Görünüşünüzden sıkıldıysanız değişiklik yaratmanın en kolay yollarından biri saçlarda değişiklik yapmaktır. Saç kesiminizi değiştirmek ya da farklı saç stilleri denemek değişiklik yapmanın en pratik yollarındandır. Bunların yanında daha radikal bir karar alarak farklı saç renkleri denemek de isteyebilirsiniz. Ancak saç rengine karar verebilmek pek de kolay değil. Hem son trendleri takip etmek hem de ten renginize gidecek saç rengini bulabilmek oldukça zaman alan bir iş. Boyadıktan sonra eski haline getirmek de saçınızı yıpratabileceğinden kendinize yakışan saç rengini doğru bir şekilde seçebilmek ve en azından bir süre aynı saç rengiyle devam edebilmek gerekiyor.

Son yıllarda karamel rengi saçlar sıkça tercih edilir oldu. 2019’a geldiğimizde hala karamel rengi saçların moda olduğunu görüyoruz. Sarı ve kahverengi arasında bir renk olan karamel, ünlüler arasında bile en çok tercih edilen renklerden biri oldu. Ancak tek ton karamel rengi olmadığı ve içerisinde farklı renkler de barındırdığından teninize gidecek en güzel karameli bulmak size ve kuaförünüze düşüyor. Karamel bütün saçta tek renk olarak kullanılabildiği gibi balyajlar, ombre gibi saç uygulamalarıyla saça sıcaklık ve derinlik kazandırılabiliyor.

Bal köpüğü renginden koyu kahverengilere ve kızıl tonlara kadar pek çok rengi içerisinde barındıran karamel saç renginde kendinize yakışacak bir ton mutlaka bulacaksınız. Üstelik karamel rengi çoğu saç modeliyle gittiği için farklı tarzlar da deneyebilirsiniz.

Karamel rengi nasıl elde edebilirim?

Saçlarınızı daha önce kızıl ve kahve gibi koyu renklere boyadıysanız öncelikle kuaförünüze danışarak saç renginizi açtırmalısınız. Tabi öncelikle istediğiniz karamel rengin ne kadar açık olacağı, ya da kızıl mı yoksa sarı ışıltılara mı sahip olacağı konusunu kuaförünüzle baştan konuşmalısınız. Bunun için ise öncelikle ünlülerin fotoğraflarına ya da internette bulduğunuz saç modelleri ve renklerine bakarak karar verebilirsiniz. Böylece kuaförün yaptığı işlem sonrasında pişman olmazsınız.

Karamel Rengi Saç Önerileri

Kahverengi saçlar için güneş öpücüğü ombre

Bu asimetrik saç modelinde uçlarda açık ve diplerde daha koyu rengin kullanıldığını görüyoruz. Karamel tonlarda renklendirilmiş bu omuz hizalarında kesilmiş saç modeli ile daha genç görüneceksiniz. Bütün saçınızı karamel renge boyatmak yerine ışıltılı bir görünüm elde etmek istiyorsanız buradaki saç rengi ve modelini birlikte deneyebilirsiniz.

Kızıl ışıltılara sahip açık kahverengi bob model

Omuzlarda biten bu bob model saçı karamel renklerle birlikte kullanabilirsiniz. Baz renk olarak sütlü çikolata rengi ile karamel rengi ışıltılar tercih ederseniz ortaya iyi bir ikili çıkacaktır. Ayrıca saçlarınız kalınsa çok fazla ısıya maruz bırakmadan dalgalandırıp kullanabilirsiniz.

Sarı bukleler ve karamel saç

Hacimli ve uzun buklelerinizi sarı renkle canlandırırken altında da karamel ile güzel bir uyum yakalayabilirsiniz. Karamel rengi saçınızda tek renk olarak kullanmak istemiyorsanız sarı renk ile harmanlayarak güzel bir tarz elde edebilirsiniz.

Balköpüğü rengi

Eğer sarı saçın size yakışmayacağını düşünüyor ya da teninizi sarı saça göre koyu buluyorsanız balköpüğü rengini deneyebilirsiniz. Özellike buğday tenliyseniz sarı saç yerine balköpüğü sizde daha güzel duracaktır. Ünlülerin de sıkça tercih ettiği bu renk ile canlı ve bakımlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Bakır ışıltılı karamel saçlar

Esmer tene sahipseniz ve sarı renklerden kaçınmak istiyorsanız bakır balyajlarla saçlarınızı renklendirebilirsiniz. Karamel rengi saçınızı bakır tonlarıyla birleştirdiğinizde canlı ve dikkat çeken bir saç rengine sahip olabilirsiniz. Özellikle saçlarınızın ön tarafında daha açık renkler deneyerek ilgi çekici bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Karamel ışıltılarla birlikte plaj dalgasına sahip saçlar

Özellike yaz günlerinde deniz tuzu spreylerle doğal bir dalga elde edebilirsiniz. Doğal dalgalı saçlarınızın uçlarında ışıltılar deneyebilirsiniz. Bu modelde özellikle diplerde boya olmadığından bakımı da zor olmayacaktır. Yaz aylarını bu saç rengiyle akma ve boyama derdi olmadan rahatlıkla geçirebilirsiniz.

Uzun ve hacimli saçlarda açık karamel

Yaz mevsiminde daha sıcak tonlar denemek isteyebilirsiniz. Kumral saç rengi üzerinde bakır yansımalara sahip olan açık karamel ile göz alıcı renklere sahip olurken ünlülerin de tercihi olan karamel rengini de deneyimleyebilirsiniz.

Kahverengiye yakın koyu karamel

Açık renklerden hoşlanmıyor ancak yine de saçınızda farklı renkler denemek istiyorsanız koyu karamel tam size göre. Koyu kahverengi saçlara sahipseniz, saç renginiz fazla açılmasın istiyorsanız koyu karamel rengi üzerine ışıltılar katmayı da deneyebilirsiniz.

Çikolata karamel üzerine ışıltılar

Saç diplerinizde çikolata karamel rengini uyguladığınız saçlarınızın ışıltı kazanmasını istiyorsanız daha açık renklerle uçlarına uygulama yapabilirsiniz. Saçlarınızı dalgalandırıp kullandığınızdaysa iki renk birbirine çok güzel karışacak ve ilgi çekici bir görüntü oluşturacaktır.

Beyaz tenliler için altın karamel

Kendi doğal saç renginiz kumralsa ve özellikle de ten renginiz beyazsa altın karamel rengi size çok yakışacaktır. Bu renk ile saçlarınız daha parlak görünecek ve özellikle yaz aylarında size taze bir görünüm katacaktır.