam anlamıyla bir “akıl küpü”, bir “problem çözücü” olarak bilinirler. Çünkü başkalarının anlamakta, çözmekte zorlandığı konuları, sorunları kısa sürede kavrar ve çözerler. Yayların kısa sürede kavrama yetenekleri ve becerileri çok geliştiğinden neredeyse her işin üstesinden kolayca gelebilirler.

Yaylar göz karadırlar ve dikkatsizce hemen her şeyi riske atılabilirler. Hata yapmaktan hiç korkmayan yaylar, her hatalarından da dersler çıkarmayı bilirler.

Yaylar çok içten ve iyimser kişiler oldukları için kolayca arkadaş edinebilirler ve arkadaşlığın kıymetini de çok iyi bilirler.

Tıpkı özgür bir kuş olan yaylar, asla kısıtlanmaktan ve emir almaktan hoşlanmazlar. Nedense hep onlar her şeyin en doğrusunu biliyor ve rotalarını doğru çiziyorlardır. Yayların bu özgür ruhları onları araştırmaya, gezmeye, keşfetmeye yönlendirir. Yaylar tam bir gezentidir.

Kendilerine aşırı şekilde güvenen yayların dikkatsiz, özensiz tavırları çoğu zaman etrafındakiler için sıkıcı ve kırıcı olabiliyor. Her ne kadar çok çabuk sinirlenseler de, kısa sürede sakinleşip kırdıkları kişilerin gönlünü almayı başarıyorlar. Çünkü yaylar insanlarla çok kolay iletişim kurabilir ve kendilerini onlara kolayca sevdirebilirler. Yayların insanlarla ilişkileri yap boz gibidir, kolaylıkla kırar ve yine kolaylıkla tamir ederler.